Přibližte se atmosféře deštného pralesa na pozoruhodné výstavě La Selva – život a umění v amazonském pralese
Ilustrační foto
Co se chystá

Litvínov – V Litvínově budete moci navštívit pozoruhodnou výstavu, která vás přenese do amazonského pralesa. Vernisáž výstavy La Selva – život a umění v amazonském pralese se uskuteční v úterý 25. dubna v litvínovském zámku Valdštejnů ve velkém sále od 17 hodin.

Cílem výstavy je přiblížit nejrozmanitější a dnes nejohroženější ekosystém na světě a jeho původní obyvatele všem věkovým skupinám. Pomocí sbírky artefaktů etnických skupin peruánské a venezuelské Amazonie, obrazů a instalací, velkoplošných fotografií a videí se návštěvníci budou moci přiblížit atmosféře deštného pralesa a života v něm.

Výstava také poukáže na současné problémy Amazonie a ničení nejen přírodního prostředí, ale i místních kultur. Součástí výstavy bude i doprovodný program v podobě přednášek pro školy i veřejnost a dílny.

K vidění budou artefakty amazonských indiánů Ludmily Škrabákové i obrazy ak. mal. Otto Plachty.

Výstava potrvá na zámku Valdštejnů v Litvínově na adrese ul. Mostecká 1 od 1. května do 11. srpna, vždy út –ne v 9.00, 10.30, 13.00, 15.30 hodin. Rezervace prohlídky na telefonním čísle 603 151 600. Za vstupné zaplatí dospělí 60 Kč, důchodci 40 Kč, děti a studenti 30 Kč. Za rodinné vstupné zaplatíte rodinné 100 Kč, školní skupiny 15 Kč.

edenikymac 231

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru