Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Loučení s úsměvem na rtech. Nechá si ještě Pumprla boty v kanceláři pro všechny případy?

Pavel Pumprla definitivně ukončil basketbalovou kariéru. Opravdu se na palubovky nevrátí? Už před sezonou měl jasno, že tohle bude jeho poslední rok pod bezednými koši a na tom nechce nic měnit. I když… Šestatřicetiletý hráč Slavie sehrál poslední duel v Opavě a navzdory porážce v předkole play-off 78:111 si vychutnal, když celá hala skandovala jeho jméno a on vstřelil i závěrečný koš utkání. Bývalý kapitán reprezentace vyhlíží novou životní etapu. Od svého životního sportu se úplně odstřihnout nechce.

Je nám líto, video expirovalo.
Pumprla: Loučím se s úsměvem na rtech

Českým basketbalem zaznělo jedno velké sbohem. Pumprla definitivní rozhodnutí zvažoval delší dobu.

"Jediná myšlenka, která mě napadla, byla: Když příští rok přijdu na trénink a bude tam jen devět kluků, mám mít v kanclu boty? Ale bacha, co kdyby mě to chytlo. Nevím, jestli si ty boty do kanclu dám, nebo ne," nechává si Pumprla mírně pootevřená vrátka.

Idea o konci dozrála. Nechtěl být už přemlouván. "Je ale moc milé, když mi manželka řekne 'ty máš na tom hřišti být, jsi tam platný.' To je ale asi právě ten okamžik, nechci se dostat do toho, kdyby mi říkali, že tam nemám co dělat, končil bych s pachutí. Takhle je to s úsměvem na rtech," prohlásil ostřílený hráč v rozhovoru pro ČT.

Rodák ze Zábřehu toho má za sebou opravdu hodně. Strávil čtyři roky ve Španělsku, zkušenosti má i z působení v Belgii, v tuzemské nejvyšší soutěži odehrál 331 zápasů, šestkrát slavil s Nymburkem titul.

Nejcennější úspěch? Bezpochyby mistrovství světa v Číně, kde plnil roli kapitána. "Doufám, že si mě budou pamatovat jako někoho, kdo neustále bojoval a vnášel energii na hřiště. Jsem rád, že mi to vydrželo až do konce. Končím ve chvíli, že to ten obrázek nekazilo," uvedl Pumrpla.

Workshop mezi zápasy

Nyní se vrhá do nového světa, který už také dobře zná. Naplno se chce věnovat přednáškám o osobním a týmovém rozvoji.

"S vědomím blížícího se konce jsem už trochu povolil uzdu. Vyslal jsem vesmíru, že budu mít víc času na své aktivity směrem do firem, tak se mi ohromně začal plnit kalendář. V úterý mezi dvěma zápasy jsem si střihnul vedení jednoho workshopu. Takže s přechodem problém mít nebudu," připustil Pumprla.

U basketbalu ještě zůstává a bude pomáhat Slavii ve funkcionářské roli jako sportovní ředitel. "Prostředí je mi blízké, znám tam všechny. A pokud mi bude ten projekt dávat smysl, tak tam ještě minimálně nějakou dobu zůstanu."

Odříznout se zcela od sportu, kterým žil celý život, nechce. "Měl jsem období, kdy basket bylo jediné, co jsem zvládal. Koukat se na něj, sledovat hráče a statistiky… Měl jsem problémy i s předzápasovým videem. Byl jsem za tu dobu úplně přesycený. Ale kluk se teď zbláznil do basketu a přitáhl mě zpátky. Najednou sleduju play-off NBA a znám české hráče," rozpovídal se Pumprla.

"Nevím, jestli je dobré vysílat tuhle zprávu světu, ale proč ne. Mně se skautingem do Slavie pomáhá osmiletý Luky, protože má na to kolikrát lepší oko. Je fajn to s ním sdílet. I on mě u toho drží," dodal s úsměvem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články