Ani gól v 8. sekundě nepomohl. Junioři Sparty dokonali lup v Třinci!

Foto: Facebook Mládež HC Oceláři Třinec

Nejlepším možným způsobem si vedli junioři pražské Sparty na úvod finále play off. Z třineckého ledu si odvezli dva body.

Oceláři přitom prožili nejlepší možný vstup do druhého utkání, už v osmé sekundě využil poziční chyby sparťanského brankáře Oskar Haas! Tak rychle se domácím povedlo to, co nezvládli za celý první duel. O vedení však přišli ve 23. minutě, kdy dalekonosné nahození Davida Senčáka smolně tečoval před Milotou třinecký bek.

V polovině duelu nepokryli Oceláři situaci tři na tři, v níž Oto Theimer dokonal otočku. Jenže... Vlastní gól si za pouhých čtrnáct sekund dali i hosté, kteří pomohli k úspěchu střele obránce Filipa Hrůzka.

Rozhodovala tak třetí třetina a v ní znovu nedobře rozebraný průnik hostů, který ani tentokrát zprvu nevypadal nebezpečně. Jan Krupička měl ale dost času najít Ondřeje Hrabíka, jenž se sám před Milotou nemýlil. Druhý bod pro Spartu pak potvdil v power-play střelou přes dvě pásma nejproduktivnější hráč play off Petr Hauser. Aktuálně je už na dvaceti bodech (7+13).

Sparťané tedy vyhráli devět z dosavadních jedenácti duelů vyřazovacích bojů a mají ideálně nakročeno k zisku mistrovského titulu. Teoreticky na něj mohou dosáhnout už v domácím prostředí holešovické Sportovní haly Fortuna, kde se bude finále hrát ve středu a čtvrtek. Třinec jim to ale rozhodně nedá zadarmo.

René Mucha (trenér Třince): „Z naší strany to bylo povedenější utkání než včera. Padaly náhodné góly, na každé straně po jednom. Je to ale velká škoda, protože jsme si nechali přehrát puk přes osu a soupeř toho využil a trefil se potřetí. Čtvrtý gól byl do prázdné brány. Je to škoda, série pokračuje dál. Je špatné, že jsme nevyhráli ani jedno domácí utkání, ale to neznamená, že nemůžeme vyhrát první utkání venku. Série je pořád otevřená.“

Tobiáš Slavíček (asistent trenéra Sparty): „Utkání bylo vyrovnané. My jsme do něj vstoupili nejhůř, jak jsme mohli. Dostali jsme gól a naše hra nebyla uhlazená. Nedělali jsme to, co bychom měli dělat. Postupem času jsme se z toho probrali a musíme pochválit brankáře, který tam měl spoustu práce i ve třetí třetině. Třinec hrál dobře. Chválíme brankáře a hráče, kteří obětavě blokovali. Víme, že doma to bude zase těžké a musíme se na to dobře připravit. Máme dva dny na to, abychom se nachystali a prezentovali se podobnou hrou.“

HC OCELÁŘI TŘINEC – HC SPARTA PRAHA 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 1. Haas (Kareš, Ramik), 31. Hrůzek – 23. Senčák (Höll, Šindelek), 31. Theimer (Holeček, Böhm), 51. Hrabík (Krupička, Hauser), 60. Hauser (Böhm, Krupička).
Rozhodčí: Cabák, Šudoma – Bartoň, Veselý.
Vyloučení: 1:3.
Bez využití.
Střely na branku: 33:34 (9:8, 8:14, 16:12).
Diváci: 790.
Stav série: 0:2.

Další program finálové série

Středa 19. dubna – 3. zápas:
18:00 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 20. dubna – 4. zápas:
16:30 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Neděle 23. dubna – případný 5. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

Úterý 25. dubna – případný 6. zápas:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec

Čtvrtek 27. dubna – případný 7. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz