Poranění nejde nijak zamaskovat. Vše vyšlo najevo, protože Štěpnička vystupuje ve 13. komnatě nejstarší české žijící herečky Alexandry Myškové, která zítra slaví neuvěřitelné 101. narozeniny.

Léky na ředění krve

Herec musel přiznat barvu. „Beru léky na ředění krve, asi i kvůli nim mám ty tmavé fleky,“ připustil sám Štěpnička. A to měl herec a dabér, jehož hlasem u nás promlouvá Harrison Ford (80) či Michael Douglas (78), štěstí v neštěstí. „Mohla mě taky přejet tramvaj,“ konstatoval Štěpnička. Pomohli mu tenkrát asi tři lidé, zavolali sanitku a postarali se o něj.

5 hodin na sále

Otřesený herec se ale nechal ošetřit jen zběžně a spěchal do Zlaté kapličky, kde odehrál druhou premiéru Čapkova Hordubala. Teprve pak se do nemocnice vrátil. „Šili mě a ošetřovali pět hodin,“ přiznal až nyní deníku Aha! Štěpnička. Kromě tržné rány nad okem a rozsáhlých podlitin v obličeji utrpěl ještě poranění na rukách, nohou a boku. A proč se to vše vlastně stalo? „Nesl jsem si obří kytici od hraběnky Kolowratové,“ prozradil herec. Kytka ho přišla hodně draho.

Zemřela mu žena

Nešťastnému pádu předcházela také smutná událost, herec ovdověl. Zemřela mu milovaná manželka Jana (†75). „Byli jsme spolu skoro šedesát let. Je to hrozné…“ svěřil se zdrcený Štěpnička. „Nevím, jak to zvládat, Jana mi všude schází, ale přes všechny problémy se mi umírat ještě nechce.“

Nejstarší česká herečka

Třináctou komnatu nejstarší české herečky odvysílá ČT1 zítra v den jejích 101. narozenin. Saša Myšková měla s manželem Vladimírem Rážem (†73) dva syny. Ten mladší nečekaně zemřel. Šlo o syndrom nenadálého úmrtí. S Rážem se rozvedli, pak si vzal Alenu Vránovou (90). Saša měla s dalším partnerem ještě syna Eduarda. Spolu s ním a s prvorozeným Martinem odešla do Norska, kde hrála a herectví učila. Prožila zde celý život.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Štěpnička: Talentovaný herec a dabér, který propůjčil svůj hlas například Harrisonu Fordovi. Videohub

Fotogalerie
30 fotografií