bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ne tak rychle! Sorokin parádním výkonem oddálil Carolině postup

26. dubna 2023, 12:30

David Zlomek

V základní části se zařadil mezi hlavní kandidáty na Vezinovu trofej pro nejlepšího gólmana ligy. V play off pak v nastavené laťce pokračuje. Ilja Sorokin podal v noci další báječný výkon, díky kterému Islanders ještě zdramatizovali sérii s Carolinou.

Isles ještě nejsou z nejhoršího venku, stále prohrávají 2:3 na zápasy, ale vynutili si alespoň šestý zápas a získali naději, že se stále mohou probojovat dál. Velkou zásluhu na tom má právě Sorokin.

„Je výjimečný. Fakt je,“ smekl před ním útočník Islanders Mathew Barzal. „Celou sezonu byl naší oporou. Když se podíváte na nejdůležitější hráče v lize pro jejich vlastní týmy, myslím, že je mezi třemi nebo pěti nejlepšími hráči v lize. Kdyby nehrál tak, jak hraje, dávno bychom tu nebyli.“

Od začátku pátého utkání bylo jasné, že to bude Sorokinův zápas. Hurricanes, kteří měli šanci postoupit, zaveleli k brzkému tlaku a donutili Sorokina ke třem zákrokům během úvodních dvou minut. 

Do konce první třetiny byli Isles přestříleni 11:5, ale po gólu Pierra Engvalla paradoxně vedli.

„Na svém stadionu hrají naplno od první sekundy,“ ví dobře trenér Islanders Lane Lambert. „Věděli jsme, že na nás ihned vyjedou a že bude muset Ilja předvést několik zákroků, což se mu podařilo. Díky tomu jsme mohli dát jako první gól my, což bylo velmi důležité.“

Celý zápas se pak odvíjel v podstatě stejně jako zmiňovaná první třetina. Hurricanes po většinu zápasu kontrolovali hru, přestříleli Islanders 36:22, ale Sorokin byl mužem na svém místě a dovedl svůj tým k výhře 3:2.

„Pokaždé, když se na něj podívám, je absolutně soustředěný na zápas. Nejinak tomu bylo i dnes,“ řekl kapitán Islanders Anders Lee. „Měl několik fenomenálních zákroků, kdy se musel dostat zleva doprava. Nedává soupeři moc možností, kam umístit puk.“

Zaskvěl se hlavně při zákroku proti střele Setha Jarvise. Na něj zívala odkrytá branka, ale v podstatě by se dalo říct, že Sorokin měl vše pod kontrolou.

„V minulém zápase dali stejný gól, takže dnes jsem věděl, že tam nahraje. Štěstí hrálo na mou stranu, trefil mě do rukavice,“ usmál se po zápase.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.