Serie A - souhrn 28. kola: AC Milán si vyšlápl na Neapol

01.04.2023, 16:54, aktualizováno 03.04.2023, 22:44
Komentáře a souhrny
Rafael Leão (© AFP)

AC Milán nečekaně snadno zvítězil na půdě vedoucí Neapole a posunul se na třetí místo za Lazio, které zdolalo Monzu. Inter Milán naopak zapsal třetí porážku v řadě, tentokrát podlehl Fiorentině. Polepšil si AS Řím, jenž přehrál Sampdorii. Tři body má rovněž další pohárový aspirant Atalanta Bergamo...

US Sassuolo - Turín FC 1:1

03.04.2023 20:45

Góly: 36. Andrea Pinamonti - 66. Tonny Sanabria

Sassuolo se dnes moc nepředvedlo a doma se sice dostalo poměrně brzy do vedení, které ale neudrželo. Po hodině hry totiž znovu udeřil Antonio Sanabria a zajistil Turínu bod.

Sassuolu se na domácí půdě s Turínem moc nedaří a tuhle bilanci chtěli svěřenci trenéra Dionisiho změnit. Jenže Turín se nehodlal vzdát bez boje a od prvních minut působil aktivně. Trenér Ivan Jurić skrýval hlavu do dlaní, když se ke střele dostal Nemanja Radonjić. Jeho pokus ale dokázal brankář Consigli zablokovat. Jinak byla hra dost vyrovnaná a trvalo dlouho, než si jeden z týmů dokázal vypracovat skutečnou šanci.

Platilo to vlastně až do 33. minuty. V ní hostující Turín předvedl velmi rychlou a efektivní akci. Jenže selhal v zakončení a střela hostí skončila jen těsně vedle tyče! A tahle zahozená šance mrzela Turín ještě víc o tři minuty později. Domenico Berardi dostal od svých strážců dostatek prostoru ke střele, čehož náležitě využil. Jeho zakončení sice dokázal brankář Vanja Milinković-Savić vyrazit, ale pouze k nohám pohotového Andrey Pinamontiho - 1:0 pro Sassuolo.

Že by domácí byli lepším týmem, to se rozhodně říct nedalo. Ale vedli a tenhle stav vydržel poměrně dlouho. Změnit se mohl deset minut po změně stran, když se po rychlém kontru přízemní střelou prosadil Armand Laurienté. Jenže jeho oslava měla jepičí život, neboť se nacházel v ofsajdu, který potvrdilo i video.

Přece však jsme se ještě jedné branky dočkali. A tentokrát lovil míč ze sítě domácí brankář Andrea Consigli. Jeho obránci zvládli první přetažený centr, ale Turín doběhl zdánlivě ztracený míč a po dalším centru se prosadil špatně hlídaný kanonýr Antonio Sanabria.

Více informací k zápasu

Empoli FC - US Lecce 1:0

03.04.2023 19:30

Góly: 62. Francesco Caputo (pen.)

Empoli nakonec udolalo Lecce, i když diváci z toho moc velký požitek mít nemohli. O jedinou branku se po hodině hry postaral Francesco Caputo.

Hned na úvod se diváci dočkali jednoho dramatu, když se v domácí šatně vznítil požár, který museli hasit hasiči. Tím pádem byl odložen start utkání a začalo se až o půl osmé. No a to taky byla na delší dobu jediná zajímavá věc, protože nutno říct, že obě jedenáctky zaujaly od prvních minut spíš defenzivní postoj k utkání. Ani jeden tým nechtěl riskovat a z toho plynulo minimum šancí či invence.

V barvách domácího týmu se o něco pokoušeli Caputo s Baldanzim, ale jejich snahy často vyzněly do prázdna. Obdobně skončily průniky Strefezzy, jehož dvě akce zastavila pokaždé obrana ve chvíli, kdy se ofenzivní štírek pokoušel vypálit. První půle nenabídla nic moc zajímavého a druhá na tom byla obdobně. V týmu Lecce utkání popustil Banda a místo něj se o místo přišel prát Federico Di Francesco.

Rozhodující chvíle nastala v 60. minutě, když záložník Hjulmand fauloval pronikajícího Parisiho a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil veterán Ciccio Caputo a proměnil.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - AC Milán 0:4

02.04.2023 20:45

Góly: 17. Rafael Leão, 25. Brahim Díaz, 59. Rafael Leão, 67. Alexis Saelemaekers

První díl "seriálu" mezi Neapolí a AC Milán zvládl jednoznačně lépe obhájce italského titulu. Rossoneri rozdrtili vedoucí Neapol na její půdě 4:0 a před vzájemným střetnutím v Lize mistrů ukázali, že se s nimi musí počítat. Hlavní hvězdou byl Portugalec Rafael Leão, jehož dvě branky ještě doplnili Brahim Díaz a Alexis Saelemaekers.

Utkání Neapole s AC Milán bylo jednoznačným šlágrem kola a především pro hosty mělo nesmírně důležitou váhu. Zatímco Neapol si s obrovským náskokem hoví na čele tabulky, Milán potřeboval zabrat, aby se vrátil na pozice zaručující Ligu mistrů.

Oběma týmům chyběla zvučná jména. Luciano Spalletti nemohl počítat s nejlepším střelcem tohoto ročníku Serie A Victorem Osimhenem, Milánu se zase na reprezentačním srazu zranil Zlatan Ibrahimović.

Do zápasu vstoupil mnohem lépe obhájce Scudetta a poměrně brzy se ujal vedení. Díaz načasoval přihrávku do běhu na Rafaela Leãa a portugalský křídelník lahůdkovým obloučkem poslal AC Milán do vedení. Po čtvrthodině hry to bylo zasloužené vyústění hry, protože Rossoneri byli aktivnější.

Neapol se navíc neprobrala a hosté zvýšili ve 25. minutě už na 2:0. Centr Bennacera prodloužil za sebe hlavou Giroud a Brahim Díaz si šikovně zpracoval balón, zasekávačkou se zbavil obránce a neomylně zakončil. Další povedená akce z dílny Rossoneri znamenala navýšení náskoku a velké problémy pro Partenopei.

Domácí byli absolutně k nepoznání a i když potom zvýšili snahu a posílali před Maignana jeden centr za druhým, ničeho zásadního se nedočkali. Luciano Spalletti měl o přestávce co dělat, aby svůj tým probral k životu ve druhém dějství.

Lodivod Neapole ale nebyl úspěšný. Po šikovném prostrčení Kvaraccheliji sice pálil pohotově Mario Rui, jenomže Maignan stačil bizarně obličejem zasáhnout. AC Milán si na svojí šanci počkal a Leão zase jednou ukázal svojí genialitu. V 59. minutě si povodil obranu Neapole a tvrdou ranou pod břevno nedal Meretovi vůbec žádnou šanci. S domácími už to bylo hodně zlé a to navíc nebylo všechno. Už na 4:0 zvýšil po individuálním průniku Alexis Saelemaekers a na vině byla jednoznačně neapolská defenziva, která nechala Belgičana projít až před branku.

AC Milán vedl na stadionu Diega Armanda Maradony vysoko 4:0, což před začátkem utkání asi nikdo nečekal. Neapoli v tu chvíli zbývalo už jen zápas se ctí dohrát. Milánští však byli při chuti a dál podnikali nebezpečné výpady. V 73. minutě prověřil Mereta tvrdou ranou opět Saelemakers, zatímco Maignan na druhé straně tolik práce neměl. O vítězství Milána nebylo pochyb, otázkou zůstávala konečná verze skóre. Šest minut před koncem zakončoval v největší šanci Partenopei těsně vedle Raspadori a to bylo zároveň v zápase všechno. Milán vyhrál úvodní dějství jasně 4:0, ale to důležitější na Neapol ještě čeká v Lize mistrů.

Více informací k zápasu

AS Řím - UC Sampdoria 3:0

02.04.2023 18:00

Góly: 57. Georginio Wijnaldum, 88. Paulo Dybala (pen.), 90+4. Stephan El Shaarawy

AS se znovu dočkalo výhry, Sampdoria v oslabení pro něj nebyla soupeřem. Do sítě brankáře Ravaglii se postupně trefili Wijnaldum, Dybala a El Shaarawy.

Římané potřebovali nutně bodovat a napravit zaváhání z derby, které se odehrálo krátce před reprezentační pauzou. Los jim naštěstí nadělil velmi hratelného soupeře a to o záchranu bojující Sampdorii. Ta je absolutně z formy a i bez zdecimované obrany bylo AS jasným favoritem. Po bok Abrahama se postavili El Shaarawy, Dybala a Pellegrini.

V prvních minutách hry se míč přeléval z jedné strany na druhou bez větších emocí či šancí, ani jeden z týmů nebyl schopen uzmout míč a diktovat tempo hry po delší dobu. Doria přirozeně sázela na rychlé kontry, zatímco AS si pečlivě budovalo územní převahu. Ta mu ale byl k ničemu, protože na posledních dvaceti metrech se potýkalo s velkou nepřesností až nekvalitou.

První větší šanci po Irratiho karetním mariáši si připsala Doria, konkrétně kanonýr Manolo Gabbiadini. Jeho rána z volného přímého kopu nadělala Patríciovi řádné starosti, ale ke změně skóre nevedla. Na opačné straně hlavičkoval velmi nebezpečně Diego Llorente, jenže mířil jen do míst, kam brankář Ravaglia dokázal na poslední chvíli doskočit. Náhradního gólmana Dorie sice překonal o pár minut později Georginio Wijnaldum, jenže ho zachránila tyč!

A v nastaveném čase pak Ravaglia dokázal zastavit jak ránu z dílny Zalewského, tak i dorážku domácího kapitána Pellegriniho. Doria se poměrně dlouho držela, ale utkání se z jejího pohledu začalo sypat v 52. minutě. To si totiž druhou žlutou kartu vykoledoval obránce Jeison Murillo a poslal hosty do početního oslabení. A Římanům trvalo jen pět minut, než své výhody využili. Po krásném pasu od Matiće si na centr naskočil Wijnaldum a hlavou se prosadil.

Vedení AS mohli posléze navýšit jak Dybala, tak Spinazzola, ale povedlo se to až díky penaltě. Pronikajícího Wijnalduma zastavil Ravaglia jen faulem a Paulo Dybala se z penalty nemýlil. Závěr zápasu už patřil jasně "Vlkům" a na konečných 3:0 pro Giallorossi uzavřel po Solbakkenově nahrávce krásným volejem na zadní tyč Stephan El Shaarawy.

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - SS Lazio 0:2

02.04.2023 15:00

Góly: 13. Pedro, 56. Sergej Milinković-Savić

V první čtyřce se po tomto kole udrží Lazio, které jinak v Monze nemělo jednoduchou úlohu. Římský celek nakonec vybojoval tři body díky brankám Pedra a Sergeje Milinkoviće-Saviće a upevnil si klíčovou pozici v popředí tabulky.

Monza už v letošním ročníku Serie A dokázala potrápit a obrat o body nejeden zvučný celek, ale tentokrát se jí to před vlastními diváky nepovedlo.

Lazio samozřejmě výrazně pomohla rychlá branka. Ve 14. minutě nechala defenziva domácích projít balón až k nohám španělského křídelníka Pedra, který pohotovým zakončením k tyči otevřel skóre. Brankář Di Gregório vůbec nestačil zareagovat a v pokleku se jen ohlédl. Monza měla v prvním poločase jednu šanci na vyrovnání, jenomže Sensiho hlavička skončila jen vedle tyče a tím výčet jejích příležitostí skončil.

Další průběh prvního poločasu už nic zásadního nenabídl, ale druhé dějství ještě slibovalo drama, pokud by se Monze podařilo vyrovnat.

Svěřenci trenéra Maurizia Sarriho se ale nechtěli strachovat o hubený výsledek a na začátku druhého poločasu přidali další gól. Konkrétně Sergej Milinković-Savić vystřihl nádherný přímý kop a Di Gregório se proletěl vzduchem marně! Výstavní branka znamenala konec domácích naději. Po zbytek utkání Biancocelesti kontrolovali výsledek a pohodlně si dokráčeli pro tři body. Pokud jde o Monzu, ta prohrála poprvé po třech zápasech.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Salernitana Calcio 1:1

02.04.2023 15:00

Góly: 70. Eldor Šomurodov - 43. Mattia Caldara (vl.)

Remíza 1:1 ze vzájemného utkání udržela jak Spezii, tak i Salernitanu nadále mimo sestupové příčky, ale boj o záchranu tím pro ně v žádném případě nekončí. Skóre otevřel před koncem prvního poločasu vlastní gól Mattia Caldary a ve druhém dějství srovnal stav Eldor Šomudorov.

Výhra by toho či onoho posunula blíže záchraně, ale i konečný bod může mít svojí váhu. V 11. minutě přišla první šance hostů a překvapivou střelu Candrevy musel zastavovat na brankové čáře Ampadu. První poločas také přinesl první změnu skóre, ovšem až v jeho závěru. Skákající balón v šestnáctce se snažil Mattia Caldara odkopnout do bezpečí, jenomže se trefil přesně do vlastní sítě. Ukázkový vlastenec Spezii opařil a Salernitana mohla do poločasu udeřit podruhé, kdyby Piątek nehlavičkoval jen do břevna!

Každopádně závěr prvního poločasu byl pro Spezii budíčkem. Domácí po změně stran ještě přežili individuální pokus Diy a pak už hrozilo na druhé straně. Maldiniho lišácký pokus z rohového kopu se ještě neujal, ale v 70. minutě už Spezia slavila vyrovnání. Šomudorov vystihl chybnou rozehrávku a svůj postup na Ochou vyřešil efektivní přehozem.

Spezia v závěru výrazně ožila a jen zázrakem nezískala tři body. Maldiniho ránu zastavilo břevno a Ekdalova teč skončila pro změnu na tyči! Stav 1:1 se tak do konce zápasu nezměnil.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio 3:0

02.04.2023 12:30

Góly: 3. Stefan Posch, 12. Nikola Moro, 49. Musa Barrow

Nečekaně až snadné vítězství si připsala v neděli odpoledne Bologna. Proti Udinese se třikrát prosadila za padesát minut, takže zbytek zápasu už se jen dohrával. Je to překvapivý výsledek, vzhledem k tomu, že "Zebry" v minulém kole přejely obhájce titulu AC Milán.

Tohle byl ale docela jiný zápas a Udinese ho na Renato Dall'Ara ani trochu nezvládlo. "Zebry" zaspaly už v úvodu a po čtvrthodině hry prohrávaly o dva góly. Nejprve se vytasil s parádní ranou z dálky Stefan Posch, s čímž brankář Silvestri těžko něco mohl dělat. O pár minut později pak dostal až příliš prostoru s balónem Nikola Moro a i jeho utažená střela k tyči skončila v síti.

Z katastrofálního začátku se Udinese nevzpamatovalo, byť později častěji drželo balón na svých kopačkách. Před koncem prvního poločasu mělo velkou šanci na kontaktní gól, jenomže nebezpečná akce skončila střelou Beta těsně vedle.

O přestávce Udinese vystřídalo, ale hned ve 49. minutě vstřelili domácí třetí gól a tím zápas definitivně rozhodli. A jak jinak, než přesně umístěnou ranou v podání Musy Barrowa. I v tomto případě se Silvestri jen ohlédl.

Barrow měl i další šance a stejně jako třeba Nicola Sansone je neproměnil. V konečném zúčtování tak mohli Rossoblu vyhrát ještě výraznějším rozdílem. Bologna vyhrála zápas výsledkově a nakonec i převážila držení balónu na svojí stranu.

Více informací k zápasu

Juventus FC - Hellas Verona 1:0

01.04.2023 20:45

Góly: 55. Moise Kean

Juventus si poradil ve 28. kole Serie A s Veronou 1:0 a dalším tříbodovým ziskem dostal pod tlak konkurenty v boji o evropské poháry. Duel měl takřka totožný průběh jako v podzimním vzájemném střetnutí, neboť také tentokrát překonal poctivě bránícího soupeře jedinou trefou po změně stran Moise Kean. Díky jeho zásahu Bianconeri oslavili páté soutěžní vítězství v řadě, hosté naopak zůstali přikováni na sestupové 18. příčce.

Ačkoliv italská fotbalová federace odečetla Staré dámě 15 bodů, čímž jí ztížila boj o postup do Ligy mistrů, klub souzený za finanční podvody se díky skvělým výkonům mohl kvalifikovat do milionářské soutěže hned dvěma různými způsoby. V Evropské lize jej čekalo čtvrtfinále a v ligovém zápolení mu scházelo na čtvrté AC jen sedm bodů. Snadnou překážkou mohla být Verona, kterou opětovně opustila forma a v pěti po sobě jdoucích duelech nezvítězila.

Hosté se však dostali do první příležitosti. Po centru se balon dostal k Fabiovi Depaolimu a ten jej z voleje tvrdě vypálil na zadní tyč, těsně ale minul. Od té doby převzali iniciativu domácí, v žádnou brankovou příležitost ji však dlouho nepřetavili. To se změnilo ve 37. minutě, kdy zahrávali přímý kop těsně za pokutovým územím. Danilo otřel tvrdý projektil o záda jednoho z obránců, díky čemuž míč skončil na spojnici tyčí. Pasivní hosté do poločasového hvizdu další příležitost ke skórování Staré dámě nepovolili.

Po pauze se černobílí dostali do vedení, když se po sérii několika rychlých přihrávek objevil před brankou Kean, který ránou do protipohybu nedal gólmanovi šanci. Po vstřelené brance se tempo utkání snížilo a hrozit začali spíš žlutomodří. Juventus pojal zbytek duelu zejména v defenzivním stylu a snažil se udržet nejtěsnější možné vedení. To se mu podařilo i díky tomu, že proti tvrdé střele Fillippa Terracciana k tyči z 83. minuty skvěle zakročil gólman Wojciech Szczesny.

Juventus vyhrál a opět se přiblížil vytoužené čtvrté pozici. Oba celky sehrají následující ligové zápasy 9. dubna. Stará dáma zavítá na stadion Lazia, Verona pohostí Sassuolo.

Více informací k zápasu

Inter Milán - ACF Fiorentina 0:1

01.04.2023 18:00

Góly: 53. Giacomo Bonaventura

Ve skvělé jízdě pokračuje i po reprezentační přestávce Fiorentina. Svěřenci Vincenza Italiana zaznamenali další vítězství a o to cennější, že na milánském stadionu Giuseppe Meazzy proti Interu Milán. Večerní šlágr rozhodl jedinou brankou Giacomo Bonaventura. Inter tak odmítl postoupit na druhé místo a hazarduje s účastí v Lize mistrů pro příští rok.

Inter Milán se mohl v případě vítězství posunout na průběžnou druhou příčku, ale na domácí půdě hostil skvěle rozjetou Fiorentinu. Celek z Florencie se veze na vítězné vlně a vyhrát dokázal i v Miláně.

Fiorentina sehrála s Interem v prvním poločase vyrovnanou partii s šancemi na obou stranách. Ve 13. minutě to byli právě hosté, kdo poprvé zahrozil. Z hranice šestnáctky vypálil z voleje Gaetano Castrovilli a Onana musel vyrážet. Následně ještě došlo k závaru, který Inter přečkal bez úhony. Ve 21. minutě měl obrovskou šanci i Inter. Henrik Mchitarjan postupoval sám na branku Violy, zasekávačkou se zbavil obránce, ale skvěle zasáhl brankář Terracciano. Mchitarjan se ještě pokoušel o nůžky a trefil jen boční síť. Ve 39. minutě měla další gólovku Fiorentina a sražený balón před prázdnou brankou trestuhodně netrefil Ikoné.

Hosté několikrát varovali defenzívu Interu i po změně stran a střela Castrovilliho zamířila těsně vedle tyče. Následoval protiútok, po kterém Bastoni přihrával před branku a tam na balón nedosáhl Lukaku. Naprosto otevřenou partii překlopila na svojí stranu Fiorentina. V 53. minutě se Nerazzurri neubránili rohovému kopu a prodloužený balón na malém vápně dopravil do sítě Giacomo Bonaventura.

Od této chvíle měl velký problém. Svěřenci trenéra Inzaghiho měli šance na vyrovnání, jenomže je neproměňovali. Brožovićův volný přímý kop skončil na zdi a z druhé vlny orazítkoval tyč Barella. Po Dumfriesově centru zase neuspěl Bellanova a čas pak Interu rychle ubíhal. Milánští dostali do vínku také sedm minut nastaveného času, ale ani během nich se stav 0:1 nezměnil, takže Fiorentina mohla slavit další vítězství.

Více informací k zápasu

US Cremonese - Atalanta Bergamo 1:3

01.04.2023 15:00

Góly: 55. Daniel Ciofani (pen.) - 44. Marten de Roon, 73. Jérémie Boga, 90+3. Ademola Lookman

Důležité tři body do tabulky získala Atalanta Bergamo. V Cremoně jí čekal trápící se domácí tým a i když z toho bylo vítězství, jednoduchá cesta k němu nevedla. Rozhodující branku vstřelil Jeremie Boga až čtvrthodinu před koncem a v nastavení se povedlo ještě zvýšit. Atalanta tak zůstává ve hře o Ligu mistrů, kdežto Cremonese se z posledního místa jen tak neodlepí.

V záchranu Cremonese už věří jen málokdo a nic se na tom nezmění ani po tomto víkendu. Poslední tým Serie A chtěl vstoupit do utkání aktivněji a minimálně pro první minuty se mu to dařilo. Atalanta však postupně vyrovnala tempo hry a k vidění byla vyrovnaná partie. Prakticky celý první poločas se dařilo Cremonese držet ofenzivní choutky Atalanty na uzdě, než přišla předposlední minuta.

Ve 44. minutě se totiž Atalantě podařila akce a i s trochou štěstí vstřelil Marten de Roon vedoucí branku. Všemu předcházel centr Zapaty, který obrana domácích nešťastně srazila na hranici vápna a tam se de Roon svým střeleckým pokusem nemýlil.

Cremonese se dočkalo vyrovnání po změně stran a nutno podotknout, že také s dávkou štěstí. Reprezentační obránce Rafael Tolói zahrál v pokutovém území rukou a následovala penalta. Daniel Ciofani jí s přehledem proměnil a začínalo se od znova. Cremonese v tu chvíli věřilo, že je schopné utkání zvládnout za tři body, ale projevila se větší kvalita.

A ta přeci jenom byla na straně Bergamaschi a ti si v 72. minutě vzali vedení zpátky. Höjlund nastartoval po lajně rychlé nohy a předložil skvělou přihrávku na zakončujícího Jeremieho Bogu. Atalanta pak měla další šance definitivně rozhodnout a po přihrávce de Roon selhal v zakončení Höjlund. Třetí gól Bergamaschi přišel až v nastaveném čase do otevřené obrany. Zapata potáhl balón do šestnáctky, tam ho předložil Édersonovi, který ještě vyšperkoval akci přihrávkou na skórujícího Ademolu Lookmana. Domácí tým rezignoval a na odpor už se nezmohl.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
28
23
2
3
64 : 20
71
2
SS Lazio
28
16
7
5
44 : 19
55
3
AC Milán
28
15
6
7
48 : 36
51
4
Inter Milán
28
16
2
10
47 : 32
50
5
AS Řím
28
15
5
8
38 : 26
50
6
Atalanta Bergamo
28
14
6
8
47 : 32
48
7
Juventus FC
28
18
5
5
46 : 22
44
8
ACF Fiorentina
28
11
7
10
33 : 31
40
9
Bologna FC
28
11
7
10
36 : 36
40
10
Udinese Calcio
28
9
11
8
37 : 34
38
11
Turín FC
28
10
8
10
30 : 34
38
12
US Sassuolo
28
10
7
11
36 : 41
37
13
AC Monza Brianza
28
9
7
12
32 : 39
34
14
Empoli FC
28
7
10
11
25 : 36
31
15
Salernitana Calcio
28
6
10
12
32 : 48
28
16
US Lecce
28
6
9
13
24 : 33
27
17
Spezia Calcio
28
5
10
13
24 : 44
25
18
Hellas Verona
28
4
7
17
22 : 42
19
19
UC Sampdoria
28
3
6
19
16 : 47
15
20
US Cremonese
28
1
10
17
23 : 52
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (46)

Přidat komentář
GEGE

Grazie Jack

Lukaku

Reagovat
AngryPrd

Bonaventura stale rossonero

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Kdyby Neapol jednou, dvakrát nebodovala na 100 % a nám vrátili těch 15 bodů, tak věřím, že by ten boj o Scudetto, kterej je asi 3 měsíce prakticky mrtvej, dostal novej náboj.

Reagovat
Furia Ceca

I když 10 kol do konce... na to už by bylo asi stejně pozdě.

Reagovat
10

Reagovat
The Krupy

Reagovat
stuff

Reagovat
zurix_new

C'mon

Reagovat
AngryPrd

Pravda !

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Alberto Aquilani

Prauda! Sdieľajte kím nesmažú

Reagovat
Furia Ceca

Se musím smát, jak jsi to napsal, protože tys mi vždycky přišel jako taková fotbalová modifikace Andreje Mimochodem, taky je od vás... nejste vy náhodou příbuzní?

Reagovat
Alberto Aquilani

sme

Reagovat
Furia Ceca

Hele, vím že tomu nebudeš věřit, ale... mně to bylo hned jasný

Reagovat
Alberto Aquilani

ty si hlavička, darmo

Reagovat
Furia Ceca

Jsem, no

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
bobis21

Zase jsem jednou byl na EF na mobilu a ta tabulka je fakt top

Po přečtení komentu jsem se chtěl podívat, kolik bodů ztráci Juventus na LM - najedu na tabulku, ale nevidím body - posunu doprava - "do píči který řádek je Juventus"

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Pharrell

Inter s takovou nakonec uhrají pohárovou příčku pro EL . A AC Milan nejspíše 4. místo s vydřenýma ušima.

Reagovat
MarcoBanco

Krása, 8 výhier v rade

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
AngryPrd

To, ze dali oba Milnaske kluby dole, nebude nahoda, pekna praca.

Reagovat
Nuno čomes

Ještě ho nevyhodili?

Reagovat
Furia Ceca

"Juventus si proti Veroně připsal další těsné vítězství, při úspěchu ve výši 1:0 ale odešel předčasně do šaten kouč Massimiliano Allegri. Dle jeho slov hráči Staré dámy i přes pozitivní výsledek nehráli dobře."

Tohle udělal ×-krát, tak trochu nechápu, že je o tom tiskovka až zevčera...

Reagovat
Truffaldino

Hra s čtyřčlennou obranou jednoduše znamená jednoho hráče do kombinace navíc a byť jsme dnes čelili opravdu špatné Dorii, tak nám dost pomohla absence vykartovaných stoperů a po celý zápas jsme hru kontrolovali a na hřišti dominovali. Dneska to bylo pouze o tom, kolik šancí proměníme, kéž bychom do budoucna alespoň proti takovýmto soupeřům zachovali dnešní rozestavení a nikoliv naše klasické 5-2-2-1.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdílů bylo ale více:

1.Llorente má přehled o prostoru a poziční hru. To vedle Smallse rok a půl chybělo. Vlastně spíš tak celé tři.

2. Gini občas vypadá, že neví, kam jít a kde se pohybovat, ale to nejdůležitější je, že se narozdíl od Bryana nemotá pod nohama Matičovi, který si pak hru řídí jak potřebuje. A jeto inteligentní hráč, proto se dostává neustále do zakončení.

3. Sampa sice slabá, ale oni nedostávají vyloženě laty. Je div, že jsme neukopali 1:0.

---------------------

Negativa:

1. Kritika zrovna jeho moc nedává smysl, ale Smaling si neumí řidit ostatní beky, šlo to dnes krásně vidět na Zalewském. Mancini co neukope si odeřve na ostatních, kdežto Chris je zvyklý všechno zahasit sám - samořejmě si dnes opět zahrál to svoje - a Zale byl hodně mimo po většinu času a pak to řeší na Ibaneze - rychlostí nebo nějakým kaskadérstvím.

2. Forenzo Želégrini je mrtvola. Nejprve jakožto vyhlášený playmaker střílí úplnou šulačku levou, když by to měli dva hráči do prázdné, načež celý zápas mává rukama pokaždé, když nědo nepochopí jeho geniální pas. Aktuálně prostě nemá na základ. Radši ať hraje dobře myslící Solbakken a Paulo na středu.

Kdyby se nám nějak podařilo podepsat třeba Ceballose zdarma a nejspíš přeplaceného Frattesiho nebo jiného CM, milerád oželím dva přímáky za mač, které stejně stojí za hovno.

Posledním negativem je, že příště stejně zase hrajeme 5-2-1+?-1 nebo co to je.

Reagovat
Truffaldino

Co se týče Cristanteho, poslední výkony ale taky neměl špatné a s Matičem mu to šlapalo, míče odebírá čistě pozičně, není jako Matič, že by natáhl svou dlouhou nohu a každého zastavil, z toho pak vychází, že se dostanou s Matičem do stejné prostoru. Druhá věc je, jaké má pokyny od Mourinha, protože pod Mancinim se dostává do pozic, do kterých v Římě ne. Mancini ho v reprezentaci využívá někdy i výš, než jen jako čisté dm, viz poslední zápas s Anglii nebo finále ME.

Jinak i jemu by pomohlo hrát pravidelně 4-3-3, potřebuje prostor, stejně tak Gini, který ho dnes měl, jakmile hrajem s pěti vzadu, tak nás každý hned logicky přehušťuje na středu hřiště a ani Gini si s tím neporadí navíc nám každý zavře beky a pak ani není s kým hrát.

Bohužel se obávám, že se budeme muset smířit s tím, že Pelleg u nás dožije a budeme ho neustále vídat potácet se po hřišti. Naposledy v repre dokonce nastoupil s 10 na zádech, což mě dost vyděsilo, ale nakonec tam nezahrál špatně, možná by to v některých zápasech byla cesta i pro nás, mít ho na křídle, kde dostane balon do nohy, navede si ho na střed a přihraje. Víc po něm asi ani chtít nemůžeme, momentálně (čti dlouhodobě) je to rozhodně hráč na lavičku.

Jinak Zaleho jsem si nevšiml, Spina se častokrát dost zasouval a Llorente poté posouval doprava, takže se Zalem problém nemám.

Reagovat
smazaný uživatel

Cristante je za mě furt poleno, i když uznam, že měl slušne zápasy. Prodloužit jsme ho museli kvůli amortizaci, chápu.

Beci by se utřepali, Llorente má dobře základy a to dnes stačí. ale musíme tak hrát dále, což se nestane.

Pelle nemůže hrát křídlo, neumí jeden ne jednoho, musel by davat balóny jak De Bruyne aby se tím ospravedlnila jeho existence a stejně by to fungovalo jen proti některým soupeřům. Za mě je to záložník za 8,5 mega do hurá fotbalu bez větších ambicí.

Reagovat
AngryPrd

Kua to co stvara AC v Neapole?! Nadhera, Leao ma konecne svoj den, Diaz ako spravil dvoch vratane Lobotku pred asistenciou a potom gol, treti gol top class. Bennacer, Tonali spickove vykony v strede. Krasa pozerat. Asi nezaspim od radosti. Po dlhom case ma AC potesilo svojou hrou. Iba sa ukazuje, ze 4321 je to coho sa ma Pioli drzat.

Reagovat
AngryPrd

Saelemaekers medzi 5 hracov a da gol to co je dnes ?! Tlieskam !!!

Reagovat
MarcoBanco

Tiež pozeram a nechapem Ac nieje čo vytknuť, zato utok Neapola nič a obrana na uterák

Reagovat
Salfovic

Neapolitánci si vsadili nebo co

Ale gól toho belgického Maradony musel fanoušky potěšit

Reagovat
Zark

Zajímavé. Ještě nedávno to byl belgický dřevák

Reagovat
GEGE

Dneska nejde jinak než...

GRAZIE RAGAZZI!!!GRANDE MAGICO MILAN!!!

Reagovat
Kaka14

Test na LM dopadol dobre

Aj keď s Osimenom to bude iná Neapol

FORZA MILAN

Reagovat
AngryPrd

Osimhen bude prehanat obranu AC viac aj stred urcite zamestna viac, ale ak bude Neapol hrat tak ako dnes, nezachrani ich. Mna osobne dnes AC svojim pristupom a vykonom sokovalo, no prijemne Hrali ako finale LM, top class. Anglicki komentatori boli v uzase tiez ked to komentovali, vyzdvihovali cely tim, trenera, spravne rozostavenie 4321... a ze to bol ich najlepsi zapas. Hrali disciplinovane, ukazkovo. Podla mna bol tento vykon najlepsi ale druhy naj bol ten, co sme doma s Neapolom prehrali, toho bola fakt skoda.

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Kixi Syhimour

oukej

Reagovat
Roberto Baggio

Krásný AC Krásný jen tak dál

Reagovat
bobis21

Mohli si to nechat na LM

Ale tak snad je to nakopne a za pár měsíců č. 8

Reagovat
1899-1995

Ještě že se nehrálo 1.4., jinak bych tomu neuvěřil. Snad už do konce sezóny jen takové výkony.

Reagovat
ratusek

Klasicky pohár za ligu po Česku. Víc bych v tom nehledal

Reagovat
Pipo123

Provedel stál 3.5 milióna, prichádzal ako dvojka, chytá neskutočne, diriguje obranu, 17 čistých kont, iba 19 inkasovaných gólov, neskutočné čísla.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele