Plíšková se ve Stuttgartu probojovala do čtvrtfinále, v něm vyzve světovou jedničku Światekovou

Tenistka Karolína Plíšková si na turnaji ve Stuttgartu zajistila účast ve čtvrtfinále, když ve čtvrtek po téměř dvou a půl hodinách přehrála Chorvatku Donnu Vekićovou 6:2, 6:7 a 7:6. V dalším fázi turnaje Plíšková narazí na světovou jedničku, Polku Igu Światekovou.

Stuttgart (Aktualizováno: 19:12 20. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Reuters

Plíšková hraje ve Stuttgartu po téměř měsíční přestávce a Vekićová ji v devátém vzájemném duelu řádně prověřila. První set získala poměrně jasně bývalá světová jednička a finalistka US Open i Wimbledonu, poté se ale zápas hodně zdramatizoval a následovaly dva tie-breaky.

Ve druhé sadě přitom Plíšková byla za stavu 6:5 při příjmu dva míčky od vítězství, ale ztratila nejen tento game, ale i tie-break (5:7). V rozhodující sadě se ani jedné hráčce brejk nepovedl. Plíšková si ve zkrácené hře vypracovala tři mečboly od stavu 6:3 a poslední proměnila po chybě Chorvatky. Bilanci s 23. hráčkou světa Vekićovou si vylepšila na 7:2.

Proti světové jedničce

O své první semifinále od srpnového turnaje v Torontu si Plíšková zahraje se Šwiatekovou, která splnila roli favoritky proti Číňance Čeng Čchin-wen a porazila ji 6:1, 6:4.

Na okruhu WTA zatím s Polkou hrála pouze jednou, předloni na antuce v Římě od ní ve finále dostala dva „kanáry“. Letos v únoru se měly utkat v Dubaji, ale česká tenistka ke čtvrtfinále kvůli viróze nenastoupila.

Plíšková zůstala ve Stuttgartu jedinou Češkou v pavouku. Barbora Krejčíková ve středu nestačila na světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme