Premier League - preview 32. kola: Newcastle hostí Tottenham

21.04.2023, 09:27, aktualizováno 23.04.2023, 09:07
Previews
Radost hráčů Newcastlu (© AFP)

Velkou šanci dostane v neděli odpoledne Newcastle - pokud porazí Tottenham, bude mít na pátý tým tabulky už šestibodový náskok. Dnes se hrají dva zápasy, Bournemouth bude měřit síly s West Hamem.

AFC Bournemouth - West Ham United

neděle 15:00

West Ham United, který zažívá úspěch v pohárové Evropě, se v neděli na Vitality Stadium utká v rámci Premier League s Bournemouthem v záchranářském souboji. Cherries nasbírali devět bodů z posledních čtyř zápasů, Hammers pak prohráli pouze jedno z posledních devíti utkání ve všech soutěžích.

Forma obou týmů se v posledních týdnech zvedá. Kromě domácí prohry 2:0 s Brightonem se Bournemouthu velmi v dubnu dařilo, dokázal totiž porazit Fulham, Leicester City i Tottenham Hotspur, a tak se Cherries dostali do mnohem výhodnější pozice, neboť jsou nyní na 14. místě v tabulce s náskokem šesti bodů od sestupového pásma.

Bournemouth navíc čeká příznivě vypadající série zápasů, po nedělním střetnutí s West Hamem se utká s trápícími se Southamptonem a Leedsem United a pak se střetnou s londýnskou Chelsea.

Poměrně příznivá je také situace Bournemouthu, co se absentujících hráčů týče. Mimo hru jsou totiž pouze Ryan Fredericks a Junior Stanislas, kteří jsou dlouhodobě mimo hru.

Poté, co West Ham minulý víkend vybojoval doma bod za remízu 2:2 s prvním Arsenalem, postoupil ve čtvrtek do semifinále Evropské konferenční ligy přes belgický Gent po výhře 4:1. Nyní se však Hammers musí soustředit na domácí soutěž, jsou totiž stále zapleteni do boje o sestup, přestože z posledních pěti zápasů v nejvyšší soutěži získali osm bodů.

Svěřenci Davida Moyese se nacházejí na 15. místě tabulky pouhé čtyři body nad pásmem sestupu, ačkoli mají stále zápas k dobru oproti dalším kandidátům na sestup.

Skotský trenér bude mít k dispozici takřka kompletní tým, chybět mu budou pouze dva Italové, a to útočník Gianluca Scamacca a stoper Angelo Ogbonna.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Stephens, Senesi, Kelly - Tavernier, Lerma, Rothwell, Ouattara - Billing - Solanke

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Fabiański - Coufal, Zouma, Aguerd, Emerson - Souček, Rice - Bowen, Paquetá, Benrahma - Ings

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.26 - 2.56

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Newcastle United - Tottenham Hotspur

neděle 15:00

Důležitý souboj v boji o první čtyřku čeká na fotbalisty Newcastlu a Tottenhamu Hotspur. Oba celky se nachází v úplně jiném rozpoložení. Zatímco Newcastle se po menší krizi v lednu a únoru vrátil do dobré herní pohody, Tottenham po odvolání trenéra Conteho i nadále strádá. A nedělní utkání tak představuje dost možná poslední možnost pro londýnský tým, aby si ještě vynutil nějaké větší zapojení do boje o první čtyřku. Pokud by totiž na půdě Newcastlu padl, ztrácel by na svého soka už šest bodů, přičemž by měl ještě odehráno o jedno utkání více.

Newcastle sice minulý týden vybouchl na půdě Aston Villy, kde po nedobrém výkonu padl zcela jednoznačně po výsledku 3:0. Mrzet ho to ale zase až tak moc nemrzelo, jelikož právě Kohouti nedokázali tohoto zaváhání využít a doma senzačně také prohráli - s nováčkem z Bournemouthu díky brance v nastavení museli překousnout prohru 3:2. Před zaváháním v Birminghamu ovšem Newcastle tahal sérii pěti výher v řadě, v rámci které doma hravě zdolal například i Manchester United, čímž si upevnil své postavení v elitní čtyřce soutěže. Newcastle se stále může pochlubit precizní defenzivou - 24 obdržených branek je totiž stále nejméně v celé soutěži - a i když ofenziva už tolik nezáří, protože 48 vstřelených branek zase není úplně nějaká sláva - na sbírání vítězství to pohodlně stačí. Pokud by Straky v neděli odpoledne zaznamenaly další tříbodový úspěch, byla by Liga mistrů už opravdu velmi blízko.

Jarní část sezóny se Tottenhamu zatím pranic nevyvedla. Po Mistrovství světa odehráli Kohouti šestnáct ligových duelů, vyhrát se jim ale podařilo jen v sedmi případech. Po velkém kolapsu na půdě Southamptonu v polovině března, kdy Tottenham velmi hloupě v závěru ztratil dvoubrankové vedení, u týmu po kritice mužstva skončil trenér Conte, nicméně to na hráče Tottenhamu žádný pozitivní efekt nemělo. Spurs poté znovu ztratili v závěru klání vedení - tentokráte na půdě Evertonu - pak sice s pořádnou dávkou štěstí zdolali Brighton, načež ale minulý týden na vlastním stánku vybouchli a značně si zkomplikovali svou pozici v boji o první čtyřku.

Domácí už mohou počítat s plně uzdraveným Miguelem Almirónem, mimo hru ale zůstává Saint-Maximin a Emil Krafth. V táboře hostí se otazník vznáší nad stoperem Clementem Lengletem, do hry ale určitě nezasáhne Lucas Moura, který si odpykává třízápasový trest za vyloučení, stejně tak hrát nebude ani zraněná Emerson Royal, Ryan Sessegnon a Rodrigo Bentancur.

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Pope - Trippier, Schär, Botman, Burn - Longstaff, Bruno Guimaraes, Willock - Almirón, Isak, Joelinton

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Lloris - Romero, Dier, Lenglet - Porro, Skip Hojbjerg, Perišič - Kulusevski, Kane, Son

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.77 - 4.43

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Fulham FC - Leeds United

sobota 13:30

Po čtyřech ligových porážkách za sebou Fulham v minulém kole konečně naplno bodoval a výhru proti Evertonu se pokusí zopakovat v domácím zápase s Leedsem, který je v současné chvíli šestnáctý a od sestupových příček jej dělí pouze dva body.

Fulham se v minulém kole Premier League konečně dočkal a po sérii nezdarů porazil Everton 3:1. První poločas nabídl vyrovnaný souboj a oba týmy vstřelily po jedné brance. Cottagers rozhodli o vítězství po přestávce, kdy se krátce po sobě trefili Wilson a James. Druhý jmenovaný do sobotního zápasu nezasáhne, jelikož ve Fulhamu hostuje právě z Leedsu. Domácí tým se s Peacocks střetne již potřetí v tomto ročníku. Svěřenci Marca Silvy zvítězili v říjnu na Elland Road 3:2 a na konci února vyřadili Leeds z FA Cupu.

Španělskému manažerovi v sobotu nebudou k dispozici Mitrović, Kurzawa, Kebano a James.

Leeds domácí zápas proti Liverpoolu absolutně nezvládl, a nakonec z toho byla vysoká prohra 1:6. Whites si připsali druhou drtivou porážku po sobě a nadále jsou ohrožení sestupem. Hostujícímu týmu v posledních týdnech vůbec nefunguje obrana a v posledních dvou zápasech inkasoval hned 11 branek. Po 31 odehraných kolech jsou Peacocks s 60 obdrženými góly vůbec nejhorším týmem nejvyšší anglické ligy.

Javier Gracia bude v sobotním duelu postrádat Adamse a Dallase.

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Tete, Adarabioyo, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Cordova-Reid, Pereira, Willian - Vinícius

Leeds United - pravděpodobná sestava:
Meslier - Ayling, Koch, Struijk, Firpo - McKennie, Roca - Harrison, Aaronson, Sinisterra - Rodrigo

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.53 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Brentford FC - Aston Villa

sobota 16:00

Málokdo by před sezónou čekal, že souboj Brentford s Aston Villou se bude dát označit jako měření dvou týmů z první poloviny tabulky. Ovšem 7 kol před koncem soutěže je realita skutečně taková - Brentford zažívá vynikající druhou sezónu mezi elitou a Aston Villa se po bídném úvodu ročníku a výměně trenéra rozjela k nevídaným výsledkům, které ji momentálně vynesly až do boje o evropské poháry. Pokud by zvládla i utkání na půdě Brentfordu, mohla by se teoreticky bodově dotáhnout na pátý Tottenham Hotspur.

Pravdou však je, že v posledních týdnech jakoby Brentfordu začal docházet dech. Svěřenci Thomase Franka totiž v posledních pěti zápasech ani jednou nezvítězili, přičemž si připsali jen dva body za remízy s Leicesterem City a Brightonem. Ve zbylých kláních s Manchesterem United, Newcastlem a Wolverhamptonem odešel loňský nováček soutěže vždy bez získaného bodu. Pokud se podíváme na delší časový horizont, tak situace není o tolik lepší. Z posledních deseti ligových duelů totiž Brentford vyhrál jen dvakrát, čtyřikrát remizoval a čtyřikrát odešel ze hřiště jako poražený celek. Tato horšící se forma určitě není pozitivní zprávou pro Thomase Franka, nicméně jeho svěřenci si až do února počínali tak dobře, že si mohou dovolit zbývající ligová klání odehrát v naprostém klidu.

Aston Villa zahájila ligový ročník skutečně prachmizerně - z úvodních deseti duelů totiž vyhrála jen dvakrát, když zdolala Everton a Southampton. Krom toho ještě vytěžila tři remízy, hned v pěti případech však odešla ze zápasů poražena. A když v jedenáctém kole prohrála Aston Villa i na půdě Fulhamu, byl osud Stevena Gerrarda definitivně zpečetěn. Angažování Unaie Emeryho se ale ukázal jako fantastický tah - od jeho jmenování získal více bodů než Aston Villa jen Arsenal a Manchester City a španělský kouč postupnými krůčky vrátil své svěřence do boje o poháry. V posledních pěti ligových duelech byla Aston Villa stoprocentní, z posledních osmi vytěžila hned sedm výher a jednu remízu, a pokud bychom pátrali po poslední prohře, museli bychom se vrátit až do poloviny února, kdy Villans na domácím stánku nestačili na Arsenal.

Brentfordu bude chybět Kristoffer Ajer, k dispozici pak nebude ani dvojice Jansson a Potter, kteří budou mimo až do konce sezóny. Aston Villa se musí obejít bez zraněných Coutinha, Kamardy, Casha a Leona Baileyho.

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Raya - Hickey, Pinnock, Mee, Henry - Dasilva, Nørgaard, Jensen - Mbeumo, Toney, Schade

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martínez - Young, Konsa, Mings, Moreno - Dendoncker, Luiz - McGinn, Buendía, Ramsey - Watkins

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.73 - 3.24 - 2.85

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Crystal Palace - Everton FC

sobota 16:00

Crystal Palace vyhrál již tři ligová utkání po sobě a pod vedením velezkušeného Roye Hodgsona je zatím stoprocentní. V sobotu Eagles přivítají Everton, jemuž se vůbec nedaří a v boji o záchranu nutně potřebuje každý bod.

Crystal Palace zvítězil v minulém kole na půdě posledního Southamptonu a pod anglickým manažerem Royem Hodgsonem si připsal třetí výhru v řadě. Eagles se díky devíti bodům ze tří zápasů posunuli na dvanácté místo a v poklidném středu tabulky by chtěli dohrát i zbytek soutěže. Jedinou kaňkou je zranění Zahy, který se do tréninku nejspíš naplno zapojí až příští týden. I bez něj se však týmu v ofenzivě vede a v posledních třech utkáních vstřelil devět branek.

Spoluhráčům v sobotu nepomůžou Clyne, Guaita a již zmíněný Zaha.

Everton prožívá krizi a sedmnácté místo je toho důkazem. Toffees mají navíc stejně bodů jako osmnáctý Nottingham, a tak budou v následujících kolech potřebovat každý bod. V posledním zápase svěřenci Seana Dychea neuspěli na domácí půdě a prohráli s Fulhamem 1:3. Hosté by v sobotu rádi navázali na první vzájemný duel z října, kdy se jim podařilo porazit Eagles 3:0. Situace je ale nyní zcela odlišná a Everton nečeká proti rozjetému Crystal Palace nic lehkého.

Na hostující straně budou chybět Coleman, Doucouré a Townsend. Nejisté jsou i starty Onany a Vinagreho.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johstone - Ward, Andersen, Guéhi, Mitchell - Eze, Doucouré, Schlupp - Olise, Edouard, Ayew

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Patterson, Keane, Tarkowski, Mykolenko - Iwobi, Garner, Gueye, McNeil - Calvert-Lewin, Gray

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.27 - 4.58

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Leicester City - Wolverhampton Wanderers

sobota 16:00

Sestupem ohrožený Leicester City se bude snažit ukončit svou špatnou formu v sobotu, kdy na King Power Stadium přivítá Wolverhampton Wanderers. Lišky se pokusí vyhnout se desátému ligovému zápasu bez výhry v řadě, hosté chtějí poprvé po více než roce získat tři vítězství v nejvyšší soutěži za sebou.

První zápas Deana Smithe na lavičce Leicesteru skončil porážkou, jeho svěřenci totiž o víkendu prohráli 1:3 s úřadujícím mistrem Manchesterem City. Citizens se během úvodních 25 minut dostali do třígólového vedení a zbytek zápasu dohráli v uvolněném tempu, z čehož alespoň částečně těžily Lišky. Patnáct minut před koncem totiž dokázal snížit Kelechiho Iheanacha. Navzdory závěrečnému tlaku nakonec prohrál Leicester svůj 20. ligový mač v této sezóně a propadl se na 19. místo v tabulce.

Domácí padli v posledních pěti domácích střetech ve všech soutěžích, na King Power Stadium se jim obecně nedaří celou sezónu, vždyť v rámci Premier League tam nasbírali pouhých 12 bodů. Šampioni ze sezóny 2015/16 jsou jediným týmem v nejvyšší soutěži, který letos ještě neudržel čisté konto, inkasoval mimochodem v osmi po sobě jdoucích utkáních.

Náročný duel navíc Lišky čeká i v sobotu proti ve formě hrajícímu Wolverhamptonu. Vlci si v posledních týdnech totiž připsali dva důležité domácí skalpy. Po hubené výhře 1:0 nad Chelsea se jim minulý víkend podařilo skolit i jiný londýnský celek, díky brankám Diega Costy a Hee-chana Hwanga si připsali do tabulky další tří body po výhře nad Brentfordem.

Svěřenci Julena Lopeteguiho se tak vyšplhali na 13. místo v tabulce s náskokem sedmi bodů na sestupové příčky. Vlky však čeká náročný závěr sezóny, a tak potřebují nutně v sobotu bodovat, aby se v samém závěru ročníku nemuseli strachovat o udržení.

Domácím bude chybět trio obránců, kvůli zranění totiž do utkání nezasáhne James Justin, Ricardo Pereira ani Jannik Vestergaard. Co se týče Wolverhamptonu, mimo hru jsou dlouhodobě zranění Saša Kalajdžič a Chiquinho.

Leicester City - pravděpodobná sestava:
Iversen - Castagne, Souttar, Faes, Kristiansen - Dewsbury-Hall, Ndidi, Tielemans - Tete, Vardy, Maddison

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Semedo, Kilman, Dawson, Toti - Lemina, Gomes, Nunes - Cunha, Costa, Sarabia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.23 - 3.21

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Liverpool FC - Nottingham Forest

sobota 16:00

Liverpool se vrátil na vítěznou vlnu. A v sobotním odpoledním utkání Premier League bude hostit na Anfieldu tápající Nottingham Forest. Reds v pondělí večer rozdrtili Leeds United, svěřenci Steva Coopera naopak podlehli Manchesteru United 0:2.

Domácím hrozilo poprvé pod vedením Jürgena Kloppa, že nevyhrají šest soutěžních utkání v řadě. Namísto toho ale předvedli Reds na Elland Road nejlepší výkon v sezóně a zaslouženě si odvezli tři body. Chvíli to však Liverpoolu trvalo, skóre otevřel Cody Gakpo až ve 35. minutě. A následovaly pak gólové hody. Po dvou brankách si totiž připsali Mohamed Salah s Diogem Jotou, v samém závěru se prosadil i Darwin Núñez, a upravil tak skóre na konečných 6:1.

Po více než šesti měsících se v pondělí na hřišti objevil Luís Diaz, který se plně zotavil po operaci kolena, mimo hru však bude jiný ofensivní hráč, a to Roberto Firmino. Ze svalových problémů se ještě musí uzdravit také Naby Keïta, v rekonvalescenci po operacích pokračují Stefan Bajčetić a Calvin Ramsay.

Náznaky zlepšení formy byly vidět už při čtyřgólové remíze s vedoucím Arsenalem, který měl štěstí, že z Anfieldu odjel alespoň s bodem. Liverpool se však stále nachází mimo příčky zaručující pohárovou Evropu, po 30 odehraných kolech má na svém kontě 47 bodů a na čtvrtý Newcastle ztrácí propastných devět bodů. Účast v příštím ročníku Ligy mistrů se tak zdá čím dál tím méně pravděpodobná.

V sobotu ho ovšem čeká z formy hrající Nottingham Forest, který naposledy podlehl Manchesteru United. Díky brankám Antonyho a Dioga Dalota si Rudí ďáblové ze City Ground odvezli všechny tři body a odsunuli Lesníky na sestupové příčky. Svěřenci Steva Coopera na vítězství v nejvyšší soutěži čekají už deset zápasů, v posledních třech utkáních dokonce prohráli.

Nováčci v Premier League se tak nacházejí na sestupovém 18. místě, takže je bude čekat náročný závěr sezóny. Fanoušci Nottinghamu však nemusejí klesat na mysli, vždyť sedmnáctý Everton má stejný počet bodů.

Trenér Cooper nebude moci v sobotu počítat s řadou zraněných svěřenců. Mimo hru totiž je Giulian Biancone, Omar Richards, Chris Wood, Willy Boly, Cheikhou Kouyaté, Ryan Yates, Serge Aurier, Dean Henderson a Gustavo Scarpa.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Robertson - Jones, Fabinho, Henderson - Salah, Gakpo, Jota

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Navas - Felipe, McKenna, Niakhaté - Williams, Danilo, Mangala, Freuler, Lodi - Johnson, Gibbs-White

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.16 - 7.98 - 18.90

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Arsenal FC - Southampton FC

pátek 21:00

V pátek večer přivítá Arsenal doma na Emirates Stadium poslední Southampton a bude se snažit zpátky naskočit na vítěznou vlnu. Gunners v posledních dvou ligových zápasech ztratili body, což umožnilo druhému Manchesteru City snížit náskok, Southampton se nachází na samém dně tabulky Premier League.

Arsenal v posledních dvou zápasech klopýtl na cestě k ligovému titulu, body ztratil proti Liverpoolu i West Hamu United, přestože v obou zápasech vedl o dvě branky. Svěřenci Mikela Artety vedli proti Liverpoolu po půlhodině hry 2:0, nicméně o své vedení přišli v samém závěru, a podobně tomu bylo i minulý víkend na London Stadium. V desáté minutě sice zvýšil Ødegaard už na rozdíl dvou branek, ale i tentokrát se body dělily.

Náskok Arsenalu na čele tabulky tak činí čtyři body před druhým Manchesterem City, který však má ještě jeden zápas k dobru. Příští středu se navíc Arsenal s Citizens střetnou v přímém souboji o první místo na Etihad Stadium, a tak Artetův tým udělá vše pro to, aby se na důležitý zápas vítězně naladil.

V cestě mu stojí trápící se Southampton. Svěřenci Rubena Sellese v lize nezvítězili od začátku března, když prohráli čtyři z posledních pěti zápasů, včetně všech tří posledních proti West Hamu United, Manchesteru City a Crystal Palace. Saints se tak nacházejí na poslední dvacáté příčce, nicméně k záchraně v nejvyšší soutěži nemají příliš daleko. Sedmnáctý Everton má náskok pouhých čtyř bodů a vzhledem k tomu, že do konce sezóny zbývá odehrát ještě sedm kol, je stále o co hrát.

Sellesův tým čeká příští týden důležitý domácí zápas s Bournemouthem, ve kterém musí nutně zvítězit, chtějí-li se účastnit Premier League i v příští sezóně. Zisk bodů v pátečním zápase proti Arsenalu se nejeví příliš realisticky, nicméně do karet Southamptonu hraje vzájemná bilance. V posledních dvou zápasech proti Arsenalu totiž neprohrál a získal v nich čtyři body, naposledy na Emirates Stadium však prohráli 0:3.

Arsenal bude v pátek kvůli zranění opět postrádat Mohameda Elnenyho a Takehira Tomiyasa a mimo hru také pravděpodobně bude William Saliba. Co se týče Southamptonu, kvůli dohodě o hostování nemůže nastoupit Ainsley Maitland-Niles, a Sellesovi bude chybět také kvarteto Juan Larios, Valentino Livramento, Mislav Oršić a Mohammed Salisu.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - White, Holding, Gabriel, Zinčenko - Xhaka, Thomas, Ødegaard - Martinelli, Jesus, Saka

Southampton FC - pravděpodobná sestava:
Bazunu - Perraud, Bednarek, Bella-Kotchap, Walker-Peters - Djenepo, Ward-Prowse, Lavia, Sulemana - Alcaraz, Onuachu

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.02 - 17.60

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Arsenal FC
31
23
5
3
74 : 31
74
2
Manchester City
30
22
4
4
78 : 28
70
3
Manchester United
30
18
5
7
46 : 37
59
4
Newcastle United
30
15
11
4
48 : 24
56
5
Tottenham Hotspur
31
16
5
10
57 : 45
53
6
Aston Villa
31
15
5
11
44 : 40
50
7
Brighton & Hove Albion
29
14
7
8
54 : 37
49
8
Liverpool FC
30
13
8
9
56 : 36
47
9
Brentford FC
31
10
13
8
47 : 42
43
10
Fulham FC
30
12
6
12
42 : 41
42
11
Chelsea FC
31
10
9
12
30 : 33
39
12
Crystal Palace
31
9
9
13
31 : 40
36
13
Wolverhampton Wanderers
31
9
7
15
26 : 42
34
14
AFC Bournemouth
31
9
6
16
31 : 59
33
15
West Ham United
30
8
7
15
29 : 41
31
16
Leeds United
31
7
8
16
40 : 60
29
17
Everton FC
31
6
9
16
24 : 46
27
18
Nottingham Forest
31
6
9
16
24 : 56
27
19
Leicester City
31
7
4
20
41 : 55
25
20
Southampton FC
31
6
5
20
24 : 53
23

Zbývající zápasy

22.04. 18:30
Manchester United - Chelsea FC (zápas odložen)
23.04. 17:30
Brighton & Hove Albion - Manchester City (zápas odložen)

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (762)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele