Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Pondělí 3. června 2024  |  Svátek má Tamara
Bez reklam

Volejbal přepisuje historii. Tento týden odstartovala finálová bitva o Brno

Poprvé v historii volejbalu bojují o extraligové zlato dva brněnské týmy. Soupeřkami volejbalistek Králova Pole, které hrají finále nejvyšší volejbalové soutěže žen po roce znovu, jsou jejich rivalky z týmu Šelmy Brno. Úvodní bitva o Brno odstartovala v úterý 25. dubna a byla napínavým dramatem od začátku až do konce. Strhující souboj, který sledovalo více než 1400 fanoušků, nakonec ovládly volejbalistky KP Brno, když vyhrály rozhodující pátý set. První důležitý krok k zisku titulu tak udělaly, své soupeřky ale musí porazit ještě dvakrát.

„Pro nás je to vynikající vstup do finálové série a já jsem moc rád, že jsme první zápas, který byl hodně těžký a emotivní, dokázali vyhrát. Na Kouničce si ale v pátek musíme víc pohlídat úvod,” řekl po výhře 3:2 na sety hlavni brněnský kouč Erik Nezhoda. „Postavit se proti sobě ve finále navzájem proti Šelmám je každopádně důkaz toho, že volejbal v Brně děláme dobře. Věřím, že brněnské finále přiláká i v dalších zápasech minimálně tolik fanoušků jako v úterý. Atmosféra, kterou na Vodově vytvořili, byla neskutečná,“ dodal.

Volejbalistky KP Brno se ambicí na zisk extraligového zlata netajily už na začátku sezóny 2022/23. V jejím úvodu se sice trápily se zraněními a nemocemi, postupně ale začaly tabulkou stoupat nahoru a po základní části extraligy jim nakonec patřilo druhé místo. V cestě do finále si nejprve poradily s Ostravou a pak i s Prostějovem, úřadujícím českým mistrem. V semifinálové sérii přitom lodivod Hanaček Miroslav Čada hodně hýbal sestavou a aktivně zapojoval do utkání všechny hráčky, které dokázaly měnit tempo hry a Královu Poli všechna utkání velmi znepříjemňovat.

„Prostějov je obrovsky kvalitní družstvo, a i když ho trápila marodka, jeho výkon šel v průběhu celého play off nahoru. Hrát proti Prostějovu semifinále byla pro nás čest a výzva i proto, že jsme na něj loni nestačili v souboji o zlato,“ připomněl Erik Nezhoda, který se svým týmem zdolal Prostějov ve velikých bitvách 3:1 na zápasy.

Jeho svěřenkyně tak měly před startem závěrečné série play off menší výhodu v tom, že už má většina z nich finálovou zkušenost právě z loňska. „Každé finále je ale úplně odlišné a píše jiný příběh. Do boje o extraligové zlato jsme vstoupili s pokorou, rozhodně však chceme hrát v průběhu celé série odvážně a nemít zbytečný respekt. Oproti loňské sezóně jsme o jeden rok starší a o jedno prohrané finále zkušenější,“ řekl hlavní kouč Králova Pole. „Netajíme se tím, že je naším cílem vyhrát titul, zároveň si ale chceme finálovou sérii užit, protože o tom by to mělo být,“ dodala kapitánka Králova Pole Daniela Digrinová.

Co se týká vzájemné bilance zápasů Králova Pole a Šelem, jednoznačně navrch má v letošní sezóně KP Brno, které se svými soupeřkami ani jednou neprohrálo. Šelmy ale o své dvě důležité hráčky, Anetu Kocmanovou-Havlíčkovou a Pavlu Šmídovou, posílily až před play off, a právě ty stojí za výsledky, které u Šelem nepřišly v průběhu sezóny. „Pokud chceme s našimi brněnskými rivalkami ve finále uspět, budeme muset setrvat ve své razanci a pestrosti. A také přijít na to, jak porazit Šelmy na Kouničce, protože to se v play off zatím nikomu nepovedlo,“ zdůraznil Erik Nezhoda. „Šelmám hraje do karet zkušenost, nám zase dravost a bojovnost. Když se dobře připravíme a budeme trpělivé, zvládneme to,“ věří Daniela Digrinová. 

Její tým má navíc na své straně opět i sportovní ambasadory, na první finálový duel tak přišli KP Brno podpořit dvojnásobný mistr Evropy – dráhový cyklista Tomáš Bábek a židenické florbalistky. 1. května dorazí fandit královopolským hráčkám na Vodovu znovu, a kromě nich zde budou i všichni ostatní ambasadoři Králova Pole v play off – baseballisté z Draků Brno, biatlonistka Tereza Vinklárková a hráči Basketu Brno a Nohejbalu Modřice. 

Rozpis utkání finále play off:
25. 4. 2023 (18:00 h.) KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova), výsledek 3:2
28. 4. 2023 (17:00 h.) Šelmy Brno – KP Brno (hala Kounicova)
1. 5. 2023 (18:30 h. – bude upřesněno) KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)
4. 5. 2023 (18:00 h.) Šelmy Brno – KP Brno (hala Kounicova)
7. 5. 2023 (18:00 h.) KP Brno – Šelmy Brno (hala Vodova)

Základní cena vstupenek na finálová utkání je 150,- Kč, zlevněné vstupenky stojí 100,- Kč. Vstupné na utkání v hale na Vodově lze zakoupit v předprodeji prostřednictvím sítě SMSticket. Fanoušci si budou moci jak v hale na Vodově, tak na Kounicově ulici, zakoupit trička obou týmů. 

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Ondřej Driml

Štítky Brno, Volejbal, Finále, KP, Šelmy, KP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbal přepisuje historii. Tento týden odstartovala finálová bitva o Brno  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.