Hlavní obsah

Proměna čtenářky Evy: Po rodičovské potřebovala vzpruhu, meruňkový odstín vlasů ji rozzářil

Foto: Jakub Jurdič

Před proměnou.Foto: Jakub Jurdič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenářka Eva má za sebou období plné změn. Nedávno se po rodičovské (zdráháme se doplnit slovo dovolené) vrátila do práce, a tak měla pocit, že by se potřebovala znovu najít. Proměna navíc vycházela na den jejích narozenin. Jak její vizáž proměnil tým složený z kadeřníka, vizážistky a stylistky?

Článek

Devětatřicetiletá Eva je z Brna a učí angličtinu na vysoké škole. A přihlásila se proto, aby se mohla něčemu přiučit i ona. V posledních letech bojovala, podobně jako spousta žen po porodu, s váhou a podařilo se jí shodit dvacet kilo, jež přibrala. A neměnila jen šatník, ale i líčení. Po více než dvaceti letech totiž přestala, díky operaci očí, nosit brýle. Péči si zasloužily i vlasy, které si maminka čtyřleté holčičky nebarvila déle než dva roky.

Vlasy s meruňkovým nádechem

O vlasovou proměnu se postaral kadeřník Jan Těšík, majitel salonu the lounge. Čtenářka měla svou přírodní barvu a posledním zásahem do ní byl melír. Pro prosvětlení se rozhodl i kadeřník: „Promelírování jsem použil jako podklad, přes který jsem pak nanesl zlatoměděný, až meruňkový tón,“ popisuje Jan Těšík, který tak zvýraznil původní barvu vlasů.

Délku radikálně nezkracoval, to ale neznamená, že by se nestříhalo. „Vlasy jsem hodně sestříhal, zejména kolem obličeje, abych ho opticky otevřel. Nový účes je variabilní a dá se různě stylovat,“ říká kadeřník, který pak prameny ještě nakulmoval do ležérnějších vln.

Foto: Jakub Jurdič

Vlasy kadeřník nejprve prosvětlil melírem.Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Zesvětleným vlasům dodal nádech do meruňkova a pořádně je prostříhal. Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

V závěru vlasy vyfoukal a natočil do vln.Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Z vlasové proměny byla čtenářka upřímně nadšená.Foto: Jakub Jurdič

V péči vizážistky

Zatímco doma s holčičkou se Eva příliš nemalovala, s návratem do práce se do líčení znovu opřela, a dokonce si zašla na kurz. A vizážistka Jana Zimandlová jí ukázala další, tentokrát trochu výraznější líčení, které může využít například, když zamíří večer do společnosti. „Abych zvýraznila krásnou barvu jejích očí, pracovala jsem s měděnými a hnědými stíny, které jsem protáhla do takzvaného kočičího tvaru,“ vysvětluje vizážistka a dodává: „Pro šťavnatý a svěží look jsem líčení doplnila korálovou tvářenkou a rtěnkou s leskem.“

Foto: Jakub Jurdič

Eva si vyzkoušela i výraznější líčení.Foto: Jakub Jurdič

Tři outfity na míru

Do třetice si čtenářka Eva vyzkoušela oblečení, které pro ni nachystala stylistka Irena Vokrojová. Svůj výběr stavěla na jednoduchých a nositelných outfitech, jež jsou něčím zajímavé. Džíny s krajkovou halenkou, černé úzké kalhoty se sakem a proužkovaným trikem nebo šaty mírně stažené pod prsy, které dělají krásnou postavu. Evě se líbily všechny tři kombinace – nejpříjemněji se cítila v černé, oslovily ji ale i šaty, jež sama moc nenosí.

Foto: Jakub Jurdič

Krajkový top Marks & Spencer, 2199 Kč. Džíny s.Oliver, 1999 Kč. Kabelka Marks & Spencer, 299 Kč. Náušnice Reserved, 299 Kč. Prsten Reserved, 199 Kč za set. Boty Reserved, 999 Kč.Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Sako Marks & Spencer, 1799 Kč. Triko s.Oliver, 699 Kč. Kalhoty Reserved, 799 Kč. Náhrdelník Reserved, 159 Kč. Kabelka Reserved, 699 Kč. Boty Högl, 4299 Kč.Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Šaty Marks & Spencer, 3299 Kč. Boty Reserved, 999 Kč. Náušnice Reserved, 259 Kč. Kabelka C&A, info o ceně v obchodě.Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čtenářka Eva před a po proměně.Foto: Jakub Jurdič

  • Vlasy - Jan Těšík, salon The lounge by Jan Tesik. Adresa: Řeznická 662/17, 110 00 Nové Město, www. thelounge.cz
  • Vizáž - Jana Zimandlová
  • Styling - Irena Vokrojová

Chcete se i vy zúčastnit naší proměny? Napište na e-mail Jana.Zborovska@firma.seznam.cz a přiložte aktuální fotky a kontakt na sebe. Budeme se těšit!

Načítám