Institut CEMI jako první využívá ChatGPT ve vzdělávání dospělých

Mgr. Štěpán Mika, ředitel a majitel institutu CEMI (FOTO: Institut CEMI)

Mgr. Štěpán Mika, ředitel a majitel institutu CEMI (FOTO: Institut CEMI)

Absolventi MBA studia na institutu CEMI na slavnostní promoci v Břevnovském klášteře (FOTO: Institut CEMI) Virtuální asistentka Celeste (FOTO: Institut CEMI - obrázek vygenerovaný pomocí umělé inteligence).

Institut CEMI jako první využívá ChatGPT ve vzdělávání dospělých

- Virtuální konzultantka je studentům MBA k dispozici nonstop

- Zneužití AI při psaní studentských prací je nepravděpodobné

Institut CEMI nově nabízí studentům MBA podporu virtuální konzultantky. Pro využití nejschopnější umělé inteligence současnosti, založené na ChatGPT od OpenAI, se rozhodl jako vůbec první vzdělávací instituce v ČR a na Slovensku.

Na virtuální konzultantku pojmenovanou Celeste se mohou studenti institutu CEMI obracet 24 hodin denně po celou dobu studia s nejrůznějšími dotazy, týkajícími se praktických záležitostí i studijní náplně. Celeste zná například termíny zkouškového období, ale také umí pomoct s brainstormingem témat seminární práce, vysvětlit odborné pojmy nebo informovat o nových trendech v daném oboru.

"Jsem přesvědčený, že zpřístupnění umělé inteligence v této podobě našim studentům, mezi nimiž jsou v drtivé většině časově vytížení lidé, výrazně usnadní plnění studijních povinností a ušetří jim spoustu času," uvedl Štěpán Mika, ředitel institutu CEMI. Jak dodal, jeho škola, zaměřená od samého počátku na online MBA studium, má ambice moderní trendy nejen sledovat, ale také určovat. A implementace umělé inteligence je jedním z kroků, které to potvrzují. "Přestože je umělá inteligence považována za největší game changer poslední doby v mnoha oblastech, nevím o nikom dalším, kdo by ji ve vzdělávání manažerů na úrovni MBA studia využíval, a to ani v zahraničí," dodal Mika.

Do budoucna by AI mohla podle Miky posunout vzdělávací metody na podstatně vyšší úroveň. "Personalizace, možnost navázat ve výuce vždy na znalosti konkrétního studenta, větší interaktivita, tam všude vidím možné budoucí přínosy," doplnil ředitel institutu s tím, že plánují přínos AI pro studenty MBA pravidelně vyhodnocovat a její možnosti dále rozvíjet.

Umělá inteligence posune vzdělávání na další level

Jak Štěpán Mika dál vysvětlil, AI v tuto chvíli představuje atraktivní doplněk pro ulehčení online studia MBA, které však stále stojí především na individuálních konzultacích se skutečnými odborníky na danou problematiku. A jeho případná obava ze zneužití umělé inteligence při psaní seminárních a diplomových prací? "Toho se nebojím, poněvadž naši studenti chtějí především načerpat nové znalosti a dovednosti, aby je mohli využít v praxi. Studují kvůli sobě a chtějí si ze studia odnést maximum," objasnil Mika. "Ve zmíněných pracích řeší konkrétní problémy, s nimiž se setkávají v zaměstnání či podnikání, a v tom jim pořád lépe pomohou živí odborníci než umělá inteligence."

Studium MBA prokazatelně mění profesní i osobní život absolventů, kteří si polepší platově, a protože vzroste jejich cena na trhu práce, mají také výrazně větší šanci posunout se v kariéře. Díky nabytým znalostem a dovednostem navíc získávají větší respekt u kolegů a nadřízených a také se posouvají ve smyslu osobního rozvoje. "Těším se, že s dalším využitím umělé inteligence se studium MBA a také jeho benefity dostanou na ještě vyšší level," uzavřel Mika.

O institutu CEMI:

Institut CEMI (neboli Central European Management Institute) byl založený v roce 2011 s cílem poskytovat kvalitní online MBA vzdělání na evropské úrovni. Studium trvá 1 rok a je dostupné především studentům z České a Slovenské republiky. Jako první ve střední Evropě institut CEMI obdržel prestižní britskou akreditaci ASIC Premier Institution. Všechny česky vyučované MBA obory jsou navrženy a přizpůsobeny potřebám českých a slovenských studentů a také místnímu trhu práce. MBA programy v angličtině jsou celosvětově využitelné a vyučuje je mezinárodní tým lektorů. S více než 2 100 studenty je institut CEMI největším poskytovatelem MBA studia v ČR a SR. Více informací na www.cemi.cz.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Klíčová slova ČR-vzdělání-počítače-AI-Institut CEMI

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
IT, telekomunikace
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.