To je překvapení! Přerov na úvod finále vyprovodil Motor pěti góly

Foto: Jan Gebauer, hokejprerov.cz

5. dubna 2023, 20:39

Tomáš Sochor

Finálová série mezi Českými Budějovicemi a Přerovem začala velkým překvapením. Zubři si již v páté minutě vytvořili dvoubrankový náskok, který hosté v průběhu zápasu ještě navýšili. Téměř tisícovka diváků tak přihlížela první porážce Motoru v letošním play off.

Zatímco České Budějovice prošly do finále bez jediné prohry, Přerov musel otáčet obě předchozí série. Motor byl považován za hlavního favorita již v základní části sezony, v play off svoji roli jen potvrzoval.

V prvním finálovém utkání ale Jihočeši tvrdě narazili.

Pro Přerov nemohl zápas začít lépe, již ve 46. sekundě otevřel skóre Jan Hanák. Motor zanedlouho obdržel další direkt. V polovině 5. minuty se totiž Zubři radovali podruhé, když skóroval Michal Šilhavý. Ani to hostům nestačilo, stále ještě v první třetině zvyšoval již na 3:0 David Buršík.

Necelá tisícovka přihlížejících diváků jistě očekávala, že domácí mužstvo ve druhé části náskok soupeře stáhne. Opak byl ale pravdou. Těsně po polovině utkání vstřelil čtvrtou branku Přerova Petr Svoboda. Realizační tým Českých Budějovic sáhl k výměně brankářů, do druhé přestávky se ale skóre nezměnilo.

Nově příchozí Štěpán Maleček udržel čisté konto do konce 48. minuty, kdy již na 5:0 svým druhým gólem v zápasu zvýšil Svoboda. Motor nakonec neodešel s prázdnou, čtyři minuty před koncem korigoval skóre Filip Petrásek.

Přerov tak v úvodním utkání finálové série dokonale zaskočil svého soupeře, a totálně tak rozcupoval predikce předpovídající hladké vítězství Motoru. Obrovskou zásluhu na tom má brankář Petr Žurek, jenž ze 45 střel Jihočechů pustil jen jedinou.

Pavel Neuman (trenér Přerova): „Dobře nám vyšel vstup do utkání, těžili jsme z něj celý zápas. Trochu nás to uklidnilo, kluci potom o to snáz plnili systém. Drželi se plánu, který jsme si pro zápas stanovili.“

HC MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC ZUBR PŘEROV 1:5 (0:3, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 57. Petrásek (Březina, Drančák) – 1. Hanák (Lysoněk), 5. Šilhavý (Billa, Halík), 16. Buršík (Lysoněk), 31. Svoboda (Brázda), 48. Svoboda (Hyža).
Rozhodčí: Jechoutek, Červenka – Pěkný, Figer.
Vyloučení: 7:4.
Bez využití. 
Střely na branku: 45:35 (15:14, 11:7, 19:14).
Diváci: 
999.
Stav série: 0:1.

Další program finálové série

Čtvrtek 6. dubna – 2. zápas:
16:15 HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

Neděle 9. dubna – 3. zápas:
14:00 HC ZUBR Přerov – HC Motor České Budějovice (ve Zlíně)

Pondělí 10. dubna – případný 4. zápas:
12:15 HC ZUBR Přerov – HC Motor České Budějovice (ve Zlíně)

Středa 12. dubna – případný 5. zápas:
HC Motor České Budějovice – HC ZUBR Přerov

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz