InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Medaile písecké mládeže na velkém mezinárodním turnaji

PRAHA - V Praze se během velikonočního víkendu konal tradiční Prague Handball Cup a písecká házená na něm měla šestinásobné zastoupení. Turnaje se zúčastnily starší a mladší dorostenky, stejně tak starší a mladší žačky a dvě nejmladší družstva minižaček, pro které to byla první účast na takto velkém turnaji a první mezinárodní konfrontace vůbec s týmy z Německa nebo Rumunska.

Na Velký pátek a Bílou sobotu byly v plánu utkání v základních skupinách. Obě družstva dorostenek Sokola Písek prošla základními skupinami bez ztráty bodu. Stejně dobře si vedly i mladší žačky a s jedinou porážkou z pěti zápasů postoupily do nedělního předkola play off i starší žačky, které nestačily pouze na maďarský tým DVSC Kézilabda Akadémia. Dvě výhry v základní skupině zaznamenaly minižačky ročník 2003 a jednu výhru si připsaly ještě mladší házenkářky ročníku 2004, což jim stačilo pouze na postup do nedělního play off B o umístění.
V nedělních předkolech o play off byly všechny písecké týmy stoprocentní a postoupily do vyřazovacích bojů o medaile.
Starší dorostenky díky vítězství ve skupině postoupily z předkola rovnou do pondělního semifinále.
Mladší dorostenky se mezi nejlepší čtyřku musely dostat přes čtvrtfinále a soupeřkami jim byly suverénky 1. ligy mladších dorostenek z pražské Slavie. Svěřenkyně trenéra Slavíka ale začaly čtvrtfinále na výbornou, když si na sešívané vytvořily v poločase čtyřbrankový náskok 7:3, který zuby nehty v druhé části udržely a mohly se radovat z vítězství 9:8 a z postupu do semifinále.
Nejdelší cesta v boji o medaile čekala starší žačky a mladší žačky, které po předkolech čekalo ještě osmifinále. Shodou okolností se obě družstva postavila slovenskému týmu HK Slovan Duslo Šaľa a obě družstva i shodně přes Šaľu postoupila do čtvrtfinále. Stejného soupeře měly oba týmy i v nejlepší osmičce a tím byla Plzeň. Bohužel pro Písek tentokrát to byl soupeř, který žačkám vystavil stopku, oba týmy tak skončily svoji pouť mezi nejlepšími osmi. V prvním kole play off B o umístění skončily i minižačky, které nestačily na Pardubice a Astru Praha.
Boje o medaile
Finálový den byl tedy ve znamení bojů o medaile pro starší a mladší dorostenky. První šly do akce mladší dorostenky, na které čekal norský tým Stavanger IF. Po vyrovnané první půli, které skončila 9:11 z pohledu Sokolek se ve druhé části hry ukázala síla Norek, které druhou půli ovládly 10:5 a zaslouženě postoupily do finále. Na písecké holky tak čekal zápas o bronz. Hned po mladších dorostenkách se rozběhlo semifinále starších dorostenek a píseckým házenkářkám stál v cestě Trenčín. První desetiminutovka utkání byla vyrovnaná, ale závěr první půle vyšel lépe žluto-modrým píseckým házenkářkám, které si v závěru vytvořily pětibrankový náskok, a ten se jim podařilo ve druhé půli udržet, navýšit a po vítězství 19:11 mohly slavit postup do finále v UNYP aréně.
V boji o bronz čekal na mladší dorostenky soupeř ze Švédska Lödde Vikings HK, kterého porazily už v základní skupině vysoko 26:18. Semifinále ale lépe rozehrály seveřanky, které si během první patnáctiminutovky vytvořily sedmibrankový náskok 13:6 a ještě v čase 21:29 vedlo Lödde rozdílem šesti branek 17:11. V dalších šesti minutách předvedly písecké dorostenky neuvěřitelnou stíhací jízdu a sedmi brankami v řadě a s nulou inkasovaných se dostaly dvě minuty před koncem do vedení 18:17. Minutu před koncem ještě vyrovnala I. Husby, půl minuty před koncem ale vrátila svému týmu vedení písecká Zuzana Malcová a poslední slovo měla brankářka Vlnová, která po čase zlikvidovala devítimetrový hod Švédek a po velkém obratu tak mohla se svým týmem slavit bronzové medaile.
O celkové vítězství na turnaji si zahrály starší dorostenky, které v zaplněné hale na Podvinném mlýně čekala pražská Slavie. První poločas finálového utkání nejstarší kategorie byl na obou stranách plný technických chyb a nepřesných střel, a proto skončil jednobrankovým vedením sešívaných. Vedení na svou stranu definitivně zlomily slávistky dvě minuty po přestávce, kdy to na sebe vzala Alexandra Koubová a svými pěti brankami v řadě táhla svůj tým k vítězství. Sokolky, které se během druhé půle prosadily pouze třikrát, tak prohrály svůj finálový zápas rozdílem čtyř branek 13:9, ale i tak se mohly radovat z výborného druhé místa v konkurenci třiceti týmů z celé Evropy.
Všem týmům, trenérům a hráčkám vedení klubu Sokol Písek gratuluje k předvedeným výkonům a děkuje za reprezentaci oddílu házené a města Písek.

Celková umístění píseckých házenkářek:
Starší dorostenky WA: 2. místo ze 30 týmů
Mladší dorostenky WB: 3. místo z 57 týmů
Starší žačky WC: 4. – 8. místo z 72 týmů
Mladší žačky: 4. – 8. místo z 76 týmů
Minižačky: 18. – 19.místo z 22 týmů

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace