Hlavní obsah

Šílený start do rallye. Cais měl hned v první rychlostní zkoušce nehodu, nedojel ani Kohn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Elitní český rallyový závodník Erik Cais má za seou hodně nepovedený start do Chorvatské rally. Už během první rychlostní zkoušky měl nehodu, během které sklouzl mimo trať. Dobrou zprávou je, že po nehodě zůstal nezraněný a v sobotu bude posádka v rallye pokračovat. Také Filipa Kohna zastavila v pátek ráno nehoda.

Foto: Jan Froněk

Erik Cais po karambolu při Chorvatské rallye.

Článek

Cais se na závod hodně těšil, chtěl navázat na loňské představení v Chorvatsku. "Jel jsem tady minulý rok a byl to super zážitek, protože dorazilo strašně moc fanoušků z Česka," vzpomínal před startem Cais.

Páteční realita byla ale hodně tvrdá. Sotva Čech rallye rozjel, byl jeho pátečný program u konce, když sjel se svým vozem mimo trať. "Bohužel nemohli vyjet, takže jsme čekali na odtahovku a už nestihli start další rychlostní zkoušky. V sobotu nastoupíme do dalších rychlostních zkoušek. Hlavní ale je, že se posádce nic nestalo a auto má také jenom kosmetické poškození," říká šéf týmu Orsák Rallysport Jaroslav Orsák.

Do cíle první erzety nedojel ani další český zástupce Filip Kohn, jenž chtěl nasbírat body v kategorii WRC3. Svému Fordu Fiesta urazil kolo.

Po třech z osmi pátečních erzet vedl Belgičan Thierry Neuville ze stáje Hyundai. Ta chce v Chorvatsku uctít svého irského jezdce Craiga Breena, který zahynul minulý týden při testování právě na čtvrtou soutěž letošního mistrovství světa.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.