Líšeň konečně dobyla Vysočinu. Tlak na první Příbram vytvořil kapitán Jeřábek

Líšeň konečně dobyla Vysočinu. Tlak na první Příbram vytvořil kapitán Jeřábek

Hráči Líšně zvítězili ve 22. kole Fortuna národní ligy v Jihlavě 1:0, a nadále tak zůstávají v neúplné tabulce na barážových příčkách. Jejich ztráta na vedoucí Příbram navíc činí díky rozhodujícímu gólu Michala Jeřábka už jen dva body, Středočeši však mají vinou špatného počasí jedno odložené utkání k dobru. Výhra těšila Marvany o to více, že na neoblíbeném stadionu Vysočiny oslavili triumf až na čtvrtý pokus od postupu do druhé nejvyšší soutěže.

Marvany v poslední době mírně opustila forma. V předchozích čtyřech duelech si připsali jedinou výhru, díky zaváháním svých konkurentů se však stále drželi na příčkách zaručujících baráž. Líšeň tentokrát narazila na remízového experta z Jihlavy, jenž si se soupeři rozdělil body čtyřikrát z posledních pěti případů. Vysočina ale na brněnského soka na vlastním hřišti uměla. Ze tří střetnutí, které tam proti němu odehrála, ztratila body jen jednou.

Ač se to zdálo nepravděpodobné, pořadatelé připravili hrací plochu navzdory silnému dvoudennímu dešti do způsobilého stavu. Nic tak nebránilo hostům, aby se přesunuli na jihlavskou polovinu a usilovali o první zásah. K tomu měl jako první nakročeno hlavičkou z bezprostřední blízkosti Jeřábek, jehož pokus vychytal brankář. Obdobně dopadla i rána Lukáše Fily z okamžitého protiútoku. Následně hráči hru nejenže vyrovnali, ale do značné míry také rozkouskovali vinou faulů a ošetřování. Až chvíli před pauzou zahrozil Adrián Čermák, střelu slovenského záložníka z voleje však zblokovala domácí obrana na rohový kop.

Také do druhého poločasu vstoupila aktivněji Líšeň, které mohl vystřelit vedení bývalý dlouholetý hráč Zbrojovky Milan Lutonský. Z malého vápna ovšem poslal balon šouravým pokusem jen do tyče. Co nesvedl 29letý záložník, povedlo se o chvíli později Jeřábkovi, jenž uklidil míč do odkryté brány po rohovém kopu. Jihlava sice postupem času zvýšila útočnou aktivitu, precizní defenziva hostů jí však až na několik náznaků nic nedovolila.

Líšeň tedy potvrdila o něco lepší fazonu a po vítězství se udržela v nejlepší trojce. Jejím dalším soupeřem bude Táborsko, které přivítá na svém stadionu 19. dubna. Ve stejný den se Jihlava představí ve Varnsdorfu.

22. kolo druhé fotbalové ligy:

Jihlava - Líšeň 0:1 (0:0)

Branka: 58. Jeřábek. Rozhodčí: Rouček - Šimáček, Šafránková. ŽK: Peřina (Jihlava). Diváci: 375.