InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ve Veselí se smířili s tím, že pobočku pošty nezachrání

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Představitelé města Veselí nad Lužnicí se v úterý 18. dubna odpoledne sešli se zástupci České pošty, aby probrali plánované zrušení pobočky v Nádražní ulici. Město se záměrem pošty nesouhlasí, podle slov starosty Víta Rady ho ale zřejmě zvrátit nedokáže. Nejdůležitější tak teď bude pomoci hlavně starším lidem, aby nepřišli o služby, na které jsou zvyklí.

Podle informací České pošty se na pobočce v Nádražní ulici odehraje zhruba 2,5 tisíce transakcí měsíčně. „V tuto chvíli asi chápu argumenty České pošty, Veselí nad Lužnicí je malé město, jedna pobočka je, oproti jiným větším městům, dostačující. Debatovali jsme i o možnosti případného provozování Pošty Partner. Nicméně v tuto chvíli jsou u ní nastavené podmínky, které jsou nepřijatelné. Už to není tak jako dřív, že by pošta za provoz Pošty Partner někomu platila. Dnes je to opačně, aby mohl někdo provozovat Poštu Partner, musí do ní ještě investovat desítky tisíc korun," popsal starosta Veselí Vít Rada.

Představitelé města se tak se zástupci pošty dohodli aspoň na tom, že pošta starostovi poskytne seznam služeb, které v rušená pobočce klienti využívají nejvíce, propagační materiály a telefonní číslo na kontaktní osobu ve Veselí, se kterou se budou moci klienti dohodnout třeba na donášce důchodů.

„Naším cílem je teď obsloužit hlavně starší občany a dám jim informace, co a jak řešit. Jde nám o to, abychom klienty, kteří byli na této poště závislí, informovali, že služby, které využívali, je možné nějakým způsobem nahradit. Po telefonu se pak mohou s doručovatelkou dohodnout na konkrétní službě," poznamenal Vít Rada.

Protože ve městě nefunguje MHD, uvažuje starosta i nad vytvořením seznamu autobusů, které jezdí ve směru nádraží - náměstí. „Mohli bychom udělat takový mini místní jízdní řád v provozních hodinách pošty a nabídnout ho hlavně starším lidem, aby si případně mohli dojet na poštu do centra," naznačil Vít Rada.

Diskuse k článku - 12 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Leni čka 

    Reagovat

     

    Při počtu návštěvníků na nádražní poště ve Veselí mi vychází levnější zavedení nonstop taxislužby, která klienty doveze ty 2 km :-)
    Pošta Partner plus stojí město 30 000 Kč měsíčně a mzdové náklady k tomu. Původní program Partner, kdy pošta platila 15 000 Kč provozovateli se již nenabízí. Pokud se Sezimák nedomluvi s Táborem, že to dají napůl, tak do toho taky nejde :-)

    Vloženo 19.4.2023 22:44:08

  • Volič 

    Reagovat

     

    A proč se jen spoléhat na ten kraj? Proč se nevzdávají v Sezimáku a poštu si zdrží přes pošta Partner? Když si může dovolit financovat svou poštu pro své občany Sezimák, proč si to nemůže dovolit Veselí financovat poštu pro ty své?

    Vloženo 19.4.2023 17:19:41

  • george 

    Reagovat

     

    Na co 2 pošty na 2kilometrech? Trochu zbytečné.Už ji měly zrušit dávno.

    Vloženo 18.4.2023 19:34:16

    • Pavlína 

      Reagovat

       

      Důležité je, co řekne náš Pan Hejtman! Pokud On rozhodne zrušit, bude zrušena. Pokud ale uzná, že je pro nás nutná, tak se můžeme těšit z toho, že zůstane! Vy snad někdo rozumíte manažerskému řízení ??!! Já ne a proto jsem vložila veškerou důvěru do rukou našeho Pana Hejtmana. Tolik k vysměváčkům, kteří sami nikdy nic nedokázali, zapomněla jsem - kverulovat, to ano.

      Vloženo 18.4.2023 20:01:02

      • george 

        Reagovat

         

        Co do toho motáte hejtmana? Řekněte mi proč by měli být ve Veselí 2 pošty?

        Vloženo 18.4.2023 21:43:02

      • Ja 

        Reagovat

         

        Přispěvěk byl skryt administrátorem, protože porušoval Pravidla pro vkládání příspěvků!

        Vloženo 19.4.2023 16:24:24

  • Veselá 

    Reagovat

     

    Nezoufejte,prý náš Milostivý Pán Hejtman se do toho vloží a nenechá to tak,prý je tu pro nás všechny a jako slýcháme "Nenechá nikoho padnout".

    Vloženo 18.4.2023 19:04:41

    • george 

      Reagovat

       

      Objednejte se sem-tady vám určitě pomůžou---psychiatrie@nemta.cz

      Vloženo 18.4.2023 19:32:42

      •  

        Reagovat

         

        Myslím, že příspěvek p. Veselé byl myšlen ironicky, vaše doporučení mělo být napsáno pod jiným příspěvkem :-))

        Vloženo 19.4.2023 08:28:09

      • Psycho 

        Reagovat

         

        Georgi ty jsi hnupak zrejmne

        Vloženo 19.4.2023 14:32:41

        • george 

          Reagovat

           

          for Psycho-podle písemného projevu bych na "hnupaka" tipnul spíše vás. :-)

          Vloženo 19.4.2023 18:16:50

  • nick 

    Reagovat

     

    Mocipánům je to jedno,hlavně že bude 100miliard na letadla USA

    Vloženo 18.4.2023 17:50:28

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace