Dražba safety caru vynesla desítky tisíc pro děti a sportovce z Mostu
Novému majiteli vozu se líbí jeho historie i autentické polepy. foto: Autodrom Most
Most

Most, Lysá nad Labem – Mostecký safety car Škoda Octavia RS z roku 2002 byl vydražen na Jarní Retro Garáži za 92 000 korun. Celá částka poputuje na dobročinné účely v mosteckém regionu. Novým majitelem se stal Pavel Kalina z Oldtimer Gallery Dobřenice.

Sobotní Jarní Retro Garáž na Výstavišti v Lysé nad Labem přilákala mnoho nadšenců klasických aut a v aukci nabídla řadu zajímavých položek, mezi kterými nechyběl ani mostecký safety car Škoda Octavia RS z roku 2002. Předsériový prototyp aktivně sloužil na Autodromu v letech 2002 až 2016 a byl vydražen za 92 000 korun, přičemž vyvolávací cena byla 1 koruna.

Samotná aukce, která probíhala v rámci Jarní Retro Garáže na výstavišti v Lysé nad Labem, se rozběhla svižně, a částka se brzy přehoupla přes 50 tisíc korun. Charitativní záměr sympaticky podpořil během dražby i pozdější vítěz Pavel Kalina z Oldtimer Gallery Dobřenice, když v jeden okamžik přihodil i sám proti sobě, a dále tak rozproudil dražbu. Ve finále si na podiu s posledním soupeřem hodil korunou o to, kdo auto získá za částku 92 tisíc korun.

„Dlouho jsem do sbírky hledal vhodnou Octavii RS a tahle má skvělý příběh a historii. Moc se mi líbí i autentické polepy, a věřím, že bude skvělým obohacením naší kolekce," řekl Pavel Kalina z Oldtimer Gallery Dobřenice. Sbírka se zaměřuje převážně na stroje domácí produkce, a jak nový majitel potvrdil, chystá se s ní i do Mostu na podzimní The Most CLASSIC (8/10/2023).

„Za Autodrom mohu prohlásit, že jsme s aukcí velmi spokojeni, a děkuji pořadatelům Retro Garáže, že nám umožnili účast a podpořili tím i dobrou věc. Peníze věnujeme na podporu mladých sportovců a dětí v mosteckém regionu," okomentoval výsledek úspěšné aukce Josef Zajíček, předseda představenstva Autodromu Most.

Také hlavní organizátor aukce, Pavel Kočí, byl spokojený s úspěšným průběhem aukce safety caru: „Aukce safety caru pro mě byla milým překvapením a vlastně krásným zakončením úspěšného aukčního odpoledne. Jsem moc rád, že jsme mohli s Retro Garáží taky trochu přispět dobré věci a předat šek na 92 000 korun, což byl celý výtěžek této dobročinné aukce."

Vydražená částka bude prostřednictvím Nadace Autodromu Most věnována na dobročinné účely v mosteckém regionu.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru