Hlavní obsah

Ikona Bílých Tygrů zaútočí na tisícovku. Motivací je i pomoc mladým, říká Derner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový symbol klubové věrnosti Lukáš Derner prodloužil s Bílými Tygry smlouvu o další rok a pod Ještědem bude pokračovat i v příští sezoně pod Filipem Pešánem. V létě oslaví čtyřicáté narozeniny a v Liberci načne svou již 19. extraligovou sezonu!

Foto: Bílí Tygři Liberec

Ikona hokejového Liberce Lukáš Derner.

Článek

Vůbec poprvé za Bílé Tygry nastoupil ještě třeba po boku Stanislava Procházky, Petra Vampoly, Valdemara Jiruše či Jana Tomajka. Bylo září 2005. Od té doby stihl za Liberec v nejvyšší soutěži odmakat 910 zápasů. Dalších 60 zapsal za Plzeň. A i po osmnácti letech bude liberecký dres dál oblékat.

„Lukáš si svými výkony v minulé sezoně řekl o novou smlouvu. I když už se nachází ve věku, kdy jeho soukmenovci končí aktivní kariéru, Lukáš dokázal, že stále dokáže být nejen platným hráčem na ledě, ale také vzorem pro mladší hráče v kabině," sdělil generální manažer Liberce Ctibor Jech.

„Naším plánem do dalších let je sice nadále omlazovat kostru týmu, ale v této fázi o to více potřebujeme zkušené hokejisty se silným poutem ke klubu, což Lukáš stoprocentně splňuje," doplnil Jech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Petr Kváča v Liberci skončil.

39letý Derner v aktuální sezoně odehrál 47 zápasů v základní části, vstřelil 3 góly a na 6 nahrál. V play off přidal dalších 10 duelů. Bílí Tygři vypadli ve čtvrtfinále s pozdějším finalistou z Hradce Králové. „Pokračovat chci," měl krátce po ukončení sezony jasno Derner, který v příští sezoně může dosáhnout na úctyhodnou metu 1000 odehraných zápasů v nejvyšší soutěži, což zatím zvládlo 21 borců.

„Motivaci si hráč vždy musí najít, aby mohl pokračovat. Bez motivace to nemá asi smysl. Tisícovka je pro mě cílem, ale začalo se mi taky líbit i pomáhat mladým klukům. Vedle mě část sezony odehrál Dvořák. V tom jsem se našel, pomoct mu a ukazovat mu, jak to z pohledu obránce chodí. To jsou motory, které mě ženou dál," vysvětlil Derner.

V klubu rovněž pokračují obránci T. J. Melancon a Michal Ivan, smlouvu se Severočechy podepsali i mladí útočníci Jakub Rychlovský, Adam Najman, Jan Šír a Martin Faško-Rudáš. Naopak skončil Uvis Balinskis, který podepsal nováčkovský kontrakt s Floridou Panthers, Petr Jelínek a do Mladé Boleslavi odešel Jan Štibingr. Po odchodu Petra Kváči do švédského Rögle klub řeší pozici gólmana.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články