Zprávy

Písničkářka Evah má nový singl

Písničkářka Evah má nový singl

redakce | Zprávy | 11.04.2023

Ze stínu každého konce prosvítá nový začátek a v každém novém začátku je ukrytý malý cíp konce. Zpěvačka, kytaristka a skladatelka Eva Hrabalová alias Evah začala vyprávět příběh svého debutového EP Transitions na podzim 2021 podmanivým indiefolkovým singlem Old Photos zabaleným do padnoucího vintage videoklipu od fotografky Elišky Šlahařové. V únoru 2022 pak vydala úspěšný druhý singl Head in the Clouds, který ještě na podzim loňského roku následoval třetí song Keep Walking, kde křehkou akustiku podtrhla elegantní downtempo elektronikou. Závěrečnou čtvrtou kapitolu píše právě nyní zbrusu nový singl Castaway.

„Castaway je o nezbytném uzavírání minulosti, kterému předchází ten zdánlivě nekonečný rozchod, při kterém má člověk neutuchající potřebu se neustále vracet a dávat si plané naděje,“ popisuje Evah důvěrně známý scénář, který se stal předlohou k nové skladbě. Kromě typicky snové akustiky, tentokrát ruku v ruce s pulzujícím moderním elektropopem, je dílem zpěvaččina tvůrčího rukopisu i osvědčená spolupráce s producentem Nikem Jalauzidisem, který se již dříve podílel na singlech Old Photos a Head in the Clouds: „S Nikem jsme si krásně sedli, jak v otázce hudebního vkusu, tak ve vnímání hudby jako takové. Všechny písničky jsme vždycky probírali do hloubky, bavili jsme se o pointách i cestách, které vedly k jejich vzniku a taky o tom, co mají vyjadřovat. Nezřídka kdy se tak z hudební session stala zároveň session terapeutická,“ doplňuje Evah.


O tom, jak dobře funguje spojení čirého buskerského nadšení pro hudbu i cit pro aktuální pop se můžete přesvědčit nejen v singlu Castaway a na debutovém EP, ale taky živě. Třeba 19. dubna v brněnském klubu Alterna ve společnosti elektropopového dua MAEA a 17. května ve stejném složení taky v olomouckém Jazz Tibet Clubu.

Info

Evah
Fb interpretky

Živě:
Evah + MAEA
19. 4. 2023 20:00
Alterna, Brno
Fb událost

foto © se svolením Evah

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Lunchmeat Festival mění formát a otevírá se široké veřejnosti

redakce 07.06.2024

Mezi prvními ohlášenými jmény jsou Oklou, Machinedrum či object blue. Světové premiéry iniciované festivalem představí např. Pinch & Lorem a Toumba & sida100.

Model/Actriz a Lip Critic poprvé do Česka

redakce 07.06.2024

Živá vystoupení Lip Critic jsou v kontrastu s hyperstylizovanou produkcí desek zaměřená na improvizaci a experimentování.

Červnový Kabinet múz

redakce 07.06.2024

Silný večer slibuje spojení islandské kapely Gróa, slovenských Shallov a Dominika Proka. Od nekontrolovaného hněvu až po formulovanou existenciální úzkost. A dál.

Full Moon #157 na Spotify

redakce 06.06.2024

Pečlivě vybrané nové desky, recenze knih a filmů a spoustu dalšího hledejte na stránkach Full Moonu. Playlist vám udělá společnost!

U:fest už tento týden

redakce 06.06.2024

V sále rozloží svůj tentokrát kompletně elektronický ekvipment domácí Chorobopop, aby zaprezentovali synth stranu své právě vydané desky.

Hradby Samoty na kaštieli plnom paliem a olivovníkov

redakce 06.06.2024

Keďže všetci máme radi COIL, tak čiastočný coilovský zážitok predvedie britský hudobník pod menom Thighpaulsandra, ale aj nie často vystupujúca...

Festival Beseda kompletní

redakce 05.06.2024

Publicista Pavel Klusák se bude věnovat střetu nezávislé hudby s byznysem, feminismu Kurta Cobaina i posmrtnému životu hvězd.

Bad Karma Boy majú nový singel a video

redakce 05.06.2024

Iba Mesiac je chytľavou piesňou so zapamätateľným refrénovým popevkom a pre kapelu netradičným reggeatonovým podkladom v slohách.

Tauron Nowa Muzyka se blíží

redakce 05.06.2024

Festival byl třikrát oceněn jako nejlepší malý festival v rámci European Festival Awards a podporuje směr Katovic jako města hudby UNESCO.

Poslední Sonitus jarní sezóny

redakce 04.06.2024

Dojem z Monopoly Child Star Searchers začíná jako nesnesitelně přepálený technikolorový film z karibské dovolené.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace