Botas na pokraji likvidace: Zlínská firma Vasky zachraňuje kultovní značku

SDÍLEJ KVALITU, AŤ SE TO DOZVÍ I TVOJE MÁMA:
5/5 - (1 vote)

Zlínská obuvnická firma Vasky koupila značku Botas, která se dostala do finančních potíží a letos se dostala do likvidace. Vasky využila příležitosti a za účelem nákupu dokonce uspořádala kampaň, při které prodávala své vlastní páry bot za zvýhodněné ceny. Předmětem nákupu byly ochranné známky, domény, užité vzory a výrobní zařízení. Cílem je do pěti měsíců naskladnit základní sortiment Botasu a začít vyrábět nejen boty Vasky a Botas, ale i nově vzniklé designy.

Mluvčí společnosti Vasky, Aneta Zenkerová, sdělila ČTK informaci o tom, že Zlínská obuvnická firma Vasky koupila značku Botas. Firma Botas s tradicí do roku 1963 se dostala do finančních potíží především z důvodu energetické krize a války na Ukrajině. Omezení dovozu do Ruska a nedostatek kvalifikovaných pracovníků pak situaci nepomohly. Od letošního roku se tak firma bohužel dostala do fáze likvidace.

Příležitosti využila společnost Vasky, která za účelem tohoto nákupu dokonce uspořádala kampaň, při které prodávala své vlastní páry bot za velmi zvýhodněné ceny, dále informuje ČTK. Předmětem nákupu poté byly ochranné známky, domény a užité vzory a výrobní zařízení. Kolik nákup firmy stál, nicméně zveřejněno nebylo. Přestože továrny se neprodaly, vedení Vasky prohlásilo, že by chtělo alespoň část pracovních míst na Chrudimsku ponechat. Současná výroba se však přesune do Zlína.

Celý proces nebyl úplně jednoduchý, jelikož přilákal konkurenci ze strany jiných zájemců a trval několik týdnů. Na výslednou kolekci z kolaborace těchto nově sloučených společností si však budeme muset ještě chvíli počkat. Celý proces je teprve v začátcích. Cílem je naskladnit základní sortiment Botasu do 5 měsíců a poté začít vyrábět nejen boty Vasky a Botas, ale i nově vzniklé designy.

zdroj: denikvektor.cz / ČTK

Soutěž o iPhone 15, AirPods 3 a další ceny s HypoSpace.cz

Soutěž Časově omezeno
4,89 %
Vyhrajte iPhone 15 a další ceny
       
Sjednejte si online hypotéku od HypoSpace.cz s úrokem od 4,89 % a zařaďte se tak do soutěže o iPhone 15, Apple AirPods 3 a další ceny.
Chci soutěžit
SDÍLEJ KVALITU, AŤ SE TO DOZVÍ I TVOJE MÁMA:

PŘIDEJ KOMENTÁŘ