Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Řeholnice se stala předsedkyní Papežské akademie sociálních věd

Zdroj:Vatican NewsVatican News
Rubrika: Hlavní zprávy,Vatikán a zahraničí
Datum publikace5. 4. 2023, 15.32
TiskTisk

Novou předsedkyní, kterou papež František jmenoval do čela vatikánské instituce, se stala anglická řeholnice Helen Alfordová, dominikánka z kláštera svaté Kateřiny Sienské v Newscastlu.

image:Image 27/source/orig/26719_cq5dam-thumbnail-cropped-750-422-1.jpeg
Foto: Vatican Media

Sestra Alfordová vystřídá ve funkci ekonoma Stefana Zamagniho, kterého papež jmenoval předsedou v březnu 2019. Dominikánská řeholnice vystudovala manažerské inženýrství na univerzitě v Cambridge, kde také získala doktorát. Velká část její akademické kariéry probíhala na Papežské univerzitě Angelicum v Římě, kde působila jako řádná profesorka na Fakultě sociálních věd a kde také působila jako prorektorka téže univerzity. Příští rok jí bude 59 let.

Tato dominikánská řeholnice je mezinárodní odbornicí na obchodní etiku a přednáší na různých univerzitách předměty související s dějinami křesťanského sociálního myšlení. Je také členkou vědeckých rad řady časopisů, například Journal of Catholic Social Thought, Finance and the Common Good, Transforming Business, Journal of Ethics and Social Sciences.

Od roku 2020 je řádnou členkou Papežské akademie sociálních věd a dříve působila jako konzultantka Papežské rady pro spravedlnost a mír. 

Zdroj: Vatican News


Focusy

Papež František

Mohlo by vás zajímat

image:Image Poslední rozhovory
Poslední rozhovory Joseph Ratzinger, Peter Seewald, Benedikt XVI.
Cena: 269 Kč
image:Image Dobrý život
Dobrý život papež František
Cena: 314 Kč
image:Image Nebojme se snít
Nebojme se snít papež František
Cena: 224 Kč
image:Image Všichni jsme misionáři
Všichni jsme misionáři papež František, Giovanni Valente
Cena: 122 Kč

Související články

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou