Česko – Německo 5:1. Lukeš přišel o nulu až v 55. minutě

Foto: Jan Beneš, Český hokej

15. dubna 2023, 19:10

Josef Prášek

Čeští hokejisté ve Frankfurtu nad Mohanem porazili Německo 5:1 a úspěšně tak navázali na čtvrteční výhru 6:2 nad stejným soupeřem. Další zápas sehrají Češi ve čtvrtek a pátek v Porubě proti Slovensku.

Do branky naskočil místo Dominika Pavláta Štěpán Lukeš, trenéři udělali i další změny v sestavě, volno měli Šimon Stránský, Jiří Smejkal, Martin Jandus a zmiňovaný Pavlát. 

Zatímco ve čtvrtek šli do vedení Němci, tak tentokrát to byli právě Češi.

Luboš Horký posílal kotouč před branku, kde se odrazil od brusle Jakuba Fleka přímo do sítě! Brněnský útočník tak navázal svoje povedené čtvrteční vystoupení (2+1).

Vedením 1:0 pro Česko skončila i první třetina. Diváci poté viděli šance na obou stranách, do samostatného úniku se dostal třeba Parker Tuomie, ale Lukeš ho vychytal.

Nedáš, dostaneš! O chvíli později se z dorážky prosadil David Tomášek a navýšil české vedení.

Česku se povedl vstup do třetí části.

Po nádherné kombinaci upravil na 3:0 Filip Chlapík, povedené asistence si připsali Michael Špaček a David Tomášek. A aby toho nebylo málo, ve 48. minutě to už bylo 4:0. Radan Lenc přesně pálil z levé strany.

Už to vypadalo, že si Štěpán Lukeš připíše čisté konto, ale pět vteřin po vyloučení Filipa Chlapíka snížil na 1:4 Dominik Bokk. O poslední trefu se nakonec postarali Češi, mezi střelce se zapsal Ondřej Beránek a národní tým mohl slavit výhru 5:1.

Další přípravný zápas čeká svěřence Kariho Jalonena ve čtvrtek proti Slovensku.

NĚMECKO – ČESKO 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 55. Müller (Bokk) – 2. Flek (Horký, Horák), 36. Tomášek (Černoch), 47. Chlapík (Špaček, Tomášek), 49. Lenc (Černoch), 59. Beránek (Černoch).
Rozhodčí: Hunnius, Hoppe – Hurtik, Menz.
Vyloučení: 3:3.
Využití: 1:0.
Diváci: Doplníme později.
Německo: Ancicka – Karrer, Mik, Müller, Wirth, Zimmermann, Weber, Mebus, Fohrler – Eder, Fleischer, Bokk, Soramies, Ehl, Samanski, Kammerer, Tuomie, Karachun, Fischbuch, Noebels. Trenér: Kreis.
Česko: Lukeš – Jordán, Zámorský, Němeček, Zábranský, Kučeřík, Mozík, Pýcha, Moravčík – Tomášek, Špaček, Chlapík – Flek, Horák, Horký – Hrabík, Najman, Pour – Lenc, Černoch, Beránek – Kovařčík. Trenér: Jalonen.

Další přípravná utkání českého týmu

Čtvrtek 20. dubna:
17:10 Česko – Slovensko (Ostrava-Poruba)

Pátek 21. dubna:
17:10 Česko – Slovensko (Ostrava-Poruba)

Čtvrtek 27. dubna:
18:30 Rakousko – Česko (Vídeň)

Sobota 29. dubna:
16:00 Česko – Rakousko (Brno)

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz