Review: Leeds - Crystal Palace. Palace po Hodgsonově návratu znovu úspěšně otočilo

Crystal Palace otočilo ve 30. kole Premier League klání na hřišti Leedsu, kde zvítězilo 5:1. Roy Hodgson chtěl spolu se svými svěřenci už od úvodu navázat na dobrý výkon z posledního zápasu, do vedení však šli díky trefě Patricka Bamforda jako první Pávi. Vyrovnání hostů zařídil ještě v nastaveném čase úvodní půle Marc Guéhi, o obrat ve skóre se po změně stran postaral Jordan Ayew. Tým z Londýna navíc přidal ještě další tři branky a dokráčel si pro cenné body do bojů o záchranu.

Review: Leeds - Crystal Palace. Palace po Hodgsonově návratu znovu úspěšně otočilo

Leeds - Crystal Palace 1:5

Branky: 21. Bamford - 53. a 78. Ayew, 45.+1 Guehi, 56. Eze, 70. Edouard

Oba celky sice v minulém kole vyhrály, z boje o záchranu však nebyly ani zdaleka pryč. Pro Crystal Palace šlo poprvé od posledního dne minulého roku o zisk všech bodů. United dělil od Orlů jediný bod a vzájemné střetnutí se jevilo jako ideální příležitost pro jejich přeskočení v tabulce. Na domácí půdě s nimi brali plný bodový zisk sedmkrát v řadě.

Do první vyložené šance se záhy po začátku utkání dostali domácí. Za obranu Eagles propadl centrovaný míč, který tak našel až kopačku Luise Sinisterry, jenž však svou střelu nezamířil přesně. V následujících minutách už musel zakročit i brankář Sam Johnstone. Nejprve si poradil s volejem, který z bezprostřední blízkosti zkoušel Brenden Aaronson, poté zlikvidoval i technický pokus Luka Aylinga. Převaha domácích vygradovala v úvodní trefu zápasu, o nějž se svým 50. zásahem za Leeds postaral Bamford. Ten si ve 21. minutě naběhl na rohový kop a milimetrovou hlavičkou do levé šibenice poslal Pávy do zaslouženého vedení. Následně zahrozili z rohového kopu také hosté, hlavička Jeffreyho Schluppa však skončila pouze na tyči. Gólová byla až standardní situace z nastavení, kdy Guéhi pohotově prodloužil Schluppovu hlavičku za záda gólmana.

Ve druhé půli Orli na svého soupeře vlétli a v 53. minutě měli vedení na své straně. Michael Olise našel přesným centrem hlavu Ayewa, který rozvlnil domácí síť. Za další dvě minuty už vedlo Crystal Palace o dvě branky. Olise tentokrát průnikovou přihrávkou nabídl vyloženou příležitost Eberechimu Ezemu. V závěru utkání Orli dorazili odevzdané domácí, když nejprve třetí asistencí poslal Olise do úspěšného protiútoku Odsonna Edouarda a následně v 77. minutě na 5:1 upravil dvougólový Ayew.

Crystal Palace tak po sedmi prohrách na půdě Leedsu konečně zvítězilo. V příštím kole se United 17. dubna postaví doma proti Liverpoolu, Orly čeká o dva dny dřív výjezd do Southamptonu.