Děti si chtěly udělat ohníček, olej na podpálení jim ale spadl do potoka
ILUSTRAČNÍ FOTO: CC0
Litvínov

Horní Jiřetín – Několik jednotek hasičů i zaměstnanci Orlen Unipetrolu řešili znečištění hornojiřetínského potoka. Na olejovou skvrnu upozornili starostu Horního Jiřetína Vladimíra Buřta cyklisté, kteří si znečištění potoka všimli.

Olejovou skvrnu v jiřetínském potoce oznámil Vladimír Buřt okamžitě Městské policii Litvínov. Strážníci od místa, kde skvrnu zjistili, šli proti proudu až k lesu, kde si u potoka hrály děti. Chlapci přiznali, že jim do potoka spadla PET lahev s olejem.

„Mají v lese bunkr, kde si chtěli udělat ohníček, takže vzali doma, asi z garáže, dvoulistrovou PET lahev s olejem. Než se dostanou k bunkru, musí přeskočit potok, v tu chvíli jim lahev upadla do vody," popsal důvod znečištění vody Vladimír Buřt. Kdyby kluci použili olej skutečně na ohýnek, mohla mít jejich hra tragické následky.

Na místo strážníci přivolali hasiče, přijela jak profesionální jednotka z Litvínova, tak podnikoví hasiči ORLEN Unipetrolu i dobrovolní hasiči Horního Jiřetína. „Naštěstí se jim podařilo toho poměrně dost zachytit a odčerpat. Přijeli se podívat na místo také zaměstnanci z chemparku z čističky vod. Nikdo ale nehlásil žádný úhyn ryb, takže vše je snad bez následků," dodal Buřt. Informace o události i s fotografiemi z místa obdržel také odbor životního prostředí Městského úřadu Litvínov.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru