út 18.4.2023
Aktuální zprávy

Jízdu devatenáctky nezastavila ani Slavia!

Ani pražská Slavia nedokázala o víkendu zastavit baníkovskou devatenáctku. Ta vyhrála už sedmý jarní zápas, se dvěma podzimními vítězstvími drží svěřenci trenéra Patrika Rataje už devítizápasovou vítěznou šňůru! V sobotu ji natáhli vítězstvím 2:1 právě na hřišti Slavie!

"Je to výsledek víry kluků v pracovitost, tréninkovou morálku, semknutost a taky motivaci posunout se fotbalově dál," říkal před dvěma týdny tehdejší trenér baníkovských starších dorostenců Marcel Frajt, když se zamýšlel nad aktuální formou týmu. V tu doby se devatenáctka Baníku těšila ze sedmizápasové vítězné šňůry a chystala se na utkání se Zbrojovkou Brno. 

Přesvědčivě jej vyhrála a připsala sériové vítězství číslo osm. Marcel Frajt se však s týmem rozloučil. Byl povolán do realizačního týmu ligového áčka. A starší dorost se už pod vedením Frajtova nástupce Patrika Rataje začal připravovat na těžký duel na Slavii. A motivaci uspět v Praze, ještě k tomu na hřišti Slavie, protáhnout vítěznou sérii na sedm jarních a celkem devět výher v jednom sledu, to vše Baník proměnil ve vítězství 2:1 a zisk dalších tří bodů.

"Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, vypracovali jsme si šance a měli jsme více ze hry," vylíčil trenér Patrik Rataj, jak se utkání vyvíjelo. "Také Slavia hrozila, ale do vedení jsme se nakonec dostali my, byť nám k tomu pomohla chyba soupeřova brankáře," popisoval Patrik Rataj.

Vstup do druhé půle se Baníku tolik nepovedl a Slavia vyrovnala. "Dokázali jsme ale rychle zareagovat a vzít si vedení zpět. A měli jsme i další šance, mohli jsme náskok navýšit. Slavia byla i nadále nebezpečná, ale jen do chvíle, než inkasovala červenou kartu. Ta její snažení přece jen otupila, i když zahrozit dokázala Slavia i o deseti," doplnil Patrik Rataj.

Baníkovská devatenáctka si upevnila druhou pozici v lize staršího dorostu. Stále sice ztrácí na vedoucí Spartu čtyři body, Letenští si však předehráli utkání 27. kole v Brně, kde prohráli 0:2. Takže Baník má na Spartu sice čtyřbodovou ztrátu, ale zároveň zápas k dobru. A oba celky se spolu střetnou v posledním kole! 

"To všechno víme, ale před námi je sobotní zápas s Duklou a my se soustředíme na něj. Jaká bude situace před utkáním na Spartě, to budeme vědět, až to nastane. A až tehdy to budeme také řešit," odmítl Patrik Rataj, že by se tým nechal rozptylovat myšlenkami, které ještě nejsou aktuální.

V sobotu bude chtít Baník natáhnout počet po sobě jdoucích vítězství na deset! 

4
Robert
Mišković
0
Paixao da Silva
Ewerton
12
Tomáš
Rigo
20
Abdullahi
Tanko
30
Jiří
Letáček
19
David
Lischka
9
David
Buchta
5
Jiří
Boula
15
Patrick
Kpozo
21
Jiří
Klíma
29
Ladislav
Takács
11
Eldar
Šehić
77
Gigli
Ndefe
28
Filip
Kubala
7
Karel
Pojezný
24
Jan
Juroška
26
Filip
Blažek
13
Samuel
Grygar
17
Michal
Frydrych
35
Jakub
Markovič
10
Matěj
Šín