Krutá rána pro Plzeň! Gólem v čase 59:12 ztratila i druhé finále

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

7. dubna 2023, 15:34

Martin Voltr

Dorostenci Třince na úvod finálové série stoprocentně využili výhodu domácího prostředí. Po úvodní vysoké výhře ale tentokrát srazili Plzeň až v poslední minutě!

Dostat osm gólů, to je hodně nepříjemné. Ale padnout tak jako v pátek, to by plzeňští mladíci radši brali všema deseti osud z prvního duelu... Jejich bída nicméně v odvetě pokračovala, už v čase 2:03 prohrávali s Třincem 0:2! Matěj Kubiesa skóroval v play off už potřinácté, Šimon Pohludka posedmé.

Indiáni si vzali oddechový čas a postupně se do zápasu vraceli. Na snížení Adama Titlbacha ještě odpověděl Vojtěch Graněčný, ve druhé třetině ovšem Petr Kocek s Petrem Makovcem zařídili vyrovnaný stav. A když Třinec opět vedl zásluhou Michala Rybnikára, Titlbach se těsně před druhou pauzou prosadil podruhé.

Za stavu 4:4 už přestřelka ustala, žádný ze soupeřů nechtěl utkání zbytečně ztratit. Kuriozitou bylo, že až do 47. minuty nemuseli rozhodčí ani jednou vylučovat.

A když už museli, po jedné přesilovce nevyužil ani jeden z týmů. Jenže... Dvě minuty před koncem plzeňští mladíci špatně střídali, a tahle chyba už se jim stala osudnou! V čase 59:12 završil tlak Ocelářů rozhodující brankou Robin Švančara.

Indiáni v půlminutové power-play krutý osud nezvrátili, takže ztratili oba finálové duely na ledě soupeře. Vrátit úder budou moci v pondělí na domácím ledě – respektive budou muset. Pokud by se jim nezadařilo ani tentokrát, Oceláři už by sahali po mistrovském titulu.

Marek Malík (trenér Třince): „Další skvělý play off zápas. Z naší strany jsme ale udělali opět plno chyb, hlavně byly nevynucené. Plno věcí potřebujeme zjednodušit a zlepšit. Nakonec jsme rádi, že se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce.“

Jiří Hanzlík (trenér Plzně): „Dneska je to pro nás hořká porážka. Měli jsme špatný vstup do utkání. Rychlé vedení je ale dost svazující, protože tým, který vede, rychle hru vypustí. My jsme se na výsledek dotáhli a myslím si, že jsme dvě třetiny byly lepším týmem. Ve třetí třetině jsme udělali chybu při střídání. Šli jsme na dvě minuty ven a dostali jsme gól chvilku před koncem.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC ŠKODA PLZEŇ 5:4 (3:1, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Kubiesa (Zielinski), 3. Pohludka (Byrtus), 20. Granečný (Dravecký, Hladoník), 33. Rybnikár (Švančara, Pohludka), 60. Švančara (Rybnikár, Mikula) – 14. Titlbach (Benák, Prošek), 22. Kocek (Tolar, Slačík), 26. Makovec (Benák, Holubec), 40. Titlbach (Benák, Klatovský).
Rozhodčí: Škach, Šudoma – Blažek, Jurčík.
Vyloučení: 1:2.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 31:34 (13:15, 6:11, 12:8).
Diváci: 203.
Stav série: 2:0.

Další program finále ELD

Pondělí 10. dubna – 3. zápas:
14:00 HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Úterý 11. dubna – 4. zápas:
13:00 HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Pátek 14. dubna – případný 5. zápas:
17:30 HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

Neděle 16. dubna – případný 6. zápas:
HC Škoda Plzeň – HC Oceláři Třinec

Úterý 18. dubna – případný 7. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz