InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čtení se Zauzlínou

    pátek 24.5 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech

  • Petr Maurenc: Gladiátoři - výstava

    pátek 24.5 18:30 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Je dobojováno! Junioři budějovického Motoru jsou po roce zpátky mezi elitou

PŘEROV / ČESKÉ BUDĚJOVICE – Cíl, za kterým si šli celou sezonu, je dokonán. Junioři HC Motor České Budějovice jsou po roce zpátky mezi tuzemskou elitou. Svěřenci trenéra Karla Herra ve finále první ligy porazili Přerov 3:1 na zápasy. Postupovou tečku udělali dnes na Velikonoční pondělí, kdy rozhodl gólem na 2:1 v 54. minutě Marcel Kříž. Motoráci v sérii ukázali velkou mentální sílu, už včera totiž strhli třetí finále na svou stranu až v samém závěru, kde se prosadil brankou na konečných 3:2 dokonce v čase 58:53 Alexandr Remeš. Právě on se stal také nejlepším střelcem prvoligového play off, jednou se prosadil také v posledním utkání sezony. Od sezony 2023–24 tak budou Jihočeši zpátky na mapě juniorské extraligy.

Hodnocení trenérů

Pavel Neuman, Přerov: „První třetinu jsme zvládli na 0:0, jak jsme chtěli. Na konci druhé třetiny jsme se dostali do vedení, ale pak přišel útočný faul, nevyhozený puk při oslabení a vyrovnávací gól na 1:1. Na začátku třetí části jsme měli k dispozici přesilovky, kterými jsme zápas mohli nasměrovat k vítězství. Bohužel jsme je nevyužili, pak přišel faul a v oslabení jsme inkasovali rozhodující branku."

Karel Herr, České Budějovice: „Byl to podobný zápas jako včera. Řekl bych, že soupeř byl o trochu nebezpečnější než v předchozím utkání. Měl trochu více gólových situací, ale naštěstí jsme si je dokázali pohlídat, dobře nás podržel gólman. Věděli jsme, že opět půjde o jeden gól a zase jsme ho dokázali dát my. Díky tomu jsme v extralize."

HC Zubr Přerov – HC Motor ČB 1:2

(0:0, 1:1, 0:1). Branky a nahrávky: 40. Hanák – 40. Remeš (Putz, Pitel), 54. Kříž (Sochor, Placek). Stav série: 1–3.

Sestava Českých Budějovice: Kalista – Lukáš, Hail, Gajdolín, Willmann, Březina, Placek, Gřegořek – Remeš, Hála, Putz, Sochor, Kříž, Petrásek, Pitel, Vavřík, Drančák, Kotous, Šimon, Hoch.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace