Rodák z Lomu u Mostu a „poslední Krušnohorec“ sice zemřel v nemocnici v Ústí nad Labem, avšak věčný sen sní na luhačovickém hřbitově, odkud je krásný výhled na celé lázeňské město.

Vše zlehčoval

„Podařilo se nám připravit krásné pietní místo,“ říká Veronika Záhorská, šéfka sdružení Korunka pomáhá, pro kterou Náhlovský obětavě vystupoval zadarmo a všemožně ji podporoval. „Já už jsem teda jinak veselej jenom za peníze!“ upozorňoval herec se svým typickým smíchem. „Jsem hypochondr a rovnou jsem se odstěhoval do lázní,“ dodával. Tenkrát nikoho z jeho vděčných posluchačů a diváků nenapadlo, že má skutečně chatrné zdraví. Vše obracel v žert.

Dusil se

Náhlovský měl těžké astma a bál se covidu jako čert kříže. Špatně dýchal, dusil se. Před rokem byl na akutním zákroku, z něhož se, bohužel, již neprobral. Zemřel 7. dubna po měsíci v umělém spánku na celkové selhání organismu. Šíp se s odchodem kamaráda dosud nevyrovnal. „Moc mě to vzalo, byli jsme spolu hodně často. Pořád chybí...“ posteskl si moderátor. Jejich Minipárty a Všechnopartička, s nimiž křížovali republiku, bývaly vyprodané rok dopředu. V projektu Minipárty však Šíp úspěšně pokračuje s novým parťákem Jiřím Bláhou (36).

Poslední Krušnohorec

Na sklonku loňského roku věnoval bavičův bratr Daniel Náhlovský Muzeu města Ústí nad Labem kroj posledního Krušnohorce, který Pepíkovi ušila kamarádka. Oblek složený z vesty, sukně a čepice vzdáleně připomíná tradiční skotský oděv. 

Video
Video se připravuje ...

Jakub Smolík na pohřbu Náhlovského: Byl to hodně smutný klaun... David Turek

Fotogalerie
36 fotografií