Školáci poměřili síly a výdrž v orientačním běhu
Foto: Archiv Obecního úřadu Proboštov
Zajímavosti

Proboštov – Ve středu 19. dubna se v Proboštově konalo okresní kolo Přeboru škol v orientačním běhu 2023. Pořadatelem akce je Český svaz orientačních sportů a Asociace školních sportovních klubů. Závod, který organizačně zajistila TJ Lokomotiva Teplice, oddíl orientačního běhu, byl určený pro žáky základních a středních škol. Jeho trasa vedla kolem Proboštovského rybníka, sousedícím lesoparkem a Proboštovským sadem.

Sportovní akce se zúčastnily zhruba dvě stovky dětí, které se v 10 hodin vydaly na trasy 1,5 a 3,5 kilometru dlouhé. Ředitelem závodu a stavitelem trati byl Miloš Eiselt a hlavním rozhodčím závodu Jan Eiselt. Spolupořadatelem akce byl Obecní úřad Proboštov. Jeho místostarosta Roman Nešetřil informoval, že se na start závodu postavila i početná skupina dětí z proboštovské základní školy. „Máme velkou radost. Kategorii prvního stupně ZŠ v soutěži družstev vyhrála právě proboštovská škola a v kategoriích jednotlivců naše děti posbíraly také pár medailí a předních umístění.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru