Hlavní obsah

Prostějov povede za záchranou v druhé lize Šmarda, Třinec převzal West

Aktualizováno

U fotbalistů Prostějova skončil trenér Pavel Šustr, kterého nahradil Michal Šmarda. Výměnu na lavičce čtrnáctého týmu druhé ligy potvrdil ČTK sportovní ředitel klubu Ladislav Dudík. Ke změně sáhl i předposlední Třinec. Martina Zbončáka vystřídá v roli hlavního kouče Roman West, jenž naposledy působil v Opavě.

Foto: www.fotbaltrinec.cz

Trenér Třince Martin Zbončák na archivním snímku.

Článek

Prostějov získal na jaře ze šesti zápasů pouze dva body. Do klubu se proto vrací Šmarda, jenž působil v minulé sezoně jako asistent Daniela Šmejkala. "Pavel Šustr bude v klubu pokračovat v jiné funkci. Ve hře je jeho zapojení u mládeže, o konkrétní podobě další spolupráce ještě budeme jednat," uvedl Dudík.

Dvaapadesátiletý Šmarda vedl naposledy Žižkov, se kterým po podzimu vévodil třetí lize. V zimě ale překvapivě skončil. První zápas v nové roli ho čeká ve středu doma proti Vyškovu.

O bod za Prostějovem je Třinec, jehož povede do domácího duelu s první Příbramí jednačtyřicetiletý West. Jak řekla ČTK tisková mluvčí klubu Irena Huťková, jedním z jeho asistentů bude David Vavruška, který v minulosti trénoval v nejvyšší soutěži Příbram, Liberec nebo Teplice.

Zbončák převzal Třinec na začátku minulé sezony a dovedl tým k záchraně. Sestup ale hrozí Slezanům i v aktuálním ročníku. Horší je v tabulce zatím pouze rezerva Slavie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.