6 let od smrti babičky (†92) z Kouzelné školky. Libuši Havelkové se nesplnilo přání, zemřít doma

Libuše Havelková (†92) byla dlouhá léta spojena s dětským pořadem Kouzelná škola. V posledních letech svého života se však musela populárního pořadu vzdát. Trpěla totiž Maniérovou chorobou, která jí ztěžovala život. Právě kvůli této diagnóze si herečka nemohla splnit své poslední přání!

Libuše Havelková zemřela 6. dubna 2017, píše Blesk. Dnes je to přesně 6 let od této smutné události. Ale přestože ji česká a slovenská veřejnost zná jako vždy pozitivní herečku z dětského pořadu Kouzelná škola, v posledních letech jejího života jí nebylo moc do smíchu. Trápila ji nepříjemná diagnóza, kvůli které musela s natáčením skončit.

Herečka trpěla takzvanou Maniérovou chorobou, která postihuje rovnovážný systém ve vnitřním uchu. „Najednou se mi zatočí hlava, ztratím rovnováhu a skončím na zemi v záchvatu,“ popisovala příznaky svých problémů Blesku. „Pak se můj sluch a rovnováha vždy trochu upraví a já se zvednu ze země,“ dodala.

Přestože známá Češka brala léky, nikdy dopředu nevěděla, kdy ji záchvat přepadne. I proto nakonec její rodina nevyslyšela její poslední přání. Toužila vydechnout naposledy doma. Po těžkém záchvatu, který dostala v roce 2014, upadla doma sama a celou noc strávila na podlaze. Její syn Ondřej Havelka proto rozhodl, že půjde do gerontologického centra s 24hodinovou péčí.

Libuše Havelková byla 31 let členkou činohry Národního divadla. Kromě toho jsme její hlas mohli slyšet ve filmech a seriálech nebo z rozhlasu.

Zdroj: Blesk.cz