Tensor Ventures investuje přes 5 milionů korun do startupu Contember

DomůSoftware

Tensor Ventures investuje přes 5 milionů korun do startupu Contember

Deep tech fond Tensor Ventures podpořil více jak pěti miliony korun startup Contember vývojářů Jana Sládka, Davida Matějky a Jonáše Nobila.

Estonský scaleup Pipedrive uvedl nového asistenta prodeje s umělou inteligencí
Umělá inteligence může chytrým telefonům vdechnout nový život
Plného potenciálu umělé inteligence využívá minimum firem
GenAI na vzestupu. Tři čtvrtiny organizací se chystají zvýšit investice

Deep tech fond Tensor Ventures podpořil více jak pěti miliony korun startup Contember vývojářů Jana Sládka, Davida Matějky a Jonáše Nobila.

Tito zkušení programátoři nabízí zásadní zkratku všem lidem, kteří potřebují rychle vytvořit webovou aplikaci bez využití specializovaných programátorů. Nástroj, který to umožňuje, vyvíjí tým kolem Jana Sládka více než 3 roky, a používají ho stovky klientů například pro správu obsahu i objednávek e-shopů, řízení projektů ve startupech, ale také na hlídání cash flow. Podzimní nástup umělé inteligence ChatGPT přitom umožnil zkušenému týmu posunout možnosti služby velmi rychle vpřed.

„Týmy o mnoha lidech až po několika týdnech či měsících často zjišťovaly, že v zadání na novou webovou aplikaci udělaly chybu. Celý proces k hotové aplikaci se tak neustále opakoval a samozřejmě zásadně prodražoval. To je teď minulost, aplikaci za pomoci AI navrhnete za den a spustíte do týdne a nemusíte být odborník,” přibližuje praxi i současný stav spoluzakladatel Contember Jan Sládek, vývojář s více jak patnáctiletou zkušeností a zároveň spoluzakladatel respektovaného vývojářského studia manGoweb, a pokračuje: „Roky jsme pracovali na tom, abychom zjednodušili tvorbu webových aplikací a podzimní nástup ChatGPT nám zásadně zahrál do karet, protože funkčnost služby se posunula na úroveň, o které se nám v minulosti ani nezdálo.”

Výhodou vedle zásadní úspory času a kapacit je podle Jana Sládka fakt, že práci s ním zvládnou díky AI průvodci i lidé bez technických znalostí a zkušeností. Díky tomu, že Contember využívá jen to, co od něj uživatel v dané chvíli skutečně potřebuje, je jeho chod zároveň mnohem stabilnější a bezpečnější.

Vývoj Contemberu trval více než tři roky a konečná podoba vychází z testování na více než 200 projektech. Contember zásadně mění například správu obsahu a objednávek e-shopů, řízení projektů ve startupech, ale také hlídání cash flow.

„Na povrchu Contember vypadá naprosto jednoduše, pod povrchem jde o nesmírně propracovaný a odladěný systém, který využívá všeho, o čem nyní čteme v médiích. Je to hotový produkt, který mohou ihned začít používat firmy po celém světě. Contember může zásadně změnit svět vývoje webových aplikací, podle nás má obrovský potenciál,” říká o důvodech vstupu Tensor Ventures do Contemberu Martin Drdúl, spoluzakladatel a partner ve fondu, a dodává: „Máme radost, že jsme objevili Contember tak brzy a máme tu čest být prvním fondem, který mohl zkušené programátory z Contemberu podpořit investicí.“

KOMENTÁŘE

WORDPRESS: 0
DISKUZE 0