Zlínský azyl? Nevadí! Přerov je znovu ve finále, s Motorem se utká o extraligu

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Dvakrát museli otáčet sérii a v obou případech rozhodovalo poslední páté utkání. Junioři Přerova zvládli i dramatický boj se Vsetínem. Hanákům ve zlínském azylu pomohl skvělý výkon Petra Žurka a po roce budou hrát finále play off Ligy juniorů! V něm se o postup do extraligy střetnou s Českými Budějovicemi, fanoušci tedy uvidí vítěze skupin Západ a Východ.

Hanáci měli namále už ve čtvrtfinálové sérii s Havlíčkovým Brodem, kterou otočili dokonce z 0:2 na 3:2. Teď se do takové ztráty nedostali, prohrávali jen 1:2. Dvěma triumfy si ale rovněž došli pro postup, a to i přesto, že rozhodující pátý duel museli kvůli ukončení provozu vlastní ledové plochy odehrát ve Zlíně!

První třetina nabídla aktivní hru Vsetína, který nedokázal přes několik slibných šancí otevřít gólový účet utkání. Zubry držel ve hře Petr Žurek, jenž si přenesl pohodu ze čtvrtého utkání série.

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

Hanáci zkraje prostřední části nevyužili dvě přesilovky, ale uspěli krátce po skončení té druhé, kdy bezbrankový stav prolomil Ludvík Lysoněk. Přerovští mohli navýšit vedení, jenže proti tomu byl spolehlivý Adam Pavlíček.

Ve třetí třetině šel vstříc Vsetín vyrovnávající trefě, ale všechny pokusy pochytal Žurek. Gólman Přerova byl překonaný ve 48. minutě, jenže v tu chvíli ho zastoupila branková konstrukce. Vsetínu nepomohla ke srovnání skóre další přesilovka, a tak mohlo udeřit na druhé straně. Kuchta však na Pavlíčka nevyzrál.

Valaši v závěru zkusili hru bez brankáře, ale v ní inkasovali podruhé. Nejprve Zubři slavili předčasně kvůli přihrávce rukou, osm sekund před sirénou už ale odšpuntoval postupovou euforii Michal Šilhavý.

Přerov tak sice nemá k dispozici vlastní stadion, přesto si paradoxně zahraje finále druhé nejvyšší soutěže. K „domácím“ zápasům by měl znovu nastoupit ve Zlíně.

Bez ohledu na to ovšem vstoupí do série jako výrazní favorité hokejisté Českých Budějovic. Finále vypukne ve středu 5. dubna na jejich ledě.

Pavel Neuman (trenér Přerova): „Utkání bylo vyrovnané, dlouho se čekalo na první gól. Z obou stran to bylo urputné a nervózní, čekalo se na první chybu. Zaplaťpánbůh jsme dali první branku, na začátku třetí třetiny jsme pak měli trochu problémy vzadu. Vsetín začal hrát aktivněji a dostal se do šancí, které neproměnil. Výborně nám zachytal gólman a vítězství jsme potom pojistili při soupeřově power-play.“

Luboš Rob (trenér Vsetína): „První třetinu jsme měli dobrou, mohli jsme dát první gól, ale pak jsme se zbytečně nechali třikrát za sebou vyloučit. Tam přišel moment, kdy jsme inkasovali. Druhá třetina celkově nebyla úplně podle našich představ, ale kluci nic nevzdali. Do třetí části jsme šli naplno, měli jsme šance, trefili jsme tyčku. Bohužel jsme dnes neměli střelecké štěstí, ale tým celý zápas neuvěřitelně odmakal. Klukům jsem v kabině poděkoval za celou sezonu, byli skvělí.“

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

HC ZUBR PŘEROV – VHK ROBE VSETÍN 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 28. Lysoněk (Buršík), 60. Šilhavý (Hradil).
Rozhodčí: Šudoma, Rapák – Vašíček, Kráľ.
Vyloučení: 4:4.
Bez využití. 
Střely na branku: 36:21 (13:9, 12:5, 11:7).
Diváci: 
176.
Konečný stav série: 3:2.

Program finálové série

Středa 5. dubna – 1. zápas:
HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

Čtvrtek 6. dubna – 2. zápas:
HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

Neděle 9. dubna – 3. zápas:
HC ZUBR Přerov – HC Motor České Budějovice (ve Zlíně)

Pondělí 10. dubna – případný 4. zápas:
HC ZUBR Přerov – HC Motor České Budějovice (ve Zlíně)

Středa 12. dubna – případný 5. zápas:
HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz