Preview: Aston Villa - Nottingham. Vzestup pod vedením Emeryho může pokračovat

Neuvěřitelný vzestup Aston Villy pod vedením Unaie Emeryho pokračoval v týdnu výhrou 2:1 nad Leicesterem, čímž se Villans přiblížili první pětce na rozdíl šesti bodů! Díky tomuto vítězství prodloužili sérii bez porážky na šest zápasů (5-1-0), zatímco od Emeryho jmenování do funkce vyhrál více utkání v Premier League (PL) jenom Arsenal (AV: 10, ARS: 13).

Preview: Aston Villa - Nottingham. Vzestup pod vedením Emeryho může pokračovat

Aston Villa - Nottingham

Sobota, 16:00 - Villa Park (Birmingham)
 
Aston Villa byla v době nástupu Španěla jen bod od sestupového pásma, ale po výhře nad Leicesterem připustil, že jeho tým "má možnost bojovat o evropské poháry". Neuvěřitelné zlepšení formy se odráží od pevné obrany, která v šesti zápasech bez porážky inkasovala pouze dvakrát, což vzbuzuje naději na premiérovou evropskou kvalifikaci po více než deseti letech.
Zcela jiná situace panuje v Nottinghamu Forest, jenž minule prohrál záchranářský duel s Leedsem a sérii bez vítězství prodloužil na osm střetnutí (0-3-5). Tato nepříznivá bilance zvýšila tlak na manažera Steva Coopera, ale Velšan trvá na tom, že nemyslí na svou budoucnost, ale na "dobro klubu".
 
Evangelos Marinakis, majitel Forest, v prohlášení po zmíněné porážce vyjádřil Cooperovi podporu, ale jeho pozice zůstává nejistá, když se jeho celek nachází nad sestupovým pásmem jen díky skóre. Cesta do Villa Parku proto přichází v nevhodnou dobu, Tricky Trees totiž mají nejhorší venkovní bilanci v soutěži (1-3-10), venku se jenom pětkrát prosadili, zatímco jejich jediná výhra se zrodila proti poslednímu Southamptonu.
 
Koho sledovat: Ollie Watkins, útočník Villy, je v životní formě. V předchozích deseti vystoupeních v PL skóroval osmkrát, z toho pětkrát během úvodních 25 minut. Pokud se Forest konečně prosadí na hřišti soupeře, postará se o to Morgan Gibbs-White, který si v tomto ročníku PL vytvořil 54 šancí – lépe je na tom pouze osm hráčů.
 
Zajímavost: Aston Villa v sezóně vstřelila devět gólů v prvních 15 minutách domácích zápasů PL, což je více než jakýkoli jiný tým v PL.