V SADĚ SKVÍ zasadí do brněnského parku alternativní hudbu

První ročník multižánrového festivalu nabídne ostřílené profesionály, vítěze hudebních anket, ale také nové talenty alternativní hudební scény.

Rutka Laskier, Hello Marcel, Metá Monde a další zahrají na začátku května v brněnském Björnsonově sadu. Prostřídají se s novými objevy a mladými talenty na prvním ročníku nového festivalu, který bude mít stage netradičně ve dvou šapitó. Lístky budou stát 350 korun za jeden festivalový den či 600 za oba.

Krom známějších interpretů pořadatelé pozvali i nové tváře. “Napsali nám desítky jednotlivců i kapel. Rádi bychom dali prostor všem, ale bohužel to není možné,” zní z úst pořadatelů. Vystoupí například indie popový Yasha 96, který působí na berlínské hudební scéně a písničkářka Marjari, jedna z účastníků hitparády neobjevených Startér Radia Wave. Pestrou směs žánrů tak bude tvořit zhruba dvacet interpretů.

Kvalitní hudební program spojí organizátoři s komorní atmosférou jarně rozkvetlého městského parku. Navazují na úspěch tří menších akcí z Björnsonova sadu z loňska, které jim mimo jiné pomohly ujasnit si termín a místo. “Jarní varianta byla určitě nejpovedenější, jak atmosférou, tak zájmem ze strany veřejnosti,” vysvětluje jeden z pořadatelů, Ivo Krejčiřík. “Alternativní hudba je v Brně zastoupená dobře, například díky Kabinetu Múz. Chtěli jsme však nabídnout i venkovní prostor, na kterém lze prezentovat nezávislou hudební scénu mimo hlavní sezónu, na víc než jeden večer,” dodává. Obě šapitó dohromady poskytnou účastníkům dostatek prostoru i v případě špatného počasí. 

Oproti loňským akcím získal V sadě skví i jednotný grafický vizuál, který vytvořil jeden z interpretů, Veit B. Stejně jako většina organizátorů má ve svém oboru bohaté zkušenosti také z jiných festivalů, například budějovického Majálesu.

Festival V sadě skví

Termín: 12. – 13.5. 2023
Brno, Björnsonův sad

 1flfsoap, Barbora Cihak, Bren, Hello Marcel, Jelení Lawyers, Josefina Dusk, Kluci, Marjari, Metá Monde, MMNK, Prazdniny, Rutka Laskier, Tryo, Viah, Veit B, VDYD, Ysha 96

Comments

comments

Vyhledat