14. 4. 2023

Novinka pod lupou: Beef (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Beef (Ve při)
Žánr drama, komedie
Stanice Netflix
Premiéra 6. 4. 2023
Vysílání celá série k dispozici
Délka pilotu 39 minut

Kdo?

O čem to je?

Dramatická komedie sleduje dva lidi, kterým incident během cestování nesmazatelně utkví v paměti a pomalu jim začne pohlcovat každou myšlenku i činy.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Sorry fruiko, ale na to, jak jsi tuto novinku hypoval, tak je to docela zklamání. Alespoň pilot nenabízí nic, kvůli čemu bych ve sledování měla pokračovat. Máme tady dvě nesnesitelné postavy s existenční krizí, nudný příběh a žádný podtón vtipu či zábavnosti. Netvrdím, že seriál nemá potenciál, co já vím, třeba se v dalších dílech pěkně rozjede. Ale pokud bych měla soudit jen podle pilotu, tak mě ani zdaleka nepřesvědčil o tom, že bych měla ve sledování pokračovat.

  • potenciální potenciál do dalších dílů
  • krásný moderní dům hrdinky
  • nesympatické postavy
  • neskutečná nuda od začátku do konce
  • bez vtipu i zábavnosti
30 %
Mé hodnocení
ragelly

Na tohle dílo studia A24 jsem se těšil a oprávněně. Sice nejde o „nesmrtelné“ dílo, ale má všechny ingredience, které mně baví-jemně pichlavý, ironický humor, vypointované dramatické scény, skvělé herce a zábavný příběh o dvou nešťastnících. On je opravář (práce všeho druhu), ona má vlastní firmu, ale oběma se začíná život trochu drolit pod rukama. Jejich náhodné setkání , jenž provází divoká automobilová honička, se stane pro oba osudným. Nervy vypění a válka může začít. Tvůrci ale nepřináší nějakou crazy zábavu, ale postupně s každou epizodou nám poodhalují život obou hlavních postav, ať lépe rozumíme jejich motivaci se vzájemně „zlikvidovat“. A právě tady je asi nejsilnější moment děje, takové to natahování struny a čekání na to, kdy praskne. O překvapení není nouze a mohu jen jásat, jakou „habaďuru“ tvůrci na nás připravili. Tleskám, byť jsem si říkal, že by to mohlo být i trochu vyostřenější, jako honička v první epizodě, ale i tak sledovat řadu nuancí, nad kterými jsem se i často pousmál, mi přináší ten správný pocit. Pro diváka, který je zvyklý na přímočařejší děj a větší taškařici, se seriál může jevit nudnější, občas jsem si také říkal, že některá scéna mohla být kratší, děj o chloupek dynamičtější, ale jak se objeví skvělá Ali Wong jako Amy, tak zábava zase nabírá na obrátkách. Po 7 epizodách velká spokojenost.

  • Ali Wong jako Amy
  • Lehký, ironický humor
  • Motivace hlavních postav
  • Dějový zvrat
  • Je tu spousta dějových/dialo­gových nuancí, jenž vyžadují diváckou pozornost
  • Děj mohl být o něco dynamičtější
80 %
Mé hodnocení
richardK
Další díly seriálu
Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
_karel_

_karel_

No páni, tak odlišné názory v jednom balíčku. :D To je to jemné kouzlo rozmanitosti. :-)
před 57 týdny
ragelly

ragelly

Jj, mě uspokojí takové ty průměrné rychlokvašky pro divácké masy, tady na tyhle podobné divnosti nemám...
před 57 týdny
richardK

richardK

To, že Netflix zapsal tento seriál do nominace na cenu Emmy, hovoří za vše.
před 57 týdny
Další články k tématu