Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dědek výkony rozhodčích označil za ostudu. Šéf sudích Pešina uznal chybu Šindela

Majitel hokejových Pardubic Petr Dědek zkritizoval rozhodčí za jejich výkony v semifinálové sérii play-off extraligy jeho týmu proti Třinci. Rozzlobila ho zejména situace ze závěru pondělního pátého zápasu, kdy Jakub Šindel nevyloučil třineckého Andreje Nestrašila za faul na Roberta Říčku a hosté o chvilku později pojistili střelou do prázdné branky své vítězství gólem na 4:2. Šéf extraligových rozhodčích Vladimír Pešina v prohlášení potvrdil, že Šindel chyboval.

"Nemám problém uznat porážku, když je soupeř lepší. Ale když výsledek ovlivňují rozhodčí špatnými verdikty, tak s tím problém mám," uvedl Dědek pro iSport.cz. "Je potřeba se ozvat, protože tohle byla ostuda. Neříkám, jestli to bylo úmyslně, nebo neúmyslně. Jde mi o to, že profíci takový zápas zvládnout musí. Máte vypjatou sérii, důležitý zápas za stavu 2:2. A tam bylo takových chyb! Někdy se stanou, to samozřejmě pochopíte, jenže nepochopíte, když je jich tolik," zlobil se Dědek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. semifinále Pardubice – Třinec

Majitel Dynama zároveň poukázal na několik chyb, kterých se podle jeho slov rozhodčí dopustili i v předešlém utkání v Třinci, což mu údajně potvrdili i Pešina a ředitel extraligy Martin Loukota.

Pešina, jenž od aktuální sezony, kdy extraligu převzala Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, rozhodčí řídí, v prohlášení přiznal několik chyb arbitrů. V neprospěch obou týmů. A zároveň poukázal i na některé složité situace, které vyřešili správně. Jako například vyloučení pardubického Tomáše Vondráčka za sekání brankáře Ondřeje Kacetla.

"V čase 44:50 došlo k nedovolenému bránění Tomáše Marcinka na Roberta Říčku. David Ciencala v čase 46:35 seknul Vladimíra Draveckého, který byl ve výhodné brankové situaci a Ciencala mu znemožnil plnohodnotné zakončení. V obou těchto situacích měly být uloženy menší tresty, což se nestalo," popsal Pešina dvě chyby.

Hlavní sporný moment přišel v čase 58:21 při power-play Pardubic, kdy byl faulovaný Říčka. "Rozhodčím Jakubem Šindelem měl být uložen menší trest. Rozhodčí Adam Kika byl zcela bez možnosti situaci posoudit," uznal Pešina.

Důvodem, proč Šindel chyboval, bylo podle něj špatné postavení rozhodčího. "Před začátkem sezony jsme vypracovali novou metodiku toho, jak se má rozhodčí na ledě během zápasu pohybovat, jak si má správně najíždět při různých běžných i specifických situacích, kde má zjednodušeně řečeno stát. Rozhodčí ji bohužel nedodržel, nezachoval se dle těchto instrukcí a naskočil mu automatismus z loňské sezony, kvůli tomu měl špatný výhled na zákrok a celou situaci nevyhodnotil správně," uvedl Pešina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články