Křeček, Jarošík, Jarolím, Hašek a spol. V Ústí nad Labem se vystřídalo sedm trenérů za necelé tři roky

Přidat na Seznam.cz

Fotbaloví trenéři Aleš Křeček, Petr Vrabec, Jiří Jarošík, David Jarolím, Martin Hašek, Dušan Tesařík, Vít Raszyk mají jedno společné. Tato sedmička koučů se totiž za necelé tři roky vystřídala na lavičce celku FK Ústí nad Labem. Byť se říká, že trenérské změny patří k fotbalu, je tak časté střídání lodivodů v severočeském klubu možná unikátním jevem.

V květnu 2020 skončil v Ústí po několika letech Křeček, který záhy zamířil do Jihlavy a momentálně je trenérem české reprezentační „dvacítky“. Sezonu ve druhé lize dokončil Petr Vrabec, který pak šel za Křečkem do Jihlavy a nyní vede Zápy v ČFL.

Ústecký klub následně angažoval Jarošíka, jenž po půl roce na vlastní žádost zamířil do slovinského klubu NK Celje. Dlouho tam nevydržel a přes Prostějov se dostal na lavičku ligových Teplic, kde byl nedávno odvolán.

Jarošíka v Ústí střídal další bývalý reprezentant David Jarolím, k němuž záhy přibyl jako asistent i jeho bratr Lukáš Jarolím a trenér brankářů Jaromír Blažek (na snímku vpravo). Po jejich odvolání se týmu ujal exreprezentační záložník Martin Hašek, který předtím trénoval Spartu a Bohemians Praha 1905. Ani on ale nezábránil na jaře 2022 sestupu Ústí z druhé ligy.

Martina Haška už na lavičce „pouze“ třetiligového ústeckého týmu nahradil Dušan Tesařík, bývalý hráč Zlína, Teplic, Příbrami a Baníku Ostrava. Koncem letošního března se však s ním vedení klubu rozloučilo. Zastavit výkonnostní propad se pokusí Vít Raszyk, který dříve pracoval s mládeží a jeden čas vedl áčko Baníku Most ve druhé lize.

zdroj: autorský článek