Nabídka pro uživatele

  • Přehled brigád
  • Přehled plateb příspěvků (jen pro hráče a jejich rodiče)

Přihlášení

Změna hesla

Registrace

Odhlášení

Opravdu se chcete odhlásit?

Baseballová pomlázka pro Nuclears

autor: Robert | datum: 10.04.2023 | Kategorie: Muži "A"

Velikonoční víkend proměnili baseballisté Třebíče v první vyhranou sérii nového ročníku Extraligy. Tým Arrows Ostrava dokázali porazit už ve čtvrtek na severu Moravy 5:3. Na Hvězdě v Třebíči pak sice domácí Nuclears nejdříve zaváhali, když soupeři podlehli 4:8, ale v posledním utkání jasně dominovali a připsali si vítězství už po 8 směnách rozdílovým výsledkem 10:0. Po úvodních dvou sériích nejvyšší soutěže tak mají baseballisté Třebíče na svém kontě tři výhry a tři porážky. Velmi vyrovnaná je celá Extraliga a fanoušci se tak mohou těšit na velký boj o postup do Top 6.

V Ostravě šli do vedení domácí Arrows ve druhé směně a v polovině utkání vedli 2:0. Jenže během šestého inningu se nejdříve prosadil Ryan Johnson dvoubodovým homerunem a po něm odpálili Lukáš MalýPavlem Jozkem juniorem. Ty pak stáhli sebeobětovacím odpalem a ulívkou Jan Urbánek juniorKamilem Pejchalem a Třebíč otočila skóre ve svůj prospěch. O směnu později odpálil jednometový hit Kanaďan Russell Strilchuk a po dvou divokých nadhozech se tato nová posila Třebíče posunula do skórovací pozice na třetí metu. Pro pátý doběh Nuclears stáhl Strilchuka svým odpalem Miroslav Křivánek. Kanaďan Ryan Johnson se opět ukázal jako velmi užitečný obojživelník, když dokázal být platný jak na pálce, tak na nadhozu. V Ostravě odházel celých šest směn, během kterých soupeř bodoval jen dvakrát. Třetí doběh zaznamenali Arrows až v dohrávce osmé směny, kdy už byl na kopci Lukáš Pacal. Ten předvedl také dobrý výkon a dokázal pro Třebíč udržet vítězství.

První duel série Na Hvězdě byl zároveň premiérovým utkáním pod novým umělým osvětlením. To lépe sedlo hostujícím Arrows, stejně jako nadhozy reprezentanta Lukáše Hloucha. Po sérii hitů se Ostrava ujala tříbodového vedení hned v úvodu utkání, které navýšila dalšími třemi doběhy ve třetím inningu na 6:0. Domácí pálkaři se dlouho nedokázali prosadit. Cestu k prvním bodům Nuclears otevřel jednometovým odpalem Kamil Pejchal, kterého pro doběh stáhl svým hitem Miroslav Křivánek. Ten pak sám skóroval po hitu Ryana Johnsona. Další body padly až v šestém inningu, kdy nejdříve Ostrava zvýšila dvěma doběhy proti nadhozu Lukáše Smejkala, a následně si připsala dva body také Třebíč. Víc toho už nadhazovači a obrany obou týmů svým protivníkům nedovolili.

„Arrows na nás naskočili hned od začátku a dali šest bodů v prvních třech směnách. My jsme nepolevili, dostali jsme Ostravu pod tlak, ale bohužel jsme nechali několik bodů na metách a v důležitých situacích jsme nedokázali na dva outy odpálit ten rozhodující odpal.“ Řekl po utkání, které se hráči Nuclears snažili do poslední chvíle otočit, hráč infieldu Miroslav Křivánek.

O vítězi série tak rozhodovalo poslední třetí utkání. V něm domácí Třebíč opět dominovala a zvítězila už po osmi směnách rozdílem 10:0. Klíčový byl stejně jako proti Eagles Praha nadhoz v podání hrajícího trenéra Nuclears. Jeffrey Barto dovolil soupeři za pět směn jen dva odpaly. Skvěle na něj navázali také střídající Lukáš Pacal s jediným umožněným odpalem během dvou inningů a v poslední směně už Arrows nepustil vůbec k ničemu Jake Rabinowitz. Na pálce za Třebíč opět exceloval Pavel Jozek junior se čtyřmi hity, z toho jedním trojmetovým, a třemi staženými doběhy. Za zmínku určitě stojí také kanadský útok ve službách Nuclears. Ryan Johnson si připsal 2 hity, 3 stažené body a sám doběhl pro 1 bod. Nová posila Russell Strilchuk zaznamenal 2 hity, 2 RBI a sám doběhl dokonce pro 3 body.

Příští víkend čeká na hráče Nuclears tým Tempo Praha. Sérii otevře v pátek 14. dubna 2023 v 19:00 hodin večerní utkání Na Hvězdě v Třebíči. Další dva zápasy se odehrají v sobotu a v neděli v Praze.

 

Text k foto tisk_Lukas_Pacal1: Lukáš Pacal šel na nadhazovací kopec s úkolem udržet vedení, které si Třebíč vybudovala během pěti směn, kdy na nadhozu úřadoval hrající trenér Nuclears Jeffrey Barto. Svůj úkol splnil beze zbytku, když během dvou inningů umožnil soupeři jediný odpal a udržel čisté konto. Třebíč vyhrála třetí zápas i celo sérii s Arrows Ostrava.

Foto: Sabina Prokešová

 

Text k foto tisk_Pavel_Jozek_jr 0: V excelentních výkonech na pálce pokračoval Pavel Jozek junior také v sérii proti Arrows Ostrava. Během tří zápasů si do statistik připsal celkem šest úspěšných odpalů, kterými stáhl čtyři doběhy.

Foto: Sabina Prokešová

 

Text k foto tisk_Lukas_Hlouch 1: Lukáš Hlouch se vrátil do Třebíče po několika sezónách, které odehrál za Hrochy Brno. Na Hvězdě tentokrát pálkaři Ostravy našli recept na rychlé nadhozy tohoto reprezentanta a prosadili se šesti doběhy.

Foto: Sabina Prokešová

 

Text k foto tisk_Rabitowitz_Pejchal_Urbanek: Jake Rabinowitz stáhl ve třetím duelu s Arrows Ostrava svým odpalem desátý doběh Třebíče a hráči Nuclears se tak mohli radovat z vítězství rozdílem 10:0 už po osmé směně.

Foto: Sabina Prokešová

Přílohy
Aktualita neobsahuje žádné přílohy
Web odkazy
Aktualita nemá žádný webový odkaz
Související aktuality
Aktualita není svázana s žádnou další aktualitou
Související galerie
Exl 2023 TN vs. Arrows
08.04.2023 | Sabina Prokešová
Související zápasy
Aktualita není svázana s žádným zápasem
created by | TOPlist