Ligue 1 - souhrn 31. kola: PSG vede o devět bodů

14.04.2023, 22:53, aktualizováno 16.04.2023, 22:37
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Lyonu (© AFP)

PSG má na dosah obhajobu titulu, když v souboji nejlepších týmů sezony porazilo RC Lens. Před celek ze severu Francie se mimochodem po zaslouženém vítězství nad Troyes dostala Marseille. AS Monaco přehrálo Lorient, Lyon úspěšně zvládl duel v Toulouse a získal třetí po sobě jdoucí výhru. V souboji o záchranu si pomohly Auxerre a Štrasburk, ten ale nadále zůstává v sestupovém pásmu...

Olympique Marseille - ES Troyes 3:1

16.04.2023 20:45

Góly: 2. Vitinha, 40. Cengiz Ünder, 64. Vitinha - 90+1. Mama Baldé

Portugalský forvard se poprvé prosadil už v samotném úvodu, čímž vnesl na kopačky svého týmu potřebný klid. Když necelých dvacet minut po startu druhé půle zvýšil na 3:0, zřejmě se v ochozech Stade Vélodrome nenašel už nikdo, kdo by věřil, že by osmnáctý tým tabulky dokázal tomu druhému sebrat devatenáctou výhru.

Jak naznačeno, z časomíry neuteklo ještě ani 120 sekund, když se Vitinha ve vápně obtočil kolem protihráče a střelou na bližší (pravou) tyč skóroval - 1:0. Sead Kolašinac zatoužil po pojistce, kterou kvůli nepřesnosti neobstaral. Cengiz Ünder pak pálil dobře, ale ne až natolik, aby navýšil vedení, což platilo i pro zakončení Alexise Sáncheze, jenž si u prvního zásahu připsal asistenci.

Jeho zmíněný turecký spoluhráč se dokázal zapsat do listiny střelců ve 40. minutě. Po přihrávce od Valentina Rongiera se rozhodnul míč nikomu dál nepředávat a z úhlu dokázal prostřelit Gauthiera Gallona - 2:0. Není pochyb, že první poločas vyšel OM přesně podle představ kouče Igora Tudora, který si potřeboval u náročných fanoušků a fanynek vyžehlit dvě předchozí remízy.

Vitinha se znovu osmělil záhy po startu druhého dějství, leč prostor mezi třemi tyčemi mu byl malý. A tak se mohl radovat až v 64. minutě, když po rohovém kopu prodloužil Kolašinac centr hlavou do tyče, od níž se kulatý předmět odrazil ke třiadvacetiletému rodákovi z města Santo Tirso, na jehož dorážku ze čtyř metrů muž v rukavicích nemohl dosáhnout - 3:0.

V další fázi hru rozkouskovalo hned sedm střídání, nicméně z hlediska příležitostí a branek to o aktérů na hrací ploše ještě nebylo všechno. Jonathan Clauss si naběhnul na dobrý balon od Ruslana Malinovskiho, bohužel pak neproměnil. Tečovaná střela Rongierova skončila nad bránou. Až v 86 minutě o sobě dal poprvé vědět Mama Baldé.

Nejprve ještě Paua Lópeze nepřelstil, ale v první nastavené minutě byl součástí rychlého brejku, při kterém dostal přihrávku od Jeffa Reine-Adélaïdeho, načež zaseknul před Issou Kaborem a podél padajícího gólmana našel volný prostor u levé tyče, díky čemuž si tenhle reprezentant státu Guinea-Bissau připsal na konto jedenáctou trefu v sezoně - 3:1. K bodovému zisku však nevedla.

Více informací k zápasu

AS Monaco - FC Lorient 3:1

16.04.2023 17:05

Góly: 14. Krépin Diatta, 27. Aleksandr Golovin, 55. Kevin Volland - 86. Ibrahima Koné (pen.)

Svěřenci Philippea Clementa sice zůstávají na čtvrté pozici, ale na tu druhou ztrácí pouhé tři body. Dá se tedy předpokládat, že zbývajících osm kol bude ještě dramatických. Ostatně rozhodnuto není ani o mistrovi. Naopak se dá předpokládat, že Les Merlus po dalším zaváhání ztratili možnost se na podzim představit v evropských pohárech.

Už ve 4. minutě pálil nebezpečně Wissam Ben Yedder, avšak v rámci tohoto klání mu nebylo přáno. Na druhé straně to zkusil Montassar Talbi a Nübel předvedl rutinní zákrok. Zato v závěru úvodní čtvrt hodiny viděla tradičně mizerná návštěva (na Stade Louis II dorazilo 6 930 diváků) vedoucí gól, v této sezoně čtyřiašedesátý.

Centr do vápna si našel na hranici malého vápna Krépina Diattu, jenž v tísni neměl jinou možnost, než zakončovat kolenem, což se ukázalo býti nejlepším řešením, protože Mannonemu propadnul balon pod tělem - 1:0. Při dalším pokusu, který měl na svědomí Guillermo Maripán, si hostující gólman počínal o poznání jistěji.

Jenže ve 27. minutě opět kapituloval. Ben Yedder měl moře prostoru ke střele. Nakonec se rozhodnul pobídnout rozběhnutého Alexandra Golovina, kterému adresoval přihrávku do vápna a šestadvacetiletý záložník byl zblízka úspěšný - 2:0. Krátce po rozehrávce si pořádně oddychnul Bamo Meité, jelikož nechybělo mnoho k tomu, aby si dal vlastní gól. Při další akci střílel Diatta a dorážel Kevin Volland, kterému pokazil radost na brankové čáře stojící Montassar Talbi.

Po změně stran tvrdě pálil Wissam Ben Yedder, ale italský strážce bretaňské svatyně prozatím další trefu nepřipustil. Došlo na ni totiž až při další akci, která přišla na pořad podvečera v 55. minutě. Podruhé asistoval hráč s desítkou na dresu. Tentokrát "vykulil" Vollandovi, jenž placírkou zamířil neomylně pod břevno - 3:0.

Bamba Dieng místo snížení našel pouze Nübela, což platilo i pro kolegu Laurenta Abergela. V pohybu rozhozený Maripán v 85. minutě podkopnul Siriného Doucourého a sudí Bastien Dechepy nakonec ukázal na penaltový puntík. Ibrahima Koné mířil dostatečně k pravé tyči, takže nevadilo, že domácí jednička vystihla směr - 3:1. Jenže družina Régise Le Brise už nic dalšího nepředvedla.

Více informací k zápasu

AJ Auxerre - FC Nantes 2:1

16.04.2023 15:00

Góly: 4. Jubal (pen.), 43. Nuno Da Costa - 55. Mostafa Mohamed

Před zápasem byly karty rozdány naprosto jasně. Pokud domácí vyhrají, Les Canaris v tabulce předskočí, jelikož budou mít i díky třem po sobě jdoucím výhrám na kontě už 32 bodů, což jim za současné konstelace dává slušnou naději na setrvání v soutěži, ačkoli jistota ještě není. To samé platí pro bretaňský celek, který zažívá výsledkově opět horší období.

Už po uplynutí úvodních šedesáti sekund si vybral slabší chviliky Andrei Girotto. Nejprve srážel na rohový kop a po něm zahrál ve vápně rukou, což si rozhodčí Eric Wattellier raději ověřil. Penalty se chopil Jubal Júnior, počkal si na Lafontův pohyb a následně zamířil po zemi po své pravé ruce, čímž zařídil svému týmu brzké vedení - 1:0.

Na další šanci se čekalo celých dvacet minut. Nuno Da Costa to zkoušel dobře, jenže na muže v rukavicích nevyzrál. Útočník ve službách AJA se nedlouho poté dostal k dalšímu pokusu, který těsně minul brankovou konstrukci. Těsně před poločasovým odchodem do šaten Pélissierova skvadra svoje vedení zdvojnásobila.

Alban Lafont chtěl po rohovém kopu rychle rozehrát, avšak tento záměr se u spoluhráče nesetkal s pochopením, čehož využil Lassine Sinayoko, jehož střelu se ještě podařilo vyrazit na břevno, nicméně od něj se míč snesl k Nunovi Da Costovi, jenž pohodlně a v souladu s pravidly doklepával do prázdné klece - 2:0.

Okamžitě po změně stran se hostující jednička rozhodně nenudila. Po závaru před svatyní Nantes zvonila i její konstrukce, ovšem třetí pohroma se nekonala. Naopak v 55. minutě centroval z levé strany Moses Simon a Mustafa Mohamed koníčkem z hranice malého čtverce snížil - 2:1. Za minutku mohlo být všechno jinak, kdyby Sinayoko cílil o pár čísel níže. Kombouarého svěřenci sice dokázali sedmkrát trefit prostor mezi třemi tyčemi, leč více než tenhle jeden gól vsítit nezvládli.

Více informací k zápasu

Clermont Foot - Angers SCO 2:1

16.04.2023 15:00

Góly: 33. Grejohn Kyei (pen.), 39. Muhammed-Cham Saracevic (pen.) - 28. Adrien Hunou

Ač do konce sezony zbývá odehrát ještě sedm duelů, šance, že se SCO udrží mezi elitou, rovná se už pomalu zázraku. O celkově třiadvacáté porážce klubu ze Stade Raymond Kopa rozhodly dvě proměněné penalty, díky nimž mají Les Lanciers na jedenácté příčce třiačtyřicet bodů.

První pokus obstaral Jim Allevinah a Paul Bernardoni vyrážel na roh. Následující pasáž nebyla divácky zrovna dvakrát atraktivní, což se nezamlouvalo Adrienu Hunouovi, kterému poslal dlouhý balon Nabil Bentaleb a jeho skákavá střela pravačkou z úhlu zapadla před nepočetnou kulisou (na Stade Gabriel Montpied vážilo cestu pouze 10 500 lidí) k levé tyči - 0:1.

Avšak že by vedení týmu Alexandreho Dujeuxe vydrželo delší dobu, to se rozhodně napsat nedá. Za 180 sekund Hunou ve vlastní šestnáctce nedovoleně poslal na zem Neta Borgese a přízemní střela Grejohna Kyeie se zastavila až v síti - 1:1. Za další tři minutky byl na světě další průšvih, protože autor vyrovnávacího zásahu se ocitnul na zemi po souboji s Cédricem Hountondjim.

Druhou "pětku" zahrával Muhammed Cham Saračević. Vypadalo to, že chce provést panenkovský dloubáček, ale v poslední chvíli jakoby se mu střetly myšlenky, takže kulatý předmět nezvednul, nicméně gólman hostujícího výběru jej nohama nezastavil - 2:1. Kdo čekal, že první dějství toho šest minut před svým závěrem už více nepřinese, ten se šeredně spletl.

Neto Borges ostře fauloval Bentaleba, který tím pádem dohrál. Avšak druhá půle se netýkala ani šestadvacetiletého Brazilce, který uviděl první červenou kartu této partie. Čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby mířil Hunou jenom do tyče. Ani další, nepříliš nebezpečné snahy k vyrovnání nevedly. A vyloučení Alidua Seidua po druhé žluté, kterou inkasoval při potyčce s protihráči, přišlo až příliš pozdě.

Více informací k zápasu

Racing Strasbourg - AC Ajaccio 3:1

16.04.2023 15:00

Góly: 26. Kévin Gameiro (pen.), 71. Habib Diarra, 89. Yuito Suzuki - 76. Mickaël José Barreto

Přechozí dvě vzájemná klání těchto dvou celků byla na góly bohatá. Pokaždé přinesla šest branek. Tentokrát to sice bylo o dvě méně, nicméně to Frédérica Antonettiho rozhodně nijak netrápí. Jeho tým navýšil náskok na Korsičany na osm bodů.

Úvodních pětadvacet minut přineslo spíše boj o střed hřiště. Teprve potom šel po faulu Oumara Gonzaleze na zem Jean Bellegarde a Stéphanie Frappart si celou situaci nechala přehrát, aby usoudila, že se jednalo o nedovolený zákrok. Kevin Gameiro při exekuce nechal zavzpomínat na Antonína Panenku - 1:0.

Ve 40. minutě hlavičkoval z deseti metrů Lebo Mothiba a Benjamin Leroy musel předvést velice povedený zásah. Záhy si na ofsajdové hraně počkal zmíněný jihoafrický forvard na balon od Lucase Perrina. Muže v rukavicích se mu sice překonat podařilo, nicméně na brankové čáře jej výtečně zastoupil Ismaël Diallo.

Po změně stran se na kloudnou střelu čekalo bezmála dvacet minut. Cedric Avinel pak odvrátil centr Frédérica Guilberta jenom ke Gameirovi, jenž z první mířil těsně vedle pravé tyče. Další gól tedy padnul až v 71. minutě. Postaral se o něj Habib Diarra (nikoli Diallo), když se k němu šťastně odrazil míč po rozehrávce standardní situace a zblízka prostřelil Leroye - 2:0.

Skutečnost, že ještě v žádném případě není konec, připomněl Antonettimu už za pět minutek Mickaël Barreto, když pravačkou přetavil ve snižující branku přihrávku od Vincenta Marchettiho, který byl s velkou pravděpodobností stejně faulován, což by bývalo znamenalo přímý kop z šestnácti metrů - 2:1. Tečku za tímto duelem udělal střídající Yuito Suzuki, jelikož se stylově prosmýknul mezi výraznou přesilou protihráčů a po zemi skóroval - 3:1.

Více informací k zápasu

Stade Brestois - OGC Nice 1:0

16.04.2023 15:00

Góly: 12. Jérémy Le Douaron

Les Aiglons opanovali každý z předchozích čtyř vzájemných zápasů, jenže tentokrát se v jejich dresu nenašel nikdo, kdo by dokázal odpovědět na Le Douaronův gól. Svěřenci kouče Érica Roye se tedy dál drží nad sestupovým pásmem, zatímco skvadra Didiera Digarda navzdory porážce setrvává na deváté příčce.

Rozhodující moment této partie se odehrál v její 12. minutě. Kenny Lala centroval a jeho uvedený spoluhráč s dvaadvacítkou na dresu dokázal hlavou z hranice malého čtverce vsítit svůj osmý zářez v sezoně - 1:0. Lilian Brassier zatoužil po pojistce, jenže to by musel být o něco přesnější. Ačkoli ne až tolik jako Badredine Bouanani v minutě pětadvacáté.

Další šance patřila Steveovi Mouniému, který na Kaspera Schmeichela nevyzrál. Jérémy Le Douaron se pak dožadoval penalty, pro což neměl sudí Benoît Bastien pochopení. Ross Barkley pak našel akorát připraveného Bizota a na domácí jedničku si nepřišel ani Melvin Bard. Hned poté zazněl na Stade Francis-Le Blé poločasový hvizd.

Druhé dějství jenom potvrdilo, že Orli byli 16. dubna 2023 de facto bez křídel. Jejich projev vskutku nepřipomínal celek, který by se chtěl rvát o evropské poháry. Vlastně měli tak trochu štěstí, že se soupeř směrem dopředu příliš nehrnul a raději se soustředil na obětavé bránění těsného náskoku, které nakonec přineslo ovoce.

Sedmé vítězství může dodat potřebné sebevědomí do dalších střetnutí, přičemž už to nejbližší bude dost důležité. Les Pirates v něm zavítají na Korsiku, aby změřili síly s AC Ajaccio, které v tabulce zaostává o rovných deset bodíků. Nice bude napravovat zaváhání doma proti už v podstatě zachráněnému Clermontu.

Více informací k zápasu

Lille OSC - Montpellier HSC 2:1

16.04.2023 13:00

Góly: 70. Jonathan David, 72. Rémy Cabella - 24. Issiaga Sylla

Jednou trefou se pod celkově už šestnáctou výhru podepsal Jonathan David, pro kterého šlo o dvacátou branku v sezoně, takže na čele tabulky kanonýrů znovu dorovnal Kyliana Mbappého. LOSC tak udrželi pátou pozici, zatímco MHSC udrželi tu třináctou, přestože už tři utkání čekají na vítězství.

Domácí byli od počátečního hvizdu aktivnější, jenže obrana týmu Michela Der Zakariana fungovala velmi spolehlivě. Po čtvrt hodině chtěl brankáře Benjamina Lecomteho překvapit Timothy Weah, jenže cílil vedle. V závěru úvodní dvacetiminutovky předvedla hostující jednička výborný reflexivní zákrok proti pokusu Jonathana Bamby.

A tak se stalo, že šlo paradoxně do vedení borci oblékající dres klubu z jihu Francie. Wahbi Khazri chtěl ve středu vápna po přihrávce od Wahiho asi střílet, ale míč nezasáhnul, tudíž mohl neomylně po zemi zakončovat na zadní (levé) tyči číhající Issiaga Sylla - 0:1. Velice podobná akce byla k vidění za dalších pět minutek. Akorát s tím rozdílem, že po Ferriho pobídce se balon dostal ke Khazrimu, který jej zdaleka nezasáhnul podle svých představ.

Autor jediné dosavadní branky byl hned po startu druhé půle vidět v defenzivní činnosti, když na poslední chvíli zblokoval šanci Benjamina Andrého. Ten si na konto připsal další střelu v 58 minutě, ale na Lecomteho nevyzrál. Krátce předtím pálil Angel Gomes z osmnácti metrů do tyče! Vyrovnání přišlo na pořad odpoledne v 70. minutě, když přízemní centr od Rémyho Cabelly uklidil na místo určení v nebezpečném prostoru zcela neobsazený Jonathan David - 1:1.

Prakticky okamžitě po rozehrávce se Les Dogues chopili kulatého předmětu a po rychlé akci střílel uvnitř šestnáctky se nacházející Brazilec Ismaily. Muž v rukavicích nedokázal lapit, čímž nabídnul možnost Cabellovi, aby hlavou skóroval z bezprostřední blízkosti - 2:1. V nastaveném čase bylo ještě nutné zlikvidovat ránu Edona Zhegrovy z přímého kopu.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - RC Lens 3:1

15.04.2023 21:00

Góly: 31. Kylian Mbappé, 37. Vitinha, 40. Lionel Messi - 60. Przemyslaw Frankowski (pen.)

Franck Haise, trenér Lens, hovořil před utkáním jasně. Pokud získá PSG tři body z tohoto souboje, bude o titulu rozhodnuto. A přesně k takovému scénáři nakonec došlo, parta kouče Christopheho Galtiera porazila průběžně druhý tým tabulky a utvořila si na čele devítibodový náskok. Nutno ale podotknout, že utkání notně ovlivnilo brzké vyloučení u hostující výběru.

Ve 13. minutě se Pařížané poprvé výrazněji ozvali, to když podél levé lajny unikl Mbappé, následně na hranici šestnáctky svou přihrávkou našel Messiho, který okamžitě vypálil, leč jeho pokus nakonec zamířil do bránícího Mediny.

O šest minut později pak přišel na řadu možná klíčový okamžik celého střetnutí. Abdul Samed totiž nešetrně přišlápl nohu Hakimimu a sudí Delajod vytáhl červenou kartu. Pochopitelně k velké nevoli hostující družiny, opakované záběry ovšem potvrdily, že tohle rozhodnutí nebylo vůbec přísné. Paradoxně se mimochodem jednalo o jediný karetní trest za celý zápas.

Chvilku trvalo, než se PSG dostalo během přesilovky do optimálního rozpoložení, ve 27. minutě se pokoušel pohnout bezgólovým stavem kupředu Nuno Mendes, který prošel středem hřiště až za pokutové území, jeho následné zakončení levačkou však skončilo pouze v zámezí. I v oslabení se uměli ozvat také Les Sang et Or ve 28. minutě, avšak Openda pálil jen do gólmana Donnarummy, přičemž i kdyby ho překonal, branka by stejně neplatila kvůli ofsajdu.

Ve 31. minutě už se poprvé v zápase přece třepotala branková síť, konkrétně ta za Sambou. Vitinha přiťukl míč nablízko k Mbappému, ten z otočky okamžitě a hlavně efektivně vystřelil a jeho přízemní pokus z pokutového území se odrazil od tyče a za brankovou čáru. Ve 37. minutě už Lens prohrávalo již o dva góly, to když Nuno Mendes přenechal merunu ve středu hrací plochy Vitinhovi, a ten pak svou dělovkou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Ve 40. minutě pak bylo o vítězi tohoto duelu nadobro rozhodnuto. Messi si vyměnil rychle merunu s Mbappém, Francouz ji přitom spoluhráči vrátil opravdu výstavní patičkou, a Samba posléze mohl zase jen velmi stěží zasáhnout. Argentinec levačkou zacílil po zemi přesně na zadní tyčku.

Ve druhém poločase stačilo domácím už pouze hlídat pohodový náskok. Ačkoli nastala jistá komplikace pro Les Parisiens poté, co v 60. minutě proměnil Frankowski penaltu, jež byla nařízena za nedovolené hraní rukou ze strany Fabiána Ruize ve vlastním vápně, na víc se Lens nezmohlo. Hodně důležité vítězství zkrátka zůstalo v Parku princů.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims 3:0

15.04.2023 17:00

Góly: 9. Jérémy Doku, 19. Jérémy Doku, 68. Arthur Theate

Fotbalisté Rennes porazili ve 31. kole Ligue 1 na domácí půdě Reims 3:0. Utkání rozhodl už na začátku zápasu dvěma brankami 20letý Belgičan Jérémy Doku, na kterého pak ještě po změně stran střelecky navázal krajan Arthur Theate. Tým z Bretaně po dvou porážkách zabral, díky čemuž se posunul na páté místo zajišťující účast v evropských pohárech. Hosté naopak přišli o velmi dlouhou sérii na hřištích soupeřů, kde v nejvyšší francouzské soutěži prohráli naposledy v září.

Čím blíže bylo Rennes pohárovým pozicím, tím více začalo ztrácet dech. Od pátého Lille dělily tým z Bretaně dva body, červenočerní ovšem zvítězili v předchozích pěti kláních pouze jednou, přičemž dvakrát v řadě padli. Na druhé straně Reims mohlo být se svou formou spokojeno, jelikož od startu kalendářního roku 2023 prohrálo v lize pouze jeden zápas a v tabulce se vyhouplo na osmou pozici jen tři body za svého soupeře.

Začátek střetnutí však líp vyšel domácím. Doku vypálil ze střední vzdálenosti a k jeho štěstí brankář nedokázal míč udržet. Z další příležitosti se opět radoval Doku. Po povedené kombinace se ocitl nepokrytý v bezprostřední blízkosti a podruhé v zápase skóroval. Opaření hosté nadále dovolovali Rennes ofenzivní průniky, ránu Benjamina Bourigeauda však konečky prstů vytěsnil brankář Yehvann Diouf. O chvíli později mohl přidat třetí gól svého týmu Lesley Ugochukwu, ale trefil pouze tyč.

Po změně stran hosté konečně zabrali a svého soka zavřeli na jeho polovině hřiště. K velké příležitosti se v 60. minutě probojoval kanonýr Folarin Balogun, když se k němu odrazil míč z rohového kopu, který však nedokázal dostatečně zakroutit a těsně minul. Doku mohl završit hattrick v 66. minutě, nicméně z přímého kopu za hranicí šestnáctky napálil tyč. Z následné akce se ovšem radoval jeho krajan Theate, který ránou na zadní tyč prostřelil gólmana. Hosté už se v závěru nezmohli ani na kosmetickou úpravu skóre.

Rennes tak domácí duel zvládlo a získalo důležité tři body. Oba celky bude další ligové utkání čekat 23. dubna. Tým z Bretaně změří síly s Montpellierem, Reims se poté střetne se Štrasburkem.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Lyon 1:2

14.04.2023 21:00

Góly: 37. Zakaria Aboukhlal - 34. Alexandre Lacazette (pen.), 88. Logan Costa (vl.)

Ještě v 88. minutě panoval na Stadium Municipal na ukazateli skóre nerozhodný výsledek. Jenže následný vlastní gól rozhodnul o tom, že Les Gones nadále živí naději na evropské poháry, zatímco TFC může po patnácté prohře ze dvanácté příčky ještě klesnout.

Tým, který aktuálně vede Philippe Montanier, před tímto střetnutím inkasoval čtyřiapadesátkrát. Pouze tři mančafty Ligue 1 měli v tomto směru horší vizitku. Důvodem jsou i chyby v defenzivě. Jednu takovou předvedl už ve 4. minutě Denis Genreau, ale Rayan Cherki trestat nedokázal. Anthony Rouault si na zakončení věřil, leč ani jemu se nepovedlo.

V 18. minutě si musel Maxime Dupé poradit s tečovanou střelou, kterou jeho směrem vyslal Brazilec Jeffinho. Při dalším pokusu Cherki cílil do středu brány, takže skóre zůstalo neměnné. Rouault pak výtečně vystihnul přihrávku na Maxence Caquereta, jenž číhal ve výborné pozici. Po půlhodině hry pálil nebezpečně Spierings. Lopes celou situaci zvládnul.

Hned při protiútoku Jeffinho dal jasně najevo, ze které země pochází. Famózně, leč přitom nesmírně jednoduše, se obtočil kolem dvou protivníků, pro což neměl pochopení Gabriel Suazo a už ve vápně fauloval. Alexandre Lacazette pálil tvrdě, nicméně nepochybně mu pomohla skutečnost, že Dupé skákal na opačnou stranu, tj. po své levé ruce - 0:1.

Nutno dodat, že lyonský forvard se prosadil už podevatenácté, čímž na čele tabulky kanonýrů dorovnal Kyliana Mbappého a Jonathana Davida. Autor branky málem záhy přidal další. Po rohovém kopu a Tolissově prodloužení však hlavou ideálně netrefil. Na druhé straně barikády udeřilo. Branco van den Boomen předvedl parádní volej, který na čáře stojící Castello Lukeba odkopnul pouze k Zakariovi Aboukhlalovi, jenž po zemi z pěti metrů vyrovnal - 1:1. Do konce poločasu ještě Caqueret mířil nad.

Ve druhé půli se na dobrou možnost čekalo čtvrt hodiny. Thijs Dallinga pobídnul Warrena Kamanziho a ten se sklonil před brankářským uměním hostující jedničky, zrovna jako Rouault v 81. minutě. Ještě předtím skončila střela z první od Corentina Tolissa na břevně a Caqueret o kousek minul. Jenže potom si Cherki všimnul na zadní tyči Lacazetta a bránící Logan Costa velice smolně dopravil míč do vlastní brány - 1:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Paris Saint-Germain
31
23
3
5
73 : 30
72
2
Olympique Marseille
31
19
7
5
57 : 30
64
3
RC Lens
31
18
9
4
51 : 25
63
4
AS Monaco
31
18
7
6
66 : 43
61
5
Lille OSC
31
16
7
8
56 : 39
55
6
Stade Rennes
31
16
5
10
51 : 33
53
7
Olympique Lyon
31
14
8
9
49 : 34
50
8
Stade Reims
31
11
14
6
40 : 32
47
9
OGC Nice
31
11
12
8
38 : 29
45
10
FC Lorient
31
12
9
10
43 : 43
45
11
Clermont Foot
31
12
7
12
33 : 42
43
12
Toulouse FC
31
11
5
15
47 : 54
38
13
Montpellier HSC
31
11
4
16
47 : 52
37
14
AJ Auxerre
31
8
8
15
29 : 52
32
15
FC Nantes
31
6
13
12
33 : 44
31
16
Stade Brestois
31
7
10
14
35 : 48
31
17
Racing Strasbourg
31
6
11
14
41 : 53
29
18
ES Troyes
31
4
9
18
39 : 67
21
19
AC Ajaccio
31
6
3
22
22 : 58
21
20
Angers SCO
31
3
5
23
24 : 66
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
Langi

Ty vole ne…Lyon nam nechava tradicne cuchnout

Reagovat
Seydou Doumbia

Sakra zase jsem se netrefil pod správný příspěvek s komentem nutno dodat že dnes ale fakt dobrý výkon od nás

Reagovat
Langi

Jo…ale porad plati, ze uhrat EKL by v soucasne situaci bylo temer na Blancovo absolutorium…ten tym je v prdeli a zcela nekonkurenceschopny v ramci TOP5 i do budoucna…faktor Blanca pro dalsi sezonu tam je, ale letos proste nemuzeme chtit vic, nez na co mame a co jsme si vybojovali…meli jsme porazit provincni Nantes v poharu a nebylo by o cem…sezona je tak ci tak ztracena…5. misto stejne nebude…na to sleduju Lyon az moc dlouho, abych tomu veril

Reagovat
Seydou Doumbia

Oba asi víme jak to nakonec dopadne, ale záleží i na nějakém celkovém přístupu k tomu závěru v lize. Zda zase ze sebe budou dělat bandu tragédu, která si není schopná přihrát míč na 5 metrů a nebo budou bojovat a nebude to stačit. Včera z toho mohla být v klidu i prohra, ale byla by to prohra po dobrém výkonu. Jako fanoušek Lyonu zas tak velké nároky mít nemohu. Zase Cherki a Barcola se rozehráli do skvělé formy, díky tomu že jím prodali úplně všechny cizince na konkurenčních postech a zbytek sedí na lavičce.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Už sem ani nevěřil po tom poháru, ale bijou se statčně. PSG, Rennes a teď nepříjemnýToulouse, chlapci dělají radost.

Na to jak to vypadalo, tak teď jsou zase poháry o několik kroků blíž.

Reagovat
Langi

Calm your horses…Lyon je stale Lyon

Reagovat
Dirtyfoxx420

To je, ja nerikam, taky nemame jeste nic jisteho

Jen je to hezke prekvapeni na to, jak to vypadalo

Reagovat
domingo

Nejdelsi vitezne snury v lize aktualne maji Auxerre, Lyon a Clermont

Reagovat
Mandanda_30

Asi nejjednodušší 3 body pro OM letos, Vitinha se konečně probral, Troyes hrůza, ale i tak nám dali gól na konec zápasu... jak už je zvykem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele