Serie A - preview 30. kola: Atalanta hostí Fiorentinu

14.04.2023, 09:22, aktualizováno 17.04.2023, 09:21
Previews
Ademola Lookman (© AFP)

Fiorentině se daří a v tuto chvíli se může na několik dní koncentrovat na Serii A. Minulý týden porazila Lech Poznaň 4:1 a je jednou nohou v semifinále Konferenční ligy, o to složitější to proti ní bude mít Atalanta./p>

ACF Fiorentina - Atalanta Bergamo

pondělí 20:45

Serie A má v pondělí na programu dohrávku a půjde o skutečný šlágr. Fiorentina totiž přivítá Atalantu Bergamo, která si brousí zuby na Ligu mistrů. Viola neprohrála už třináct soutěžních zápasů v řadě a stále může pomýšlet na evropské poháry pro příští rok.

Stadio Artemio Franchi se může těšit na atraktivní souboj, ve kterém budou hrát hlavní roli evropské poháry. Atalanta letos neprožívá úplně ideální sezonu, na druhou stranu ji patří šesté místo a klíčová čtvrtá pozice není daleko. Orobici však mají problémy s kontinuitou výsledků a v poslední době nedokáží na dobrý výkon navázat. Před týdnem například prohráli s Boloňou, přičemž v předchozích dvou kolech získali šest bodů.

Fanoušci Atalanty se v posledních letech přivykli vídat své oblíbence v popředí tabulky Serie A i v evropských pohárech, takže pokud by Orobici skončili na horším než šestém místě, bylo by to zklamání. Pokud jde o vzájemné zápasy s Fiorentinou, ty bývají hodně nevyzpytatelné. Atalanta například vyhrála první duel 1:0, ale loni oba zápasy prohrála.

"Nastoupíme proti celku, který má formu jak v lize, tak i v poháru a jenž má hráče, kteří rostou a daří se jim. V prvním zápase to měli těžké, ale nyní bojují a získávají body. V Bergamu to byl vyrovnaný zápas a podobný očekávám i teď," nechal se slyšet na tiskové konferenci Gian Pier Gasperini.

Fiorentina se pod Italianem rozehrála do skvělé formy a platí to nejenom v italské nejvyšší soutěži, ale také v Konferenční lize. "Fialky" jsou nesmírně blízko postupu do semifinále, protože minulý čtvrtek zvítězili na půdě Lechu Poznaň 4:1. Odveta se bude hrát již tento týden ve Florencii a italský celek rozhodně nehodlá nic podcenit. Dá se očekávat, že Vincenzo Italiano nechá odpočívat některé opory, byť je stávající utkání s Atalantou rovněž důležité.

Fiorentině bude scházet jen Sirigu, jehož místo bez problému "zalepí" Terracciano. Kouč Vincenzo Italiano má jinak kádr pohromadě a může i šetřit některé hráče na Konferenční ligu. Na straně Atalanty chybí tři hráči, jmenovitě Hateboer, Ruggeri a Vorlický.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodo, Quarta, Igor, Biraghi - Amrabat, Mandragora - Ikoné, Bonaventura, González - Cabral

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Toloi, Djimsiti, Scalvini - Zappacosta, De Roon, Ederson, Maehle - Lookman, Hojlund, Boga

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.41 - 3.02

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

US Lecce - UC Sampdoria

neděle 12:30

V neděli krátce po poledni vytáhne do boje i poslední tým tabulky, janovská Sampdoria. Mise trenéra Stankoviće zatím vyznívá značně negativně a Doria se s tím pokusí něco udělat na půdě Lecce. I to je přímo ohrožené sestupem.

Na skromném stadionu nováčka Via del Mare se dá očekávat tuhá bitva s mnoha emocemi a dramaty. Protože oběma týmům jde bezprostředně o život. Domácí jsou na tom samozřejmě lépe než Doria, ale případná prohra by mohla jejich situaci řádně zkomplikovat. Před vypuknutí tohoto kola má Lecce na kontě 27 bodů a tedy náskok pěti bodů na sestupové příčky. Což se ale může velmi rychle změnit.

Zvlášť když se podíváme na poslední týdny, v nichž Lecce mírně řečeno nezářilo. Z minulých šesti utkání nezískalo ani bod a dokonce v pěti z nich nezaznamenalo ani jednu vstřelenou branku. Kromě Dermakua s Pongračićem mu ale nikdo důležitý nechybí. Sampdoria postrádá Audera, Güntera, Pussetta a Contiho.

Trenér Dejan Stanković má oprávněně s každým dalším kolem na čele víc a víc vrásek. Jeho mise je neúspěšná, což dokazuje poslední místo v tabulce a také negativní čísla. Doria dala za 29 utkání jen pouhých 18 branek a už jich přitom dostala 50. Na sedmnáctou Spezii ztrácí už 11 bodů a záchrana je v nedohlednu. Naposledy navíc nezvládla klíčový duel s Cremonese a po pětibrankovém thrilleru se nováčkem nechala v tabulce předskočit.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Gallo - Gonzalez, Hjulmand, Blin - Strefezza, Colombo, Di Francesco

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Zanoli, Amione, Nuytinck - Leris, Winks, Rincón, Augello - Cuisance, Djuričić - Gabbiadini

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.75 - 3.51 - 5.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Turín FC - Salernitana Calcio

neděle 15:00

Tradiční italský nedělní čas od tří hodin odpoledne se tentokrát bude týkat jen jednoho utkání. V Turíně se proti sobě postaví domácí Býci a návštěva ze Salerna. Turín naposledy opět prohrál a bude to chtít napravit, jenže Salernitana se v nedávné době naučila pravidelně bodovat.

Turínští Býci se poperou o lepší postavení v tabulce na domácím stadionu Olimpico Grande Torino a pokud utkání zvládnou, tak by se aspoň na pár hodin mohli posunout na desátou příčku, než své utkání s AS Řím odehraje Udinese. Jeho náskok na Turín totiž činí jen jediný bod. Právě s AS Řím se Býci utkali naposledy a měli dost smůly. Zápas totiž rozhodl mourinhovský beton a Dybalova přesná penalta z osmé minuty.

Turín sice předvedl několik náznaků šancí, ale na body to stačit nemohlo. Nicméně proti týmům nacházejícím se v bezprostředním ohrožení sestupem se Granatě daří. Svěřenci trenéra Juriće porazili v nedávné době jak Lecce, tak Udinese, přičemž remizovali s Cremonese. Proti Salernitaně si nezahraje vykartovaný Schuurs či zranění Aina se Zimou, hosté zase dorazí bez Coulibalyho s Črnigijem.

Salernitana se sice zatím drží relativně daleko od sestupových potíží, ale zcela venku ještě rozhodně není. Doposud se jí povedlo posbírat jen 29 bodů, což jí vytvořilo náskok sedmi bodů na 18. Hellas. Dobrou zprávou je, že pod vedením trenéra Paula Sousy přestala Salernitana prohrávat. Od 23. kola neprohrála a o body naposledy obrala i Inter, s nímž zaznamenala už pátou remízu v řadě.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Gravillon, Buongiorno, Rodriguez - Singo, Ricci, Linetty, Vojvoda - Vlašić, Mirančuk - Sanabria

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Gyömbér, Daniliuć, Pirola - Mazzocchi, Nicolussi Caviglia, Vilhena, Bradarić - Candreva, Kastanos - Dia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 3.93 - 6.64

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

US Sassuolo - Juventus FC

neděle 18:00

Sassuolo by moc rádo vrátilo Juventusu poslední vzájemný duel a debakl 3:0, jenže momentálně nemá moc dobrou formu. Na druhou stranu může počítat s menší zápasovou zátěží než slavnější soupeř a ani Bianconeri v poslední době zrovna nezáří.

Sassuolo má v domácím duel s Juventusem rozhodně co napravovat. Aktuálně se mu totiž přestalo dařit a po sérii vítězství už dvakrát zaváhalo. Remíza s Turínem by se možná ještě dala pochopit, ale závěr minulého kola Sassuolo absolutně nezvládlo. Neroverdi hráli s Hellasem, jenž se blíží každým dalším kolem víc a víc sestupu. Díky brance Harrouiho vedlo Sassuolo celkem dlouho, ale šest minut před koncem inkasovalo. A když v páté nastavené minutě vymyslel brankář Consigli chybu, po níž brilantní střelou skóroval Gaich, bylo jasno.

Sassuolo potřebuje co nejdřív znovu bodovat, ideálně naplno, aby se mu první desítka příliš nevzdálila. Momentálně mu chybí jen dva body na desáté Udinese a v případě výhry by mohlo Zebry aspoň na pár hodin předskočit. Jenže proti Juventusu se mu dlouhodobě nedaří. Juventus vyhrál už pět z posledních šesti výjezdů na půdu Sassuola a nemá problémy nasázet mu dvě až tři branky.

Právě Juventus je tím týmem, proti němuž Sassuolo prohrálo nejvíc zápasů v první lize (už 14 z devatenácti) a proti kterému navíc dostalo nejvíc branek (47). Jedinou výhodou mimo domácí prostředí by snad mohla být menší únava a žádné absence. Juventus má absencí několik, počítáme mezi ně vykartovaného Alexe Sandra nebo zraněné duo De Sciglio či Kaio Jorge.

Navíc má za sebou náročný duel Ligy mistrů, který ho stál hodně sil, byť nemusel nikam cestovat. Svou roli ale Stará dáma zvládla a se Sportingem si poradila nejtěsnějším možným rozdílem. Stačila jí k tomu jediná trefa stopera Federica Gattiho, z něhož roste opravdu solidní obránce. Juventus si tímhle výsledkem trošku napravil sebevědomí pošramocené poslední porážkou od Lazia. Přesto mu v lize patří uspokojivé sedmé místo, což je vzhledem k robustnímu bodovému odpočtu docela zázrak. Dokážou se Bianconeri přiblížit po duelu se Sassuolem pohárům?

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Erlić, Tressoldi, Rogério - Frattesi, López, Henrique - Berardi, Pinamonti, Laurienté

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - Cuadrado, Miretti, Paredes, Rabiot, Kostić - Chiesa, Vahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.37 - 3.50 - 2.25

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AS Řím - Udinese Calcio

neděle 20:45

AS Řím má za sebou náročný výlet do Nizozemska, který ale vůbec nedopadl podle jeho představ. Ještě než se Vlci znovu porvou o postup v Evropské lize, čeká je domácí duel se Zebrami. Celek z Udine možná není zrovna ve formě, ale proti AS se mu v této sezoně abnormálně dařilo.

Tím narážím samozřejmě na první vzájemný duel aktuálního ročníku, který se pro AS stal synonymem katastrofy. Nefalšovanou pohromu zažilo AS v Udine počátkem září, kdy se do sítě brankáře Patrícia trefili čtyři různí hráči! Debakl o čtyřech brankách pak AS dlouho strašil. Ale aby Římané prohráli s Udinese obě utkání jednoho ročníku, to už se dlouho nestalo. Naposledy v sezoně 1997/1998, kdy na lavičkách obou klubů seděli pánové Zeman a Zaccheroni.

V neděli večer by se mu to ale možná podařit mohlo. Římané jsou v této sezoně jasně závislí na Paulu Dybalovi, pomineme-li defenzivu, která tvoří druhou část úspěchu. A Paulo Dybala dost možná nebude schopen nastoupit, protože se zranil v minulém soutěžním utkání. A stejně dopadl i střelec Tammy Abraham. Tím zápasem byla cesta na stadion de Kuip, kde se AS utkalo s Feyenoordem a nutno říct, že z výsledku musí být Vlci zklamaní. Prohráli sice jen o jeden gól, ale sami měli dost šancí na skórování. Lorenzo Pellegrini nedal penaltu, stoper Ibañez trefil břevno.

Kromě Abrahama s Dybalou, nad jejichž startem visí otazník, se do hry určitě nezapojí zraněné duo Karsdorp a Solbakken. Hosté postrádají Deulofeua s Ebossem.

A taky by si určitě přáli lepší formu. Poté, co senzačně zdolali AC Milán, dostali tři branky od Bologně. V minulém kole dokázali jen remizovat s Monzou a ztratili další body. I to jim ale stačí na solidní desáté místo s náskokem sedmnácti bodů na sestup.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Llorente - Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola - Wijnaldum, El Shaarawy - Belotti

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becão, Bijol, Pérez - Ehizibue, Pereyra, Walace, Lovrić, Udogie - Success, Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.21 - 5.12

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Bologna FC - AC Milán

sobota 15:00

Odveta čtvrtfinále Ligy mistrů proti Neapoli má pro AC Milán vysokou prioritu, nicméně v sobotu se musí Rossoneri ještě popasovat s Boloňou a to nebude nic jednoduchého. Ztrátu si Milánští dovolit nemohou, jinak riskují pád mimo první čtyřku.

Boloňa se v minulém kola pořádně vytáhla a ze hřiště silné Atalanty přivezla tři body. Navázala tak na přesvědčivé vítězství nad Udinese (3:0) a už čtyři ligová kola neprohrála. Svěřenci trenéra Thiaga Motty se v tabulce posunuli na osmé místo a klidně mohou usilovat o evropské poháry. Mezi favority však nepatří a platit to bude i pro sobotní utkání s obhájcem titulu. Neznamená to, že jsou bez šance. Koneckonců není to tak dávno, co doma porazili jiný milánský celek Inter 1:0.

Šance na body zvyšuje i fakt, že Rossoneri mají v nohách těžké čtvrtfinále Ligy mistrů proti Neapoli. Italský šampion ho vyhrál brankou Bennacera 1:0, ale v odvetě ještě bude mít co dělat. Šance jsou před úterním zápasem v Neapoli otevřené. Nabízí se ale otázka, jaká sestava na trávník stadionu Renato Dall'Ara vůbec vyběhne.

Situace AC není v Serii A kdovíjak růžová a další bodová ztráta, podobná těm s Empoli, Udinese či Salernitanou bude takřka jistě znamenat pád mimo první čtyřku a osm kol před koncem by to nebylo nic příjemného.

Boloňa je pro AC nevyzpytatelným soupeřem. Na San Siru jí letos porazili 2:0, nicméně v loňské sezoně doma jen remizovali 0:0 a byla to jednoznačná ztráta v boji za pozdějším Scudettem. Forma Pioliho svěřenců není v domácí soutěži zrovna optimální a Boloňa toho může využít.

Domácí ekipa se musí v sobotu obejít bez Cambiasa, Arnautoviće, Soriana a Orsoliniho. Pro trenéra Thiaga Mottu to jsou nepříjemné absence, ale tým v minulých kolech ukázal, že se s tím umí vypořádat. Pokud jde o Rossoneri, ti jsou až na Ibrahimoviće kompletní. Dá se však očekávat, že Pioli nějaké změny udělá.

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumi, Kyriakopoulos - Schouten, Domínguez - Aebischer, Ferguson, Barrow - Sansone

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Kalulu, Thiaw, Ballo-Touré - Vranckx, Pobega - Saelemaekers, De Ketelaere, Rebić - Origi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 2.93 - 2.86

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

SSC Neapol - Hellas Verona

sobota 18:00

Neapol nezvládla první duel s AC Milán podle představ a mírné zklamání z Ligy mistrů si bude chtít vyléčit na půdě Serie A. Tam se jí daří a stíhací jízda za ní se zatím vůbec nekoná. Proti sobě mají Partenopei navíc velmi snadného soupeře v podobě sestupem ohroženého Hellasu.

V Lize mistrů došlo po velmi dlouhé době na ryze italský souboj, protože los poslal proti sobě AC Milán s Neapolí. Dva týmy ze špičky italské ligy a za normálních okolností by v něm byla Neapol jasným favoritem. Jenže tým kouče Spallettiho se musí už delší dobu obejít bez svého elitního střelce a rozdílového hráče, Victora Osimhena. A jeho absence ve spojitosti se zraněním jeho náhradníka Giovaniho Simeoneho byla hodně cítit.

Neapol prakticky nehrozila a nakonec utkání rozhodla jediná branka Ismaëla Bennacera z konce první půle, na kterou Neapol nedokázala najít odpověď ani po změně stran. Na taktickou přípravu odvetného utkání ale ještě nenazrál čas, protože nejdřív se Neapol vrací do dění v elitní italské lize. A tam si zaváhání klidně dovolit může. Už je jasné, že rekord Juventusu v počtu bodů Neapol tentokrát nedožene a zároveň je málo pravděpodobné, že by ji někdo připravil o prvenství.

Na překvapivý debakl od AC Milán v lize dokázala Neapol reagovat vítězstvím nad Lecce, které bylo sice dost vydřené, ale tři body se počítají. Problémem, který musí trenér Spalletti řešit, je ale absence jak Osimhena, tak Simeoneho. A taky Ndombélého, kterého nepustí do hry karty. Hosté přijedou pod Vesuv bez Henryho s Hrustićem a bez karetních hříšníků Magnaniho s Velosem.

Hellas možná působí jako jasný outsider, ale faktem je, že právě na půdě Neapole se poslední dobou rozhodně neprezentuje jako tým nějakých nazdárků. Už při dvou minulých návštěvách se Hellasu pokaždé povedlo uhrát s Neapolí bod. V minulém kole se Hellas dočkal rovnou tří bodů díky epickému obratu se Sassuolem. Pořád mu to ale stačí až na 18. příčku se ztrátou čtyř bodů na sedmnáctou Spezii.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Mario Rui - Zambo Anguissa, Lobotka, Zieliński - Politano, Raspadori, Elmas

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Hien, Dawidowicz, Ceccherini - Faraoni, Duda, Tamézé, Doig - Ngonge, Verdi - Gaich

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.11 - 8.19

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Inter Milán - AC Monza Brianza

sobota 20:45

V sobotu večer se doma představí Inter Milán a z minulých kol má co napravovat. Nerazzurri už čtyři zápasy v řadě nevyhráli a jejich výkony ostře kontrastují s tím, co předvádějí v Lize mistrů. Právě kolem milionářské soutěže se utkání s Monzou točí. Ve hře je čtvrtá příčka a samozřejmě odveta s Benficou se blíží.

Jinými slovy Inter potřebuje domácí utkání s Monzou vyhrát, aby se udržel v kontaktu s první čtyřkou, popřípadě aby se na klíčové pozice posunul. Nemůže tak souboj "vypustit" a pošetřit síly na odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů proti Benfice.

Inter vinou špatných výsledků spadl z druhého místa až na páté, ale protože ztrácejí i ostatní konkurenti, činí manko na čtvrtou pozici jediný bod. Připomeňme, že Inzaghiho svěřenci postupně prohráli se Spezií, Juventusem a Fiorentinou. V minulém kole pak remizovali se Salernitanou, což byla další nepříjemná ztráta. Zcela v kontrastu jsou pak jejich výsledky v Lize mistrů a Inter má po výhře 2:0 nad Benficou nakročeno do semifinále nejprestižnější klubové soutěže. V odvetě na San Siru si dokonce může dovolit prohrát o gól.

Monza nebude mít na věhlasném stadionu co ztratit a naopak může jen překvapit. Že to umí, předvedla v této sezoně několikrát, jenomže poslední dobou jakoby jí došel dech. Stejně jako Inter už čtyři ligové zápasy nevyhrála a propadá se tabulkou. Záchranářské starosti se jí ale netýkají, neboť je s bezpečným odstupem třináctá.

Inter odehrál s Monzou všudy všeho jen tři vzájemné zápasy, z toho jediný v Serii A. Na počátku devadesátých let vyhrál milánský celek oba zápasy Coppa Italia vždy o gól, ale letošní zápas v Monze výsledkově nezvládl a remizoval v lednu 2:2.

Inzaghiho parta je kompletní, chybět bude pouze slovenský obránce Škriniar. Samozřejmě se dají předpokládat nějaké změny, protože středeční odveta s Benficou má pro Inter pořád velkou váhu. Pokud jde o Monzu, ta bude postrádat dva hráče, jmenovitě Filippa Ranocchiu a Danyho Motu.

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - D'Ambrosio, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brožović, Asllani, Gosens - Lukaku, Correa

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Mari, Caldirola - Ciurria, Pessina, Rovella, Augusto - Sensi - Caprari, Petagna

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.57 - 8.52

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

US Cremonese - Empoli FC

pátek 18:30

Dvěma zápasy započne 30. kolo Serie A, přičemž nejprve se podíváme do Cremony. Tamní nováček bojuje o záchranu, byť je nyní už spíš jen teoretická. Los mu naštěstí nadělil velmi hratelného soupeře, protože Empoli prochází nepříjemným obdobím.

Cremonese už není poslední! Velká novinka se udála v minulém kole, kdy Cremonese v přímém souboji o záchranu porazilo janovskou Sampdorii a právě té přenechalo své poslední místo, na nějž bylo zvyklé celou dosavadní sezonu. Zase to bylo spíš vydřené vítězství, ale počítá se. Na záchranu už to přesto nevypadá, i když Cremonese ještě nic nevzdává. Pořád má sice nejhorší obranu (už 54 inkasovaných branek!), ale jeho útok se pomalu zlepšuje.

A změna se odvíjí hlavně od angažování trenéra Ballardiniho, který přeci jen pozvedl jak hru, tak výsledky nováčka. Empoli ukončilo sérii čtyř porážek v řadě, když zvládlo záchranářský duel s Lecce a vzdálilo se od pásma sestupu. Na to ale reagovalo v minulém kole ještě lepším výkonem, protože dokázalo udržet na uzdě i AC Milán. Od loňského mistra nedostalo ani jednu branku a v tabulce mu patří solidní 14. příčka.

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Ferrari, Vásquez, Lochošvili - Sernicola, Benassi, Pickel, Meitè, Valeri - Dessers, Tsadjout

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Perisan - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi - Fazzini, Marin, Bandinelli - Baldanzi - Caputo, Piccoli

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.42 - 3.48

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Spezia Calcio - SS Lazio

pátek 20:45

Lazio má za sebou skvěle zvládnutý duel s turínským Juventusem a los mu do cesty postavil v příštím kole mnohem snazšího soupeře. Již v pátek večer se Biancocelesti představí na stadionu Alberta Picca v La Spezii.

A Spezia si moc dobře uvědomuje, jakému nebezpečí čelí. V zápasech s Laziem se jí totiž tradičně vůbec nedaří a kromě toho, že jich plno prohrála, taky velmi často inkasovala nepříjemný počet branek. Jen za poslední tři vzájemné duely jí Lazio nasázelo rovnou 14 gólů, což je hodně negativní bilance. A je pravda, že Spezia v obraně hoří dlouhodobě. Čisté konto udržela v minulých šesti ligových duelech jen jednou, při bezbrankové remíze s Hellasem.

Teď zrovna se tým trenéra Sempliciho rozhodně nenudí a potřebuje bodovat za každou cenu. Pořád se sice zuby nehty drží těsně nad pásmem sestupu, ale má k dobru jen čtyři body. Nicméně Spezia si umí poradit s věhlasnějšími týmy. Inter s ní prohrál, Fiorentina v minulém kole taky body ztratila. V pátek večer navíc bude čelit nejlepší obraně celé ligy.

Ano, Lazio s trenérem Mauriziem Sarrim se nesoustředí jen na skvělou ofenzivu, jak je Sarriho dobrým zvykem, ale i na obranu. Přestup Alessia Romagnoliho, od dětství velkého fanouška Lazia, spolu s překvapivě kvalitním brankářem Ivanem Provedelem jsou základem toho, že Lazio v celé sezoně zatím dostalo pouhých 20 branek!

Od vyřazení z Konferenční ligy se navíc soustředí jen na ligu a síly jsou znát - vyhrálo tři poslední duely. Poradilo si jak s AS v městském derby, tak minule přehrálo i Juventus a udrželo se na druhém místě. Na rozdíl od Spezie, které schází dvojice Bastoni a Reca, navíc Lazio nikoho nepostrádá a Sarri může nasadit plnou palbu.

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Ampadu, Wisńiewski, Nikolaou - Zurkowski, Bourabia, Ekdal - Gyasi, Nzola, Maldini

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.96 - 3.56 - 1.83

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
29
24
2
3
66 : 21
74
2
SS Lazio
29
17
7
5
46 : 20
58
3
AS Řím
29
16
5
8
39 : 26
53
4
AC Milán
29
15
7
7
48 : 36
52
5
Inter Milán
29
16
3
10
48 : 33
51
6
Atalanta Bergamo
29
14
6
9
47 : 34
48
7
Juventus FC
29
18
5
6
47 : 24
44
8
Bologna FC
29
12
7
10
38 : 36
43
9
ACF Fiorentina
29
11
8
10
34 : 32
41
10
Udinese Calcio
29
9
12
8
39 : 36
39
11
Turín FC
29
10
8
11
30 : 35
38
12
US Sassuolo
29
10
7
12
37 : 43
37
13
AC Monza Brianza
29
9
8
12
34 : 41
35
14
Empoli FC
29
7
11
11
25 : 36
32
15
Salernitana Calcio
29
6
11
12
33 : 49
29
16
US Lecce
29
6
9
14
25 : 35
27
17
Spezia Calcio
29
5
11
13
25 : 45
26
18
Hellas Verona
29
5
7
17
24 : 43
22
19
US Cremonese
29
2
10
17
26 : 54
16
20
UC Sampdoria
29
3
6
20
18 : 50
15

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (55)

Přidat komentář
Kaka14

Takze proti Bologni Pioli vymeni vsetkych hracov okrem brankara ....

tak hadam tento risk vyjde a postupime cez Neapol

Maignana

Florenzi - Kalulu - Thiaw - Ballo

Pobega - Vranckx - Ketelaere

Saelemaekers - Origi - Rebic

Reagovat
LesyJePan

Pioli

Reagovat
Savi

0:4

Reagovat
Furia Ceca

Už ho za tohle rozhodnutí stíhá karma

Reagovat
GEGE

Jasný špalák ve vápně...kde var vy mrdky?

Reagovat
Furia Ceca

"Špalák"? Vy jste tou Neapolí už úplně posedlí

Reagovat
10

nakonec půjde do LM Bologna

Reagovat
GEGE

Několik měsíců Vranckxe ignoruje, posílá tam místo něj tu lemru Bakayoka a těd, když potřebujeme nutně vyhrát a jsme pod tlakem ho jebne do základu...

Reagovat
Lech

Nedavno jste ho tu vsichni opakovane chvalili, co se s nim stalo?

Reagovat
GEGE

Koho?

Reagovat
Savi

Thiaw se chválil :-) Vranckxxx ještě nebylo moc za co

Reagovat
Lech

Spletl jsem to

Reagovat
GEGE

POBEGIC!!!

Reagovat
1899-1995

Pobega Ballo-Touré

Reagovat
GEGE

Na tu sestavu to není špatné a kdyby pískli jasnou pencli na Rebice tak by to bylo ještě veselejší...

Reagovat
cresposuper

Ten utok na urovni Serie C si mozme niekam strcit, s tym sa fakt neda hrat futbal

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

Bonucci jak na lavičce smutně kouká To při svý nabubřelosti nečekal ani v nejčernějším snu, že ho ďábel Allegri vymění za pár Brazilců a jednoho lavičkáře Ale tak nějak jsme tušili, že v den, kdy ukončí kariéru Chiellini, ukončí jí zároveň i Beckenbauerovi.

Reagovat
10

To je zase antifotbal...my hrajeme úplně jinej sport, než ostatní

Reagovat
M11

To neni ani sport.. vzdyt se ani nezapoti

Reagovat
10

Ne, to jde proti všemu

Reagovat
M11

Otres.. nekvalita silena.. ti kluci si nedaji tri nahravky.. tohle bere miliony?

Reagovat
Airus

Držení míče máme, ale trefit bránu je sen let minulých

Reagovat
10

Vůbec se přiblížit bráně, vždyť to držení je 90% na naší půlce mezi stoperama, pak dlouhej nákop k hovnu a znovu

Reagovat
M11

Perin je bůh

Reagovat
Zark

Perin

Reagovat
10

ten Vlahović mě tak sere, pokaždý za hráčem, jemu nejde nikdy nahrát...úplně tupej hráč

Reagovat
Furia Ceca

Paredes málem vlastenec Sundej toho debila a v základu už ho chci vidět maximálně v Intertoto Cupu.

Reagovat
Seydou Doumbia

nechápu jak z takového tragéda mohl tady být někdo nadšený, když přicházel

Reagovat
Melchior

tvl to je zas sebranka na tom hřišti

Reagovat
Melchior

Fagioliho přihrávka soupeři do střely taky skvělá..

Reagovat
Il Architetto
Reagovat
10

dřeváci posraný...každej nás přehraje tyvole, ať je to Monza, Sassuolo nebo Ascoli, to je úplně jedno

Allagri ven

Reagovat
Furia Ceca

Fagioli teď tede odkop hodně nešťastně

A jsme v prdeli... jestli něco tuhle sezónu fakt neumíme, tak otáčet. Taky proto ten náš tým vždycky tak urputně brání, protože vnitřně ví, že se na každej gól strašně nadře.

Reagovat
Melchior

a čekal někdo něco jiného s Paredesem v základu?

Reagovat
Furia Ceca

Já už od nás nečekám vůbec nic Mě už drží nad vodou jenom EL. A až z ní vypadneme, tak mi už bude zbytek sezóny putna. Pak už jenom chci, aby Allegri tu sezónu dokoulel a pak už doufám v jeho odovolání.

Reagovat
Melchior

Nicolo aspoň zpytuje svědomí, je vidět, jak ho to sere a mrzí. Ale Allegri, ten si vesele vystřídá a obhájí prohru individuální chybou

Reagovat
Melchior

Že ale Juventus začne hrát vždycky buď v posledních patnácti minutách, nebo po gólu soupeře (ne výlučně), je fakt neduh posledních let.

Reagovat
10

ty reakce hráčů směrem ke spoluhráčům po špatný přihrávce (tj. po každý přihrávce) taky dost naznačují o tom, jakej je tohle tým

snad nám ty body nevrátí, protože tady je potřeba fakt totální čistka a začít stavět znovu, s novým DS a trenérem

Reagovat
10

největší snahu do ofenzivy a nejvíc míčů má kopyto Gatti...tyvole co to je?

Reagovat
Furia Ceca

Chiesy je mi fakt líto... ten kluk hraje vždycky na maximum, fakt se snaží, ale jemu to prostě strašně nejde

Reagovat
10

ten je úplně v prdeli, na něm je vidět i psychickej blok s tím kolenem, protože se při sebemenším dotyku hned drží za koleno a uhýbá ze všeho...

Reagovat
Furia Ceca

Jo no. On má bohužel taky problém, že je pořád zraněnej. Kdyby měl delší období, kdy by byl zdravej a pravidelně hrál, tak se toho bloku možná i zbaví. Ale tímhle stylem se do psychický pohody asi nedostane

Reagovat
Airus

Já se mu nedivím, hraje pod Allegrim kterej má marodku legendárně přeplněnou sezónu co sezónu.

A není to náročným tréninkem. Protože všichni co od nás odchází jsou udivení jak se trénuje jinde. Conteho tréninky jsou vražedné, ale nakonec se vyplácí.

Takže vyhlídkově se mu nedivím

Reagovat
Serg!o

Frajeri by šli tři na jednoho a on pískne To jsem snad neviděl

Reagovat
Largo

Daje Roma, takhle by se mi ta tabulka libila.

Reagovat
GEGE

To se vám to hraje, když vám pískají penalticky jak na běžícím páse

Reagovat
Largo

Tak tahle byla celkem jasna.

Reagovat
Lech

Nemuzete mit Kovacse na kazde kolo, bohuzel

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Neplač. Zrovna z Milána, kde rozhodčí rozhodně v posledních sezónách škodili méně než pomáhali.

Reagovat
GEGE

Reagovat
mastakillah

Reagovat
smazaný uživatel

Ve středu se ještě možná trochu změní

Reagovat
Largo

Doufám že ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele