Rozpačitá sezona Bayernu pokračuje. Mnichovský kolos vypadl v poháru s Freiburgem

Přidat na Seznam.cz

Titulek se může na první pohled zdát přehnaně přísný vůči Bayernu, vždyť vede německou ligu a v Lize mistrů už je ve čtvrtfinále. Jenže vedení mnichovského klubu očekává, že hráči Bayernu budou kosit jednoho soupeře za druhým. A to se právě teď nepovedlo, protože mnohonásobný německý mistr vypadl nečekaně ve čtvrtfinále Německého poháru s Freiburgem.

A přitom se zdálo, že po „hlavním chodu“ nebo-li víkendové výhře nad největším rivalem z Dortmundu 4:2 bude soupeř z Freiburgu jen takový lehký „desert“. Jenže tenhle zákusek bude hráčům z Mnichova ještě dlouho ležet v žaludku… Bayern sice díky střele Upamecana od 19. minuty vedl, jenže to bylo ze strany favorita vše. Navíc se Freiburgu povedlo už za osm minut srovnat zásluhou Höflera. Rozhodující gól padl až v 95. minutě, když se z penalty trefil Hofer.

Je to samozřejmě obrovské zklamání. Nevím, jestli je to zasloužené, ale na tom nakonec nezáleží. V zápase byly fáze, kdy jsme byli dobří nebo dokonce velmi dobří, ale možná nám chyběla razance před brankou. Nepadaly nám přihrávky ve finální třetině. Teď si musíme vzít k srdci, co se stalo. Bude chvíli trvat, než to vstřebáme, ale musíme to strávit a vzít si z toho ponaučení,“ uvedl Thomas Tuchel, kterého angažoval Bayern na pozici hlavního trenéra minulý týden.

Zatímco německou ligu vyhrává Bayern rok co rok, v poháru nepostoupil do semifinále potřetí v řadě. To Freiburg má tak nadále možnost obhájit loňské finále. „V Mnichově je nesmírně těžké vyhrát. Všichni jsme to viděli před pár dny s Dortmundem. Pracovali jsme opravdu tvrdě, Bayern měl hodně míč v držení. Museli jsme hodně běhat. Bylo vidět, jak moc jsme chtěli a věřili si. Je prostě skvělé vstřelit vítězný gól v poslední minutě z penalty,“ rozplýval se po zápase Nicolas Höfler.

Fanoušci Bayernu jistě toto vyřazení hráčům brzy odpustí. Třeba až se podaří mnichovským fotbalistům vyřadit ve čtvrtfinále Ligy mistrů Manchester City. První zápas tohoto atraktivního duelu se uskuteční už příští týden na anglické půdě.

Zdroj: autorský článek, fcbayern.com