Michal Koštuřík
9. dubna 2023 • 17:35

Derby bez fanoušků Vsetína! Finále provází násilnosti. Zlín zakročil

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bezprecedentní útok fanoušků Vsetína na autobus s hokejisty Zlína, kteří se vraceli ze sobotního pátého finále na Lapači, si vynutil přísná bezpečnostní opatření pro pondělní šestou bitvu vyvrcholení Chance ligy. Na stadion Luďka Čajky nebudou vpuštěni žádní příznivci hostů, vstupenky budou poskytnuty pouze desítkám rodinných příslušníků hráčů soupeře.



Vedení zlínských Beranů přistoupilo k mimořádnému kroku, který zveřejnilo na svých webových stránkách. V prohlášení stojí: „Vyhrocenost finálové série dosáhla mezí, které nemají v rámci Česka porovnání. Regionální derby, které je napínavé, bohužel přitahuje také jedince, pro které je hokej jen záminkou pro protiprávní chování. To se stupňuje v rámci každého utkání a aktuální míra nevraživosti již ohrožuje běžné fanoušky, mezi nimi také děti. Přitažlivost derby láká ve velké míře také spřátelené fanouškovské skupiny z Česka a Slovenska. Poslední kapkou byl útok na autobus zlínských hráčů po návratu ze sobotního zápasu skupinou čtyřiceti osob, kteří si bus spletli s fanouškovským."

Vyhrocenost derby byla řešena v rámci Bezpečnostní rady Zlínského kraje a opakovaně také pohovory zástupců jednotlivých klubů s orgány Policie ČR. Na základě všech těchto jednání bylo rozhodnuto, že pro fanouškovskou skupinu Vsetína nebude vyhrazen sektor hostů a nebudou jim prodány vstupenky na pondělní utkání.

Podle informací iSport.cz se by stejné opatření platilo i pro případný středeční duel na Lapači.

Fanoušci Vsetína se na šestou bitvu finále první ligy ve Zlíně nepodívají. Berani přišli s přísným opatřením kvůli stupňujícím se násilnostem
Fanoušci Vsetína se na šestou bitvu finále první ligy ve Zlíně nepodívají. Berani přišli s přísným opatřením kvůli stupňujícím se násilnostem

PSG Berani Zlín Vše o klubu ZDE

VHK Vsetín Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
14
Aktuální zápasy
Články odjinud