- Reklama -

9 nejlepších filmů v češtině, které najdete na Prime Video

- Reklama -

Pokud máte náladu se pořádně zasmát, určitě vás pobaví návrat Eddieho Murphyho v komedii Návrat do Ameriky 2. Tahákem streamovací služby od Amazonu je také vtipné a neuctivé vystupování Sachy Barona Cohena v pokračování Borata.

Pokud spíš dáváte přednost trochu mrazivější podívané, mohla by se vám líbit Válka zítřka s Chrisem Prattem v roli vědce, který cestuje časem, aby ubránil zemi před mimozemskou invazí.

Pro fanoušky hororového žánru je povinností zhlédnout remake klasického filmu Daria Argenta Suspiria, který režíroval Luca Guadagnino a v němž si v roce 2019 zahrály Dakota Johnsonová a Tilda Swintonová. Film sleduje příběh mladé americké tanečnice, která se zapíše na elitní taneční akademii v Berlíně, aby zjistila, že je škola jen zástěrkou pro něco hodně zlověstného.

Zmíněné tituly jsou jen nepatrnou ukázkou pestré nabídky filmů na Prime Video. Vybrali jsme ty, které nás na Primu aktuálně baví nejvíc a hlavně: jsou dostupné v češtině. Mnoho dalších kvalitních filmů na této službě je bohužel zatím pro Čechy k dispozici jen s českými titulky.

- Reklama -

Nejlepší filmy v češtině na Prime Video:

Samaritán (2022)

Temný superhrdinský film se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli. Původně měl mít premiéru v roce 2020, ale ta se odložila na rok 2022 a místo v kinech se snímek představil exkluzivně na Prime Video. Děj se točí kolem vysloužilého superhrdiny Samaritána, který na 20 let zmizel z dohledu veřejnosti, ale znovu se objevuje poté, co mladý chlapec odhalí jeho identitu a inspiruje ho k opětovnému boji proti zločinu.

Zpráva (2019)

Napínavé líčení vyšetřování amerického Senátu ohledně programu „zesílených výslechů“ CIA. Film zkoumá, jak byl program zahájen, kdo o něm věděl a jak CIA manipulovala s fakty, aby obhájila jeho účinnost. Adam Driver hraje hlavního vyšetřovatele Daniela Jonese, který se vytrvale vydává po stopách, aby odhalil pravdu, zatímco na každém kroku bojuje s politickým odporem a zásahy ze strany CIA.

Noc v Miami… (2020)

Film natočený podle stejnojmenné divadelní hry sleduje osudy čtyř kulturních ikon – Malcolma X, Jima Browna, Sama Cooka a Muhammada Aliho – v době vrcholícího hnutí za občanská práva. Děj filmu se odehrává v motelovém pokoji, kde se tito čtyři muži sešli po Aliho vítězství nad Sonnym Listonem v roce 1964. V těsné blízkosti pokoje diskutují o své roli ve společnosti a hnutí, zatímco na ně doléhá tíha historie.

Třináct životů (2022)

Nejnovější film Rona Howarda láká na špičkové herecké obsazení, včetně Vigga Mortensena, Colina Farrella a Joela Edgertona. Film je dramatizací záchranné akce v jeskyni Tham Luang z roku 2018, kdy v zatopeném jeskynním systému v Thajsku uvízl juniorský fotbalový tým a jeho trenér. Jak se mezinárodní záchranná akce zintenzivňuje, jsou výzvy spojené s proplouváním kilometry dlouhými podvodními jeskyněmi stále nebezpečnější. Howard mistrně zachytil každý nebezpečně klaustrofobický okamžik záchranné operace a vytvořil extrémně napínavý film s důmyslně natočenými vodními scénami. Jde o zdařilé svědectví o jedné z nejtěžších záchranných akcí, které se kdy odehrály.

Cesta do Ameriky 2 (2021)

V pokračování legendární komedie z roku 1988 je princ Akeem (Eddie Murphy) nyní králem Akeemem ze Zamundy. Táhne ho to zpět do Spojených států, kde objeví svého dlouho ztraceného syna. V pokračování se objevuje řada oblíbených postav z původního filmu. Režisér Craig Brewer navíc obratně zaměnil původní vzorec a tak pokračování nakonec těží z návštěvy amerických postav v Zamundě.

Boratův navázaný telefilm (2020)

Sacha Baron Cohen se vratil jako oblíbený kazašský reportér Borat v pokračování otrlé komedie, které se svým humorem zdatně vyrovnává svému předchůdci. Borat se ve dvojce pokouší vykoupit svou rodnou zemi Kazachstán tím, že doručí dárek bývalému prezidentovi Donaldu Trumpovi. Boratova „sláva“ totiž způsobila jeho rodné zemi více škody než užitku, a tak je film plný komických i dojemných momentů.

Suspiria (2019)

Režisér Luca Guadagnino přináší nové zpracování hororové klasiky Daria Argenta z roku 1977. Příběh vypráví o tanečnici Susie, kterou hraje Dakota Johnsonová, která odjíždí do Berlína studovat na elitní taneční akademii. Jak se děj rozvíjí, začíná být jasné, že se na akademii děje něco zlověstného a nadpřirozeného, protože stále více studentů a učitelů se ztrácí nebo končí mrtví. Tilda Swintonová podává mistrovský výkon, když hraje tři odlišné role, včetně starého muže.

Válka zítřka (2021)

Chris Pratt v roli vědce, který je spolu s tisíci dalšími přenesen 30 let do budoucnosti, aby bojoval proti mimozemské invazi a zachránil lidstvo. Film kombinuje akční a sci-fi prvky a vytváří tak napínavé dobrodružství, které diváky udrží v napětí od začátku do konce.

Nezměrnost noci (2019)

Filmová prvotina režiséra Andrewa Pattersona je zajímavým dílkem, jež zachycuje tajemství a intriky malého města, které zažívá podivné události. Díky neuvěřitelným nepřetržitým záběrům se stovkami komparzistů a intimním filmovým scénám s jedinou osobou na plátně sleduje film poutavým způsobem mladou telefonistku a diskžokeje v Novém Mexiku 50. let, kteří se snaží najít zdroj neidentifikovatelných zvuků vycházejících z oblohy. Nezměrnost noci je strhující thriller, který diváky udrží v napětí od začátku do konce.

- Reklama -

Něco k tématu

Nejnovější články

Poskrvněná pověst Vince Vaugna: Při kolegově sporu se postavil na stranu rasismu

Na počátku 21. století patřil Vince Vaughn mezi nejobsazovanější hollywoodské herce, pak ale jeho kariéru nabrala nečekaný směr a rolí mu ubývalo. Jedním z důvodů, proč to tak je, může být i spor jeho černošského kolegy kvůli filmu Trable v ráji, při kterém se Vaughn nezachoval zrovna nejlépe.

Kevin Costner si filmem Vodní svět málem úplně zničil kariéru

Kevin Costner patří už léta mezi uznávané herce, ale v devadesátých letech se neúspěšným filmem téměř připravil o slušně rozjetou kariéru.

Nejapný žert v Bradavicích: Alan Rickman legendárně ztrapnil Daniela Radcliffa

Když Daniel Radcliffe propagoval svůj film "Rohy", obrátil se na skrz Reddit na fanoušky a odpověděl jim na řadu otázek . Jak se dalo čekat, nejvíc jich směřovalo na jeho účinkování ve filmech Harry Potter. Radcliffe přiznal, že se při natáčení stal obětí "pranku" od Alana Rickmana.

Ve Flashdance za Jennifer Bealsovou zaskakoval v tanci i šestnáctiletý kluk

V roce 1983 se objevila Jennifer Bealsová v kultovním snímku "Flashdance" a z neznámé studentky z Yale se stala přes noc mezinárodním sexuálním symbolem. V roli Alex Owensové, mladé ženy z Pittsburghu, která svařuje ve dne a v noci tančí, se proslavila svými pohyby. Její taneční scény přitom vznikaly s podstatnou pomocí několika skrytých talentů.

Nejobsazovanější v Hollywoodu: Eric Roberts má na kontě více než 700 rolí

Eric Roberts je nejvíce obsazovaným hercem Hollywoodu. Kromě své slavnější sestry v tomhle trumfl i ostatní velká jména filmového průmyslu.

Ralph Macchio byl na začátku Cobra Kai o pět let starší než mistr Miyagi v původním Karate Kidovi

Výtečný umělec, Noriyuki "Pat" Morita nejvíce proslul svou ikonickou postavu mistra Miyagiho, moudrého a laskavého senseie v kinematografickém skvostu z roku 1984 - snímku Karate Kid.
- Reklama -

Oblíbené články

- Reklama -