Akce

Šluknovský výběžek se chystána největší sportovně-hudební zážitek roku

Ve dnech 4. a 5. srpna se v Jiříkově u Rumburku bude konat 29. ročník největší triatlonové události, Houmrův triatlon. Nedílnou součástí sportovní akce je i hudební festival HoumrFest, který je letos hvězdně obsazen. O hudební program se letos postarají kapely No Name, pop-rocková skupina, která v roce 2016 obdržela Zlatého slavíka v kategorii Slavíci bez hranic, Portless, UDG, Vltava, Děda Mládek IIegall Band, Pískomil se vrací, písničkář Láska a mnoho dalších. Vstupenky na HoumrFest jsou již v předprodeji, do konce dubna za zvýhodněnou cenu 150 Kč.

„Dovolte, abychom vás pozvali na jediné dva festivaly s živou hudbou na světě, které se letos uskuteční pod fonetickým názvem „houmrfest“. 7700 km od sebe. Na konci června HoumerFest v Chicagu (USA, Illinois) a na začátku srpna náš HoumrFest v Jiříkově (ČR, Ústecký kraj). V ideálním případě navštivte obě akce. Musíte-li si však vybrat, pak byste měli vědět, že na americký HomerFest nesmí domácí zvířata, nebude tam legendární DJ Aleš Matoušek a vstupenka stojí 75$/1650 Kč (+ letenka). Zatímco na HoumrFest ve Šluknovském výběžku mohou všichni domácí mazlíčci bez výjimky, atmosféru bude tunit legendární DJ Aleš Matoušek a za vstupenku dáte 330 Kč. Tedy v případě, že zaplatíte až na místě. Pokud si ale pospíšíte, a vstupné uhradíte již do konce dubna, zaplatíte 150 Kč,“ říká Mgr. Vladislav Dykast, organizátor a ředitel závodu.

Houmrův triatlon je brán jako rodinná událost. Pro dospělé soutěžící připravili pořadatelé sportovní disciplíny na tratích ve třech úrovních náročnosti. Pro plavání, běh a jízdu na kole si budou moci vybrat trať hobby, klasik či sport nebo se rozdělit do štafetových týmů. Trať hobby zahrnuje 50 m plavání, 10 km kolo a 2 km běh, trať klasik se skládá z 200 m plavání, 20 km kolo a 5 km běhu a nejnáročnější trať sport představuje 400 m plavání, 40 km kolo a 10 km běh. Vlastní soutěžní den čeká také na děti, pro starší osmi let bude dokonce připraven i kompletní triatlon včetně plavání. H-triatlon Junior se uskuteční v pátek 4.8.

Oběma dny účastníky závodu i přihlížející diváky provede zkušený moderátor ČT Stanislav Bartůšek. Po ukončení sportovních aktivit je přivítá také na bohatém doprovodném programu. 

Přihlášky k závodům: www.htriatlon.cz

Předprodej vstupenek na HoumrFest:

www.ticketstream.cz/akce/houmrfest-open-air-mesto-hudby-170224

Cena:

do 30. 4. 150 Kč

1.5. – 30. 6. 230 Kč

1.7. – 3. 8. 290 Kč

na místě 330 Kč

0 Shares

Leave a Comment

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..