Ostravský florbal zaznamenal skvělé úspěchy

17/4 2023

Letošní ročník florbalové extraligy a superligy výmluvně dokázal, že hlavním městem českého florbalu je Ostrava. V extralize žen míří do moravskoslezské metropole zlato i stříbro. Vítězný 1. SC TEMPISH Vítkovice zdolal ve finále městského rivala z FBC a stal se ligovým mistrem. Mužský tým Vítkovic zase vyválčil superligové stříbro.

Ostravský florbal zaznamenal skvělé úspěchy

Vítězný ženský tým 1. SC TEMPISH Vítkovice. Foto: Pavel Netolička

Oba finálové zápasy se hrály o uplynulém víkendu. V případě ženského ostravského derby nakonec uspěly vítkovické „tempishky", když zdolaly výběr FBC ČPP Bystroň Group Ostrava ve výsledkovém poměru 6:4. Dramatický zápas nejspíše rozhodla druhá třetina, kterou Vítkovice vyhrály 2:0 a „odskočily" tak svému soupeři.

Strhující a infarktovou podívanou pak nabídlo superfinále mužské superligy. V něm se utkal pražský Tatran Střešovice s 1. SC TEMPISH Vítkovice. Napínavý souboj šel za stavu 3:3 do prodloužení, kdy se štěstí přiklonilo na stranu Tatranu, který slavil mistrovský titul.

Statutární město Ostrava gratuluje našim florbalistům k dosaženým výsledkům a hrdě dává najevo, že je partnerem obou úspěšných týmů.