Brněnský Dostálek prý má v Pachlopníkovi jednoho z nejoriginálnějších mladých fotbalistů Česka...

Brněnský Dostálek prý má v Pachlopníkovi jednoho z nejoriginálnějších mladých fotbalistů Česka...
OBSAHUJE OHLASY

V Brně se tento týden podepisovaly pracovní dokumenty a kromě nadějného teenagera Daniela Poláka si Zbrojovka pojistila i dalšího odchovance a ofenzivního záložníka se sedmičkou na zádech Ondřeje Pachlopníka, který se ve druhém největším městě Česka upsal až do roku 2026.

"Je obdivuhodné, jak se Ondra po těžkém zranění dokázal na fotbalová hřiště vrátit. Brno mu v nelehké situaci velmi pomohlo, Ondra je tu doma a má obrovskou motivaci pomoci klubu k dosažení veškerých fotbalových cílů. Zbrojovka v něm má jednoho z nejoriginálnějších mladých fotbalistů Česka, který se teprve dostává do ideálního sportovního věku," nabídl svůj pohled na stránkách fczbrno.cz agent Viktor Kolář.

Třiadvacetiletý středopolař, který má za sebou i nevydařené hostování ve Viktorii Plzeň, je součástí brněnských struktur již od přípravek a v červeném dresu debutoval před více než čtyřmi lety proti Chrudimi.

Ve FORTUNA:LIZE má k tomuto datu odehraných 45 duelů s bilancí dvou přesných zásahů a stejného počtu gólových asistencí.

"Smlouva mi končila až příští rok, ale navzájem jsme si s klubem řekli, že máme zájem v té spolupráci pokračovat. Začala společná domluva a vyústilo to v podepsání nové smlouvy. Jsem rád, že se to povedlo dotáhnout, teď si to přeji potvrdit na hřišti svými výkony," uvedl mladík, který začal po zranění s lehčím tréninkem a k týmu Richarda Dostálka by se mohl připojit příští týden.

"Co se týče ambicí, rád bych se usadil v sestavě a pomohl tak týmu. Týmový cíl je pro závěr sezóny jasný, nesestoupit a pohybovat se v klidných vodách tabulky," vzkázal stále perspektivní fotbalista.

Pokračování spolupráce si váží i sportovní manažer Tomáš Požár. "Ondra je pro Zbrojovku důležitý hráč, a to i směrem do budoucna. Prodloužení spolupráce to potvrzuje a je signálem, oboustranné důvěry. Věříme, že Ondra nám na hřišti dokáže pomoci k co nejlepším výsledkům," doplnil funkcionář momentálně dvanáctého mužstva tabulky, které se v neděli představí na Spartě.

Zbrojovka nabídla první smlouvu synovi exreprezentanta Poláka, u podpisového aktu nechyběl ani Kuka