Bundesliga - souhrn 28. kola: Selhání Dortmundu, ztráta Bayernu

14.04.2023, 22:30, aktualizováno 16.04.2023, 21:23
Komentáře a souhrny
Oslavy hráčů Schalke (© AFP)

Dortmund vedl o dvě branky a více než polovinu zápasu hrál proti oslabenému soupeři, Stuttgart se přesto nevzdal a v sedmé minutě nastavení vydoloval cennou remízu 3:3. BVB tak nevyužilo možnost dotáhnout se na Bayern, ten doma jen remizoval s Hoffenheimem. Leverkusen v neděli v sestavě s českým reprezentantem Adamem Hložkem hrál bez branek ve Wolfsburgu...

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 0:0

16.04.2023 19:30

Góly: -

Leverkusen přišel o svou sérii bundesligových vítězství, která se nakonec zastavila na čísle pět. Ve Wolfsburgu působil možná o něco aktivněji, lépe řečeno si vytvořil asi více gólových možností, ani jednu z nich ovšem v branku nepřetavil. Nakonec se však nemusí remíza jevit jako nějaké selhání vzhledem k udržení šesté příčky v tabulce a také náročnému programu.

Bayer poprvé výrazněji zahrozil ve 26. minutě. Frimpong vyslal zprava jemný oblouček do šestnáctky, tam našel Azmouna, který z krkolomnější pozice z voleje dokázal vypálit, a byť jeho střelu zablokoval bránící Guilavogui, nakonec se míč po tomto odrazu snášel do brány. Leč, smolně pro íránského reprezentanta, skončil pouze na břevně.

Ve finále se však v rámci prvního poločasu jednalo o jediný moment, který by stál za zmínku, jinak si obě družiny s žádnou velkou dávkou pravidelnosti šance rozhodně netvořily. Ta další přišla na řadu až v 54. minutě, znovu se pokoušel o změnu průběžného bezgólového stavu Leverkusen, nicméně Diaby z blízkosti na gólmana Casteelse nevyzrál.

V 69. minutě se ho snažil překonat také Demirbay, levačkou vyprodukoval technickou střelu, kterou chtěl nasměrovat na vzdálenější tyčku, i na tuto situaci byl každopádně Casteels velmi dobře připravený. V podstatě až v 72. minutě se povedlo Vlkům vystrašit svého soupeře, konkrétně střídající Wimmer slušně cílil po zemi na bližší tyč, ale brankář Hradecky své rukavice využil zavčasu.

V 83. minutě se Wimmer na finského reprezentanta marně snažil vyzrát opětovně, tentokráte byl totiž jeho pokus daleko méně nebezpečnější, a když ani zhruba tři minuty před koncem základní hrací doby neproměnil svůj únik zdárně Adli, proti němuž vystartoval ve správnou chvíli Casteels, musely se oba mančafty smířit s konečnou dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Bochum 1:1

16.04.2023 17:30

Góly: 45+3. Josip Juranović - 55. Kevin Stöger (pen.)

Union "držel basu" s prvními dvěma týmy Bundesligy a stejně jako Bayern i Dortmund jen remizoval. Tým z Berlína se sice proti Bochumi dostal do vedení, o to ovšem po změně stran přišel. V dalším, poměrně divokém průběhu střetnutí už rozhodující trefa na jedné či druhé straně nepadla.

Nudnější polovinou duelu na stadionu An der Alten Försterei byla rozhodně ta první, během níž se dlouhou dobu nedělo nic zajímavého. Výrazněji zaujal až centr domácího Roussillona ze 37. minuty, jenž spadl na břevno poněkud zaskočeného brankáře Bochumi Riemanna. Ten nakonec ještě do přestávky jednou kapituloval. V nastaveném čase první půle totiž nedosáhl na precizně zahraný kop Juranoviče - 1:0.

Union nicméně vedení poměrně rychle pozbyl. V 54. minutě nakopl Laïdouni v pokutovém území domácích Ordece. Provinil se tedy proti pravidlům a hráči hostujícího VfL dostali k dispozici pokutový kop, jenž střelou doprostřed brány proměnil Stöger. Po hodině hry bylo Berlíňanům ještě hůř. Jaeckel po faulu na Osterhageho viděl svou druhou žlutou kartu v zápase a musel trávník předčasně opustit po udělené červené.

Přáno nebylo Unionu ani v 64. minutě. Laïdouni sice narýsoval kolmici za obranu Bochumi, kterou i se štěstím zužitkoval Behrens. Zakončující útočník se nicméně ocitl v těsném ofsajdu. Pokračovalo se tak za stavu 1:1, jenž vydržel také po další ráně Behrense ze 79. minuty. Ta prosvištěla nad břevnem.

V závěrečné desetiminutovce si oba mančafty vypracovaly po jedné velké příležitosti. Nejprve mohla skóre otočit Bochum, jenže Hofmannovu hlavičku po rohovém kopu zneškodnil vynikajícím zákrokem gólman Unionu Rönnov. Hrdinou domácích se zase mohl v 85. minutě stát Behrens, jenže ten pohrdl centrem od Beckera.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - SC Freiburg 1:2

16.04.2023 15:30

Góly: 47. Maximilian Philipp - 67. Roland Sallai, 71. Lucas Höler

Freiburg úspěšně zareagoval na vítězství Lipska a sám taktéž ukořistil tři body. Svěřenci kouče Christiana Streicha otočili utkání v Brémách. Zápas se pro "Breisgauer" zprvu moc dobře nevyvíjel, avšak díky Rolandu Sallaiovi s Lucasem Hölerem nakonec zůstal SCF v tabulce na pátém místě. Werder pokračuje v jarním tápání, stále ale setrvává poměrně daleko od sestupových vod.

První poločas na Weserstadionu rozhodně nenaznačoval, že by v duelu měly nakonec padnout tři góly. Do přestávky se totiž na hřišti především bojovalo. K vidění nebyla žádná vyložená branková příležitost. Zmínku si zaslouží snad jen přímý kop Grifa ze 26. minuty, který musel likvidovat gólman Brém Pavlenka.

Po nudě v první půli mohli mnozí diváci o to víc času strávit ve frontě na pivo či bratwurst. Pokud se ovšem při návratu do ochozů opozdili, museli litovat. Hned první minuta druhého poločasu totiž nabídla dosud největší vzrušení. Nejprve se penalty dožadoval Grifo, jenž trefil ruku bránícího Starka. Arbitr Badstübner ovšem usoudil, že zadák Werderu měl horní končetinu u těla, a tedy v souladu s pravidly. Dopředu tak vystartovali domácí: Bittencourt obalamutil dva soky a předložil vynikající přihrávku osamocenému Philippovi, jenž neomylně trefil odkrytou část brány Freiburgu - 1:0.

Někdejší Breisgauer se mohl prosadit též po hodině hry. Výbornou práci odvedl na pravé straně hřiště Weiser, po jehož centru se Philipp položil do nůžek, které zlikvidoval brankář hostů Flekken. Namísto vedení o dva góly tak Brémy inkasovaly. Nákop Flekkena ze 67. minuty prodloužil Höler hlavou k Sallaiovi. Maďarský reprezentant pak přízemní trefou z voleje načapal Pavlenku a oslavil svůj první přesný zásah v probíhající bundesligové sezoně.

O čtyři minuty později vyšla Freiburgu další jednoduchá akce. O ni se opět postarali Sallai s Hölerem, kteří si tentokrát jen vyměnili role. Sallai odcentroval z levé strany do pokutového území, kde Höler opět prokázal, jak je silný ve vzdušných soubojích, a hlavičkou, která se ještě odrazila od tyče za Pavlenkova záda, dokonal obrat.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:1

15.04.2023 18:30

Góly: 83. Randal Kolo Muani - 13. Jonas Hofmann

V městě nad Mohanem by si rádi zahráli v příští sezoně evropské poháry, k čemuž jim svými brankami dopomáhá i Randal Kolo Muani, který opět zařídil alespoň bod, přičemž platí, že v posledních čtyřech zápasech skóroval čtyřikrát. Borussia tedy na soupeře z Deutsche Bank Parku nadále ztrácí šest bodíků.

Florian Neuhaus sice při úvodní střele tohoto klání selhal, ale jeho spoluhráč Jonas Hofmann se ve 13. minutě už prosadil. Jak? Inu tak, že si při rychlém protiútoku počkal na přihrávku od Marcuse Thurama a z první překonal Jonase Omlina - 0:1. Švýcarský brankář si pak skvěle poradil s pokusem svého krajana Djibrila Sowa.

Následující fáze utkání postrádala větší odhodlanost na té či oné straně. Až v závěru se aktéři znovu dostali do šancí. Sebastian Rode minul, tak jako na opačném pólu Joe Scally. Buta pak ještě našel Randala Kolo Muaniho, jenž ztroskotal na muži v rukavicích, který balon udržel v náručí, což bylo v daný moment velmi důležité.

Po startu druhé půle se hrálo spíše ve středu hřiště. Až v 65. minutě se osmělil Éric-Dina Ebimbe a Omlin pro jistotu vyrážel. Randal Kolo Muani záhy se svým volejem neuspěl, ovšem to se teprve zastřeloval. Čtvrt hodiny před koncem se znovu dostal do zakončení v předminulé větě zmíněný francouzský záložník. Gólman Gladbachu stál až příliž blízko na to, aby mohl být překonán.

Randalu Kolovi Muanimu se to podařilo až v 83. minutě. V pokutovém území si zpracoval balon od Farideho Alidoua a poslal jej po zemi do sítě - 1:1. Jednalo se o jeho třináctou trefu v sezoně. Do finálního hvizdu rozhodčího Svena Jablonskiho se už k další příležitosti nepropracoval ani on, ani nikdo z jeho spoluhráčů i protihráčů.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 1:1

15.04.2023 15:30

Góly: 17. Benjamin Pavard - 71. Andrej Kramarić

Thomas Tuchel se z pěti utkání na lavičce mnichovského velkoklubu dočkal vítězství pouze ve dvou případech. Proti TSG si připsal na konto i první remízu, která však jeho tým ponechává s dvoubodovým náskokem na čele tabulky, neboť ani Dortmund nedokázal v rámci osmadvacátého kola porazit Stuttgart. Naopak celek z PreZero Areny má aktuálně pětibodový náskok na sestupové pásmo.

Podle očekávání začali v Allianz Areně lépe domácí. Střela Benjamina Pavarda z 6. minuty mezi tři tyče nezamířila. Ani João Cancelo nebyl úspěšný, jelikož nepropálil pozičně se výborně pohybujícího Ozana Kabaka. Zato v 17. minutě se francouzský mistr světa z roku 2018 dočkal, když využil chyby obranné řady po rohovém kopu, kdy do vápna vracel Kingsley Coman, který patrně zkoušel střílet, ale místo toho vymyslel ideální přihrávku na malé vápno, kde jeho spoluhráč s pětkou na dresu snadno překonal Olivera Baumanna - 1:0.

Místo toho, aby se obhájce titulu ihned pokusil o navýšení vedení, následovala poklidná pasáž, která vlastně neskončila ani s hlavičkou Thomase Müllera, jelikož ta skončila vedle. Serge Gnabry byl se svou ranou o něco přesnější, leč taky ne dostatečně. V závěru se ještě dobrým obranným zákrokem prezentoval Pavel Kadeřábek, ale víc toho aktéři během otevíracího dějství nestihli.

Po změně stran pobídnul Gnabry kolegu Saného, který už předvedl mnoho lepších zakončení. V 53. minutě se český obránce opět prezentoval i v ofenzivě, jenže po pobídce od Angeliña nezamířil přesně. V 65. minutě se musel mít na pozoru Baumann, kdežto při protiútoku byl pokus Gnabryho zblokován do bezpečí.

V minutě jednasedmdesáté fauloval Müller před šestnáctkou Andreje Kramariće, jenž se záhy sám ujal exekuce přímého kopu. A provedl ji tak dokonale, že se balon otřel o z jeho pohledu levou tyč a zapadnul za záda Yanna Sommera, který plachtil vzduchem marně - 1:1. Hned po rozehrávce prodloužil Matthijs de Ligt za sebe, kde číhal Pavard a skóroval, nicméně z ofsajdu.

Záhy musel muž v rukavicích krotit střelu střídajícího Tela, a také Gnabryho. Tenhle sedmadvacetiletý fotbalista měl ještě dvě velice dobré možnosti, jenže k nelibosti příznivců a příznivkyň Bayernu nevyužil ani jednu.

Více informací k zápasu

RB Lipsko - FC Augsburg 3:2

15.04.2023 15:30

Góly: 10. Kevin Kampl, 32. Timo Werner, 35. Timo Werner - 5. Arne Maier, 82. Rubén Vargas

Týmu, který vstřelí brzký gól, se většinou hraje s o poznání větším klidem. Jenže FCA náskok dlouho neudrželi a ještě v prvním poločase o něj díky dvěma slepeným brankám, o které se postaral Timo Werner, přišli úplně. Po změně stran stačili už pouze snížit, což znamená, že šest kol před koncem stále nemají nic jistého. Kdežto RB rozhodně neztrácejí v honbě za konečnou třetí příčkou naději.

Místo Rafala Gikiewicze si stoupnul mezi tři tyče hostujícího výběru Tomáš Koubek a už po necelých 120 sekundách musel čelit pokusu, který jeho směrem vyslal Dominik Szoboszlai. Díky tomu mohli jít die Fuggerstädter do vedení, jelikož Iagův přízemní centr z levé strany napálil z první do sítě ve vápně se pohybující Arne Maier - 0:1.

O odpověď se pokusil Willi Orbán, nicméně střílel příliš slabě. Zato v následující minutě se po centru Wernera z pravé strany dokázal na přední tyči - ač tísněn - prosadit Kevin Kampl, byť se to neobešlo bez zranění, které si vyžádalo rychlé ošetření - 1:1. Na další přesný zásah se čekalo do minuty dvaatřicáté.

Defenzivní borci ze skvadry kouče Maaßena sice o Wernerovi věděli, ale přesto mu nevěnovali těsnější pozornost, díky čemuž si bývalý hráč Chelsea mohl převzít přihrávku od Benjamina Henrichse a přetavit ji ve vedoucí branku - 2:1. Už za 180 sekund si lehce za hranou vápna převzal centr od Kampla a krásným halfvolejem překonal potřetí českého brankáře - 3:1. V aktuální sezoně má na kontě už devět zářezů.

Do konce úvodního dějství už se žádná další vyložená příležitost neurodila. V tom druhém se čekalo bezmála čtvrt hodiny, než se odhodlal Joško Gvardiol, avšak další pojistku nepřidal. V následující fázi si dobrou možnost nevytvořil ani nikdo ze svých spoluhráčů, zatímco Augsburští se marně dostávali do dobře zorganizované obrany.

Povedlo se to až Rubenu Vargasovi, ke kterému se osm minut před vypršením řádné hrací doby odrazil míč a jeho přízemní volej levačkou skončil u pravé tyče - 3:2. Dvougólové vedení chtěl svému mančaftu navrátit Konrad Laimer. Koubek byl striktně proti. Na straně Lipska se neprosadil ani Christopher Nkunku. Nakonec to nemuselo ničemu vadit, protože nikdo z protihráčů francouzského forvarda, který tudíž nadále setrvává na dvanácti vstřelených brankách, si do finálního hvizdu rozhodčího Fritze už nedokázal žádnou šanci ke skórování vytvořit.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 1:1

15.04.2023 15:30

Góly: 51. Dejan Ljubičić - 17. Ludovic Ajorque

Zatímco v říjnu minulého roku se stal vzájemný duel těchto celků jednoznačnou záležitostí, při které vyhráli die Nullfünfer v poměru 5:0, kdy se do listiny zapsalo pět různých střelců, tentokrát si fotbalisté klubu, ve kterém kdysi působil třeba český obránce Zdeněk Pospěch, nedokázali těsné vedení udržet. Šance na pohárové umístění tedy pořád žije, zatímco Kozli stále můžou zakončit ročník v horní polovině tabulky.

Hned v úvodu zápasu se Julian Chabot dožadoval odpískání penalty, jenže rozhodčí Benjamin Cortus neměl pro jeho stížnosti pochopení. Následně se z velké dálky osmělil Anton Stach a o tři sekundy později musel sám uznat, že to neby dobrý nápad. V 17. minutě centroval před bránu z pravé strany Silvan Widmer.

Ludovic Ajorque, posila z francouzského Strasbourgu, si počíhal za obráncem a z hranice malého čtverce nedal Schwäbemu šanci - 0:1. Opakované záběry žádné provinění proti pravidlům neukázaly. Po vyrovnání zatoužil Eric Martel, ale protože zamířil jenom do středu brány, nechal holt Robin Zentner děkovat.

Po půl hodině si Kainzův centr převzal Kingsley Schindler, nicméně jeho křižná střela se nesetkala s přesností. Poté se zase dostal do zakončení Martel, který cílil zpoza šestnáctky nad. Ale i kdyby ne, muž v rukavicích by patrně celou situaci kontroloval. V nastaveném čase ještě zaujal se svými nůžkami Chabot, leč stav na ukazateli zůstal neměnný.

To platilo až do 52. minuty, kdy si na hranici vápna naprosto neobsazený Dejan Ljubičić narazil s Jonasem Hectorem a přízemní střelou vyrovnal na konečných 1:1. To ale neznamená, že by nebyly k vidění žádné další příležitosti. Pod jednu se podepsal Linton Maina, když předskočil Edimilsona Fernandese a následně bohužel pro domácí minul. V samotném závěru měl dobrou možnost autor vyrovnávacího zásahu. Zapsat se mezi střelce i podruhé mu však nebylo přáno, protože nenastavil optimálně placírku svojí pravé nohy.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 3:3

15.04.2023 15:30

Góly: 78. Tanguy Coulibaly, 84. Josha Vagnoman, 90+7. Silas Katompa Mvumpa - 26. Sébastien Haller, 34. Donyell Malen, 90+3. Giovanni Reyna

Když za stavu 0:2 inkasoval Konstatinos Mavropanos v rychlém sledu dvě žluté karty, málokdo pochyboval o tom, že si Borussia připíše proti o záchranu bojujícímu soupeři na konto celkově devatenáctou výhru. Jenže závěrečná dvacetiminutovka přinesla další čtyři góly, přičemž Silas Katompa Mvumpa vyrovnával na konečných 3:3 až v poslední nastavené minutě.

V 10. minutě musel předvést hned dva zákroky Fabian Bredlow. Nejprve vychytal Sébastiena Hallera, a poté si poradil i s dorážkou v podání Juliana Brandta. Další pokus patřil Guirassymu, který domácí do vedení neposlal. Záhy poněkud zazmatkoval Mats Hummels, ale vlastní gól se naštěstí pro skvadru Edina Terziće nekonal.

Naopak ve 26. minutě si Haller počíhal na Malenovu pobídku z pravé strany a na bližší tyči z první poslal kulatý předmět do břevna, od něhož se odrazil na místo určení - 0:1. Krátce po rozehrávce se síly znovu mohly vyrovnat. Chris Führich předvedl dobrou práci s míčem, který poslal Guirassymu, jenž ztroskotal na výborném Gregoru Kobelovi.

V minutě třiatřicáté přišla pro tým Sebastiana Hoeneße další pohroma. Na hranici pokutového území si udělal prostor Donyell Malen a na jeho tvrdou přízemní střelu Bredlow nedosáhnul - 0:2. Pak si první žlutou připsal Mavropanos a za 240 sekund byl vyloučen, jelikož lehce kopnul Malena, což neušlo pozornosti sudího Osmerse. Červená karta byla zasloužená.

Po startu druhého poločasu zkusil štěstí Jude Bellingham a za strážcem stuttgartské svatyně zvonilo břevno. Sehrou Guirassy si následně převzal balon a lehkým obloučkem překonal švýcarského gólmana, nicméně stál zhruba o dvacet čísel v ofsajdu. Po hodině hry o sobě dal vědět do té doby téměř neviditelný Karim Adeyemi, ale přestřelil.

Guinejský útočník ve službách VfB, jenž před sezonou přišel na hostování ze Stade Rennes, byl nadále aktivní, avšak gólu se nakonec nedočkal. A nevyšlo to ani Reusovi, jehož přímý kop zastavilo břevno. V 78. minutě se vyhnul dvěma protihráčům Tanguy Coulibaly a díky teči Emreho Cana se mu podařilo snížit - 1:2.

Borna Sosa za chvíli minul zařízení, leč Josha Vagnoman využil po rohovém kopu šťastného odrazu a ranou z šesti metrů do horní poloviny brány vyrovnal - 2:2. Jenže nerozhodný stav nesvítil v Mercedes-Benz Areně na ukazateli skóre ani deset minut. Pěknou akci hostů chtěl zakončit střídající Soumaïla Coulibaly, ale dočkal se až Giovanni Reyna, když si sebral odražený míč a přízemní ranou propálil jak gólmana, tak jednoho z obránců - 2:3.

Domácí bojují o setrvání mezi německou elitou, a tak to nezabalili. Díky odvaze a odhodlání se dočkali alespoň bodíku, který zařídil rodák z Demokratické republiky Kongo Silas Katompa Mvumpa (dříve známý jako Silas Wamangituka Fundu), jenž využil chyby Soumaïly Coulibalyho a po zemi uklízel mezi tři tyče - 3:3.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Hertha BSC 5:2

14.04.2023 20:30

Góly: 3. Tim Skarke, 14. Marius Bülter, 48. Simon Terodde, 78. Marius Bülter, 90+2. Marcin Kamiński - 45+2. Stevan Jovetić, 84. Marco Richter

Sezona se už pomalu, ale jistě blíží ke svému konci. V Gelsenkirchenu si to před pár týdny začali naplno uvědomovat a díky tomu se zvedli herně i výsledkově. Zároveň platí, že v tabulce poskočili na barážovou pozici. Záchrana v Bundeslize tedy získala velmi reálné obrysy. Naopak v Berlíně nervozita stoupá, protože tým šest kol před koncem klesnul na osmnáctou příčku.

Není pochyb, že skvadře Thomase Reise výrazně pomohla brzká trefa. Postaral se o ni už po necelých 180 sekundách Tim Skarke, když si s trochou štěstí poradil se dvěma obránci a následně z hranice šestnáctky cílil do pravého horního rohu brány, přičemž nutno dodat, že mu ke skórování pomohlo břevno - 1:0. V každém případě skvělý start, který deset minut poté potvrdil Marius Bülter.

Útočník z města Ibbenbüren, který dva týdny zpátky oslavil třicetiny, využil pozičního zaváhání Marca Richtera, jenž vůbec neodhadnul dráhu Skarkeho centru z pravé strany a hlavou z pěti metrů navýšil vedení Schalke - 2:0. Za dalších deset minut se k balonu dostal Stevan Jovetić a Ralf Fährmann stačil vyrazit na tyč.

Záhy se z dálky osmělil Marius Bülter, nicméně Oliver Christensen byl tentokrát pozorný. Také další pokus patřil domácím. Jmenovitě to byl Dominick Drexler, kdo poslal kulatý předmět do boční sítě. Když už to vypadalo, že die Königsblauen půjdou do šaten s dobrým dvougólovým náskokem, využil výše zmíněný černohorský reprezentant svou další šanci v zápase.

V nastaveném čase si proti přesile udělal prostor a na jeho ránu muž v rukavicích nedosáhnul - 2:1. Jenže hráčům klubu z Veltins-Areny vyšel i začátek druhé půle. Prakticky po velmi podobném počtu sekund se vydal Kenan Karaman z pravé strany na brankáře, jehož zaskočil přihrávkou na Simona Teroddeho, který uklízel do prázdné - 3:1.

Poté zatoužil přispěchat s překvapením Lucas Tousart, jehož dalekonosná střela na místo určení nedoputovala. Po hodině hry to zkusil Bülter z přímého kopu, ale úspěšný nebyl. Na druhé straně chtěl zahrozit Wilfried Kanga, leč výsledek se příliš nelišil. Marius Bülter, který za Schalke kope od roku 2021, si spravil chuť v 78. minutě.

Christensen vyběhnul mimo vápno pro dlouhý Latzův míč za obranu, jenže autor druhého zásahu v tomto klání byl o krok rychlejší a celou situaci vyřešil stylovým obloučkem - 4:1.

Jiskřičku naděje vykřesal šest minut před vypršením řádné hrací doby Marco Richter, když neobsazený zblízka zakončil akce, při které hrála důležitou roli skutečnost, že Kanga ve vápně zahrál na housličky Jenzovi - 4:2.

Šťastný střelec se o chvíli později proměnil ve výborného obránce, když zkazil pátou radost Karamanovi. Ovšem poslední slovo měli stejně hráči Schalke. V nastaveném čase byl Terodde faulován Uremovićem a Christensen chytal následný přímý kop Marcina Kamińského zpoza pokutového území marně - 5:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Bayern Mnichov
28
17
8
3
78 : 30
59
2
Borussia Dortmund
28
18
3
7
62 : 39
57
3
Union Berlín
28
15
7
6
43 : 31
52
4
RB Lipsko
28
15
6
7
53 : 35
51
5
SC Freiburg
28
14
8
6
41 : 37
50
6
Bayer Leverkusen
28
13
5
10
51 : 41
44
7
Eintracht Frankfurt
28
11
9
8
49 : 41
42
8
1. FSV Mainz 05
28
11
9
8
46 : 39
42
9
VfL Wolfsburg
28
10
10
8
46 : 36
40
10
Borussia Mönchengladbach
28
9
9
10
43 : 45
36
11
1. FC Köln
28
7
11
10
37 : 46
32
12
Werder Brémy
28
9
5
14
43 : 54
32
13
TSG Hoffenheim
28
8
5
15
38 : 47
29
14
FC Augsburg
28
8
5
15
37 : 53
29
15
VfL Bochum
28
8
3
17
31 : 61
27
16
VfB Stuttgart
28
5
9
14
35 : 50
24
17
Schalke 04
28
5
9
14
26 : 52
24
18
Hertha BSC
28
5
7
16
33 : 55
22

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (45)

Přidat komentář
monty25

Schalke Aspoň malá náplast na ten dnešní basket...

Reagovat
Csaplárova past

Stejně je to strašný vidět kluby jako Schalke nebo Stuttgart takto nízko v tabulce. O Hannoveru a HSV radši nemluvím ...

Reagovat
Salfovic

Není Darida, nebude Bundesliga.

Reagovat
MarcoBanco

Konečne pekná nálož nepamatám, kedy Schalke dalo naposledy 5 golov

Reagovat
Rudnevs

Proti Paderbornu 2019.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Rudnevs

Schalke konecne opäť goly a aspon mala nadej na zachranu

Reagovat
cologneFC

Na zaplakanie je ten spodok tabuľky. Hoffenheim sa už asi zachráni, snáď ešte Augsburg spadne. Bochumu to neprajem, ale radšej oni ako Schalke alebo Stuttgart.

A z druhej ligy snáď nepôjde hore Heidenheim. Ani z Darmstadtu nie som nadšený, ale to sa dá akceptovať.

Reagovat
Rudnevs

Hoffenheim mal stastie, ze sa zdvihol a unikol tej negativnej serii. Po tom, co sa im to podarilo prelomit, uz by nemali mat so zachranou problemy.

Co sa tyka Schalke, vcerajsok dodava optimizmus, ale vzhladom na to, ze na zachranu potrebujeme este 7-10 bodov a v zvysnom programe nevidim superov, proti ktorym by sa dali tie body ziskat, treba ostat na zemi. Zvlast ked Stuttgart i Hertha (ano, predpokladam, ze po tomto kole Schwarz leti a zachranovat ich opät bude Dardai alebo niekto) sa budu spoliehat na efekt noveho trenera.

A Bochum nespadne, ti maju rychle kridla, na to Schalke nema. Aspon ale to bude (pre mna) zostup so ctou, ze sme tu obrovsku stratu dokazali aspon dobehnut a zabojovat. Navyse s timovym duchom, bolo tam to srdiecko. Nebude to taka potupa s totalne rozbitym timom ako dva roky dozadu.

Reagovat
cologneFC

Idem pozrieť na Bochum keď budú hrať doma s Augsburgom. To bude jeden z rozhodujúcich zápasov. Tak ich snáď porazia.

Schalke veľmi neverím, kvalita tam nie je, aj keď bojovnosť je neskutočná. Oni sa musia pozbierať hlavne ekonomicky. Je jasné, že druhá liga im s tým veľmi nepomôže, ale hlavne im neuškodí. Schalke sa potom môže vrátiť silné a konkurencieschopné.

Hertha je už iný príbeh, tam nefunguje nič, mužstvo mi príde úplne bez motivácie. Tí hráči majú kvalitu a na ihrisku to nevidieť. Pamätám si také časy u nás a to obdobie bolelo. Nezávidím fanúšikoim Herthy.

Reagovat
Rudnevs

v podstate súhlas so všetkým. Schalke mi príde, že sa spamätalo moc neskoro a už len to, že tú stratu dohnali, je malý zázrak, ale na záchranu to stačiť asi nebude. Tá kvalita v ofenzívne moc nie je, ale nebyť tam od začiatku Kramer a byť tam od začiatku Jenz, tak by to podľa mňa na tesnú záchranu stačilo. Takto a s tým strašným losom ku koncu ale asi skôr nie. Každopádne, v klube je podľa mňa narozdiel od Herthy a VfB celkom poriadok a druhý zostup by bol jednoduchší než prvý. Nebude sa musieť znižovať rozpočet na platy o takú veľkú čiastku, nebude sa musieť hľadať celkom nový káder (hoc dôležití hráči odídu, to je jasné), noví ľudia,... je to v podstate stále pokračovanie tej cesty, ktorá sa nastolila po páde, akurát (by) sa ukázalo, že na prvú ligu to zatiaľ nie je.

Hertha ako klub je v pohode a má svoje čaro, ale tomu súčasnému tímu sa fandiť moc nedá, taká zvláštna zmes hráčov, navyše tie večné cirkusy vo vedení. Pripomína mi to Schalke z pred dvoch rokov alebo HSV pred časom, akurát majú stále lepší herný prejav, preto majú podľa mňa väčšie šance na záchranu. Prial by som im ale zostup. V ich vlastnom záujme. Finančne ich to nezruinuje, majú teraz toho nového investora.

Reagovat
cologneFC

Zhrnul si to dobre. Bude zaujímavé sledovať Herthu aj Schalke ako sa budú z toho vyhrabávať. Dúfam, že hlavne Schalke sa to do 5 rokov podarí, dlhy sú tam ešte stále veľmi veľké a rozhadzovať sa nebude. To, ako to robia teraz, mi príde sympatické. Tak snáď im to vydrží a nebudú zase siahať po nejakých investoroch.

Hertha je iný prípad. Neprajem im síce nič zlé, ale nepodporujem vstupy investorov do klubov. Budú to mať veľmi ťažké, lebo tie peniaze budú musieť raz splatiť (aj s úrokmi). To znamená, že musia hrať minimálne v hornej polovici tabuľky 1. ligy. Ak teraz vypadnú, tak to bude pre nich katastrofa (hlavne ak tam budú dlhšie, ako HSV). Ale sami si zvolili túto cestu a veľmi sa čudujem ich členom. Nesledujem to detailne, neviem či sa tam vôbec hlasovalo o vstupe investorov do klubu. Ak áno, tak je to veľmi smutné, že ich tam pustili.

No a Stuttgert? Tam je totálny chaos. Potrebovali by nejakého Baumgarta, ktorý dá tomu tímu jasnú víziu. Po tom, ako do vedenia prišiel Wehrle som čakal, že sa aspoň po finančnej stránke stabilizujú. Wehrle je dobrý manažér a asi to potrebuje viac času. Problém Stuttgartu vidím hlavne v mužstve, tam si musia urobiť poriadok.

Reagovat
Rudnevs

Ja mám pocit, že problém Stuttgartu je ale práve Wehrle. Odkedy odtiaľ spolu s Vogtom vytlačili Hitzlspergera, Mislintata a Matarazza, tak celé to šlo niekam… fans sa na twitteri dennodenne sťažujú práve na dvojičku Wehrle/Vogt a aj Labbadia neuspel zrejme kvôli tomu, že bol považovaný za ich koňa. Táto dvojka tam robí bordel a tie boje o moc tomu moc neprospeli.

Možno sa mýlim, ale nemyslím si, že Hertha bude investorovi musieť niečo vracať. Nedali im prachy vo forme pôžičky, či ano? Oni kúpili kapitál od Windhorsta a kapitál Herthy im tým pádom patrí (aj keď v podstate nie su majiteľ v pravom slova zmysle, lebo nemajú rozhodovacie právo kvôli 50+1).

Reagovat
andrew96

Dárdai už je tam.

Reagovat
Rudnevs

No joo do tretice všetko dobré

Reagovat
vladino10

Vrch je na zaplakanie

Reagovat
Rudnevs

Všetci mám pocit. To je tá vyrovnaná liga. Jediný, kto má teraz fakt že formu, je paradoxne Leverkusen a po novom žiaľ i Hoffenheim.

Reagovat
vladino10

Keby tak bola vyrovnaná vďaka tomu, že sú všetci dobrí, ona však je vyrovnaná preto, že sú tam sami kripli..

Reagovat
cologneFC

Tam až nedovidím

Reagovat
Werkrider

Reagovat
andrew96

A Sandhausen už zase chytá záchranářskou stínu.

Reagovat
Rudnevs

Len to nie Snáď už konečne spadnú aj s Regensburgom. Hansa, Nürnberg a Magdeburg snáď záchrana.

Reagovat
Kincl

Proč to musí trénovat ten mrzák Tuchel?

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern se rozjede, je tam krátce.

Reagovat
Kixi Syhimour

BvB

Reagovat
SixtoRodriguez

no mne je zle

Reagovat
$dolar$

Dortmund

Reagovat
vladino10

V 98. Minúte máš vo vapne štyroch hráčov keď vyhravas. Štyroch. Super dvoch pred vápnom a dvoch vo vapne. Čo ti jebe?

Reagovat
vladino10

Ti blbci nevedeli ani loptu vpredu podržať proti stuttgartu čo hral 60 minút oslabenie. Proste dve nahrávky a strata lopty. Extrém. Extrém...ten klub v živote titul nevyhrá, to je mentalita porazených. Škoda. Veľká škoda.

Reagovat
Rudnevs

Zapas som nevidel, cize nechcem sa ich zastavat, ale bolo mi jasne, ze to bude tazke. Stuttgart teraz pod novym trenerom pojde bomby, pre tie kluby z vrchu bude teraz peklo hrat proti zachranujucim sa klubom, ti do toho vzdy daju 110%.

Reagovat
vladino10

Tak...Stuttgart hral 60 minút v oslabeni a Dortmund viedol 0:2. Takýto zápas nemôžeš stratiť. Písal som to tu celkom v návale emócií, ale videl si ten 3. Gól Vfb? Ja tomu ani dnes nerozumiem. 98. Minúta. Stuttgart ma vo vapne Dortmundu dvoch hráčov, pred vápnom ďalších dvoch. Dortmund má vo vapne 4 hráčov a ostatní sú niekde v zadku...hrozne bránenie, hrozne, totálne sa na to vykašľali v tej situácii.

Reagovat
janinho

aj keby dali 200%... vyhravas 2:0 a super pride pred polcasom o hraca. ako sa toto da dpc nevyhrat??? za toto by som hracom nechal bezat po zapase polmaraton a z auta by som im megafonom nadaval jak ten megariaditel cyklista vo Fantozzim...

Reagovat
Kucka

Reagovat
Müllered

Dortmund vy ubožáci vůbec nepomáháte. S takovou bídou si Tuchel nezaslouží vyhrát titul. Tuchel, Brazzo, Kahn out

Reagovat
smazaný uživatel

Šílenství, fakt šílenství.

Reagovat
Ranoth

je to skoda, ze Dortmund ten titul nechce

Reagovat
Salfovic

Škoda odpadnutí Unionu, to by byl ideální mistr

Reagovat
Rudnevs

To by bola krása. A skvelá rozprávka.

Aj tak dúfam, že to aspoň ten Dortmund prelomí. V Serii A bol úpadok Juventusu to najlepšie, čo sa im mohlo stať. Za posledné štyri roky štyria rôzni majstri (ak tam už môžem rátať i Neapol) a pokiaľ sa Benfica nejak zázračne nespamätá, tak majú dva tímy v semifinále LM. Niečo takéto by potrebovalo aj Nemecko.

Reagovat
Salfovic

Taková německá obdoba Lestru. Jinak, zdejší ,,italští´´ fanoušci prakticky unisono naříkají, jak jde italskej fotbal do řiti, letošním výsledkům v LM navzdory.

Reagovat
Rudnevs

Nakoľko sú tu zväčša Juventini.

Reagovat
fenixLFC

nie, tam maju problem aj ostatny timy. nechem sa nikoho dotknut ale ta letosni LM je krasny ukaz stastenho zrebu. popravde ani jedne z tych timov v "talianskej" casti pavuka by pravdepodobne nepresiel cez nikoho z tej druhej (okej, cez chelsea asi ano ) realne aj v tej LM juventus nepresiel ani cez skupinu, inter aspon zvladol vyradit barcelonu v skupine a potom vyradili totalne zufaly tottenham, porto a frankfurt

Reagovat
Rudnevs

Je pravda, ze maly stastny los, ale neda sa povedat, ze by siel taliansky futbal do riti. Financne to na Premier League neni, ale to nebolo ani predtým, bez hegemonie Juventusu sa zdvihla aspoň zaujimavost a opäť šli hore tímy ako AC, Inter.

Reagovat
20fredy20

Sommer asi nebol dobra nahrada . Uz nech sa uzdravi Neuer.

Reagovat
vladino10

Ak by si neuer zobral do sezóny formu z MS tak by bol dobrá náhrada hocikto

Reagovat
smazaný uživatel

LM na dosah (:

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele