Jak se zbavit krtka

Existuje několik způsobů, jak se zbavit krtka v zahradě. Některé z těchto způsobů mohou být účinnější než jiné, v závislosti na konkrétní situaci.

Použití krtičů

Krtiči jsou jedním z nejčastějších způsobů, jak se zbavit krtka. Jedná se o zařízení, které se vkládá do nory a následně vyzařuje zvuk, který je pro krtky nepříjemný. Existuje mnoho různých typů krtičů na trhu, od elektrických po solární. Je důležité umístit krtiče do správných míst, kde krtky běžně tunelují, aby byly co nejúčinnější.

Použití pachových odstraňovačů

Krtci mohou být citliví na určité pachy, jako je třeba kočičí moč nebo lidský moč. Pokud rozložíte kočičí nebo lidskou moč kolem nor krtka, může to pomoci odrazit krtky od vaší zahrady.

Krtek

Fyzické odstranění nory

Pokud vidíte noru krtka, můžete ji zasypat pískem, hlínou nebo něčím jiným, aby bylo těžké pro krtka se dostat ven. Je ale důležité mít na paměti, že krtci často tunelují na různých úrovních a jedna nora nemusí být jediným vstupem do jejich systému tunelů.

Kapsaicinové repelenty

Krtci nemají rádi pálivé koření a papriky, takže můžete použít repelenty s kapsaicinem k odrazení krtků od vaší zahrady.

Zvířecí kočky

Pokud máte kočku, může vám pomoci se zbavit krtka. Kočky běžně loví krtky a mohou být efektivní v odstraňování krtků z vaší zahrady.

Profesionální odstranění

Pokud máte větší problém s krtky, můžete se obrátit na profesionální společnosti, které se specializují na odstraňování krtků. Tyto společnosti používají speciální techniky a nástroje, aby odstranily krtky z vaší zahrady.