Po poště dojde v Bílině ke zrušení i pracoviště finančního úřadu
Ilustrační foto
Teplice

Bílina - Finanční správa zruší k 1. červenci tohoto roku 77 územních pracovišť finančních úřadů. Na Teplicku se toto rozhodnutí dotkne pracoviště v Bílině, které je provozováno v omezeném režimu. Podle mluvčí Generálního finančního ředitelství Hany Barákové, mají být v České republice zrušeny pobočky, které jsou nejméně využívané, případně zajišťují v praxi především služby podatelny.

Jak Baráková uvedla, v současné době funguje v omezeném režimu celkem 56 pracovišť. To znamená dva dny v týdnu, které zajišťují dva pracovníci. Výsledky analýzy, vypracované ministerstvem financí a Generálním finančním ředitelstvím, údajně ukázaly, že daňoví poplatníci služby těchto pracovišť příliš nevyužívají a prakticky je nenavštěvují.

Podle starostky Bíliny Zuzany Schwarz Bařtipánové nebylo zrušení pracoviště konzultováno s vedením města. Stejně, jako v případě plánovaného zrušení pošty na sídlišti Za Chlumem. O tom, jak bude provoz finančního úřadu v Bílině zajištěn, chce starostka jednat v pátek na osobní schůzce s ředitelem Finančního úřadu Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru